Van elég időtök csecsemő fejlesztésére napi 5 órában, plusz hozzátáplálás, plusz heti 5 kezelésre járni? Ja, és ikrek.
Harmas ikreink vannak, szerencsére csak egyikük beteg, de ő súlyosan. Katona tornát kb 5 hónapos koráig csináltuk, aztán a terapeuták javaslatára abbahagytuk, áttértünk más tarpaiakra. Nekünk heti 2 deveny, 2 korai van. Emellett vojta terápiázunk, craniosacralis terápiára járunk, és látásfejlesztőzünk, mert látássérült is. Én a napirendet fokozatosan vezettem be, először a reggeli ébredést és az esti fektetést fixáltam, aztán az egyik napközbeni alvásukat, utána a másikat. Az etetéseket ehhez igazítottam. Nagy könnyebbség, hogy a 2 egészséges tesó már maga fogja a cumisüveget, a hozzátáplálás pedig náluk gyorsan megy, pár perc alatt megesznek bármit. Cserébe a tesó sajnos nagyon lassan eszik, bukik stb.
A szüleim segítenek rengeteget, ők vigyáznak a tesókra, míg mi megyünk fejlesztésekre .
Kitartást! Nem könnyű, de muszáj csinálnunk értük!
Katona módszer 5*30 perc? Margit kórház fejlődés neurológiai osztalyon írtak elő?
Nekünk csak az úszás és a torna van, de csak napi 6*15 perc, jó ha napi négy belefér.
3 hobaposak az ikrek, 21 hónapos a nagy. Egyszerűen semmire nincs idom. Egyben sem tudom megadni amit szeretnek. Az ikrek ma megint nem voltak kint a levegőn, mert egyszerűen nem jutottam el addig. Tiszta szarnak érzem magam. Már ott tartok hagyom a szoptatast, ezerszer gyorsabb lenne ha tapszert kapnának :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!