Kezelhetetlen gyerek nevelésére ötletek?
7 éves, most kezdte az iskolát. Okos, de szófogadatlan. Soha, semmit nem úgy csinál, ahogy kellene. Órán beszél, szünetben randalírozik, újabban verekszik is. A verekedést leszámítva mindig ilyen volt, sosem fogadott szót.
Ja, kislányról van szó.
Ötletek?
van gyerekem és a rossz gyerek és eleven, d szófogadó és tud viselkedni. Soha nem volt probléma vele, pedig reggel 8-tól 4-ig nem velem van/volt. Az oviban nem beszélnek csúnyán, nem verekednek, nem randaliroznak, hanem teszik a dolgukat. Igen válogatott szülők, válogatott gyerekei közé jár egy elit magánóvodába. Még a lehetőségét is el akartuk kerülni, hogy össze akadjon egy olyan gyerekkel, mint a tied.
Ja és egyébként a pécsi lövöldöző szülei nem értelmiségi szülők voltak (netán pedagógusok)?- ez nem mentesít a gyerek viselkedése és neveletlensége alól.
És lehet nem esik jól, de egy 7 évesre aki randalirozik az iskolában meg verekszik, ezt a szót használják. Nézz körül itt az oldalon.
Bocsáss meg, de az iskolában kezdett el verekedni - amit mellesleg erősen kétlek, mármint a verekedést magát, mert sosem volt agresszