Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista gyereket nevelők, ti...

Autista gyereket nevelők, ti szoktatok azt érezni hogy nem birjatok tovább ?

Figyelt kérdés
Én mostanában sírok mikor reggel felkel.

2022. júl. 2. 07:59
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Én most még csak félek, de mióta megszületett furcsa a gyerekem mindenben. Próbálom nyugodtan kezelni, sokszor sírok, de nagyon félek, hogy autista lesz a diagnózis. Védőnő szerint még változhat mert 1.5 éves, de bár én mindent megteszek nem látom, hogy olyan igazán értelmes lenne és hiába szólok, mint aki meg akarja magát ölni. Egesz nap tud visítani, nem jelez semmit, nem mutogat, nem próbál gagyogni se, de morog, ugrál, nem mutatja, hogy szeret. Nagyon félek és nagyon rossz. Vettünk itthonra fejlesztőket, de a nagylabdán kívül mindentől fél.

Mostantól mi sem nézünk tv-t és többet járunk zöld helyekre. Azt mondják jót tesz az elektronika hiánya. Ezt tapasztalta valaki? Én azért kapcsoltam be a tv-t eddig neki, mert akkor legalább nem üvöltött, de tegnap kikapcsoltam végleg azt hiszem. Egész nap vele foglalkoztam és mintha jobban érezte volna magát. Bár én nem, mert így még több olyat láttam, amit eddig csak ráfogtam valamire. Zene nélkül is billeg, mindenhova felmászik, rángat mindent. Nehéz. Szobatisztaság szerintem olyan távol van, hogy pfú, mikor levettem a pelust és hagytam, hogy észrevegye mi folyik, hát le se sz.rta. fogta a nadrágban a cuccot, hogy bent van. Nem jelez, ha bepisilt se. Hosszú ujjút lerágja magáról, zokni nem maradhat, félek az ősztől. Mindent megeszik, mindegy mi betömi a szájába. Bárcsak a kaját is enné, de semmit ami reggelinek vagy vacsinak való, se gyümölcs, se leves, többi is csak ha épp akarja.

Így jártunk.

Szerencse hogy nevet ha játszom a csikizést. Akkor boldog lehetek vele.

Remélem még tényleg helyre jöhet, de ez csak a fele annak amit látok rajta, nem tudom javulhat e annyit, hogy ne legyen nagyon rossz életünk, csak simán rossz. Viszont elkezdett aludni. Pfú, eddig meghaltam a fáradtságtól is. 5-10 percenként visított éjjel, pedig velünk alszik. Most délután 2-3 óra, este 10-reggel 7 ig 3x cicizik.

Hogy fejleszthetem itthon. Tudtok ötleteket? Beszéd,odafigyelés, kéz mozgás nagyon rossz. Evőeszközt kap de csak veri a tányérat és be se kapja. Nem tudom hogy akarja e egyáltalán. Kézzel eszik pl sült krumplit, kakaós csigát. Milyen játékot vegyek neki, ami segíthet, vagy mit játszunk, ha nem túl együtt működő? Azt figyeli amit én csinálok általában és a vizet imádja.

2022. júl. 13. 15:23
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Utolso,Masfel evesen az en fiam sem mutogatott, kezem huzta az fele amit akart, 2 eves es 2 honapos volt mikor elkezdett mutogatni arra amit szeretne, novemberben lesz 3 eves, nincs rgy szava sem, aprilusban kezdte a hangutanzogat, allathangokjarmuvek hangjat utanozni, igent nemet nem int a fejevel ,de mindent megert. Most megyunk majd neurologushoz, meglassuk. Tvt nem nez egy eve azota sokkal jobban figyel es sokkal tobb mindent megert, mutogatos mondokakat szokunk mondani ,nagyon szereti es utanozza is.
2022. júl. 13. 15:47
 33/35 A kérdező kommentje:

31 másfél éves kor kornyeken volt a legjobban magaba zarkozva a gyerekem.

En sétáltam vele egész nap. Kb. akármit csináltunk ezen kívül, 5 perc után megunta.

Reklamujsagokbol kivagtam neki gyumolcsoket, eteleket egy füzetbe, és azokat nézegettük minden nap.

Műanyag edényeket raktam ki neki és abba pakolgatott ki-be közben énekeltem neki.

Én nem tiltottam be a tv-t, (meg is orulnek) és úgy tanítottam meg neki a választást, hogy kinyomtattam képet az 5 kedvenc meséjerol, és ő választhatott mesét, de ez már inkább 2 éves kora körül volt.

2022. júl. 13. 16:32
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

#31-es, próbálj meg ne arra koncentrálni, hogy mi az ami fejleszti, hanem arra, hogy mit szeret csinálni, mert minden elfoglaltság, amit szeret, az fejleszteni is fogja.

Még nagyon kicsi, bármi lehet belőle.

Jó ötlet a tv nézés korlátozása. Nem csak a sok inger miatt, amit lehet, hogy az ő agya még nem tud feldolgozni, hanem amiatt is, mert így muszáj egymásra figyelnetek. Jobban kiismeritek egymást. Próbálj meg teljesen ráhangolódni a gyerekedre. Nem olyannak látni, amilyennek lennie kellene, hanem olyannak amilyen.

Írod, hogy téged figyel/követ. Vond be a házimunkába. Pl. kérd meg, hogy együtt pakoljátok be a ruhákat a mosógépbe. Találd meg a hozzá vezető utat. Zárd ki a külvilágot és csak a gyerekre koncentrálj. Szomorúnak lenni ér, az is normális, hogy félsz és aggódsz és ha beigazolódik a gyanú, akkor el kell majd gyászolnod azt az életet, amit elképzeltél magadnak. Hosszú és fájdalmas folyamat lesz, de ha túl leszel rajta, onnantól könnyebb lesz.

Az én lányom is hasonló tüneteket produkált ilyen idős korában, 2-3 évesen volt a legrosszabb, meg is kapta a diagnózist. Egy tündéri doktornővel beszéltünk, aki akkor nem kecsegtetett semmi jóval, de elmondta, hogy ilyen kicsi korban még ő se tudja megjósolni, hogy milyen "súlyos" az eset. Most 3,5 éves, elmúltak a kiborulásai, beszél, énekel, mondókázik és minden érdekli. Sosem lesz átlagos gyerek, de nekünk az a feladatunk, hogy így is arra törekedjünk, hogy a lehetőségeihez képest boldog és kiegyensúlyozott legyen.

2022. júl. 13. 16:51
 35/35 anonim ***** válasza:

Köszönöm mindenkinek! Bevonni nem tudom, pedig mondom neki szedjük le a ruhákat, tegyük be a kosárba, stb. Inkább addig elintézi magát egy kádba fejre eséssel, wc ben turkálással. Volt hogy minden helyiséget bezártam, de akkor az ágyon futott, már mindent elkerítettem mindennel, letépi a függönyt, jó hogy a karnis stabil.

Ami érdekli? Tánc és ugrálás. Ugráljak egész nap? 😂 mondom neki ötvenszer hogy hozd ide, pl labda de semmi oda se néz. Én meg elmegyek érte, és elkezdek labdázni. Néha rákap. Nevet egyet egyet belerúg, dobálom neki néha ha túl közel jön el is kapja mert összezárt kézzel van, olyankor nagyon megtapsolom és ha belerúg hangosan örvendezek. De ez 2-5 perc mikor hogy. Most vettem sátrat, alagutat, azért próbáljozom mindennel, mert elvileg azt mondják nincs felesleges játék, mert minden tanít valamire.

Nehéz, de remélem tudok majd annyit segíteni neki, és magunknak, hogy ne legyen túl nagy szenvedés.

Annyi mindent olvastam. A cicit nem merem elvenni tőle. Legalább addig belém bújik.

Halolajat próbáltátok? Ajánlotta valaki? Milyet? Mennyit?

Köszönöm mégegyszer mindenkinek. Kérdező! Tudja mindenki hogy nehéz, de egyszer sem tudtam arra gondolni, hogy nem szeretem. Lehet kell egy barátnő aki megért, valami fórumon a közelben lévőt néznék, aki hasonló cipős és vele havonta egyszer tuti berúgnék házon kívül 😂 de ha nem hasonló cipős akkor az se baj, mert hiszem vannak barátok, akik megmaradnak nehézségekkor is. 😘

Nekünk sincs segítség senki. Nagyon nehéz az biztos. Se tesónk, se nagyszülők. Mi vagyunk egymásnak. Nagyon nehezen lett baba, 35 évesen bevéreztem az elején, 31.héttől fájdalmas volt minden, 4.5 kg lett a gyerek, nem vették észre hogy cukros lettem a végére, magzatvizem se volt sok de az a kicsi is kakis volt már, a gyerek beakadt, fekete volt az egész feje, hiperbilirubin szinttel haza küldtek minket a hasmenésem miatt, mert akkor tört be a kovid és nehogy az legyek ... Csoda nem vagyok bolond. A gyerek a nyakát 5 hónapig nem tartotta, mindennel megkésett, mikor behozta, akkor meg úgy láttam szellemileg van elmaradva. Na ez a durva nekem, hogy akarhatok én jót, csak mindig közbejöhet bármi ... Egy kilót se híztam terhesen, nesze cukor mi?

2022. júl. 13. 23:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!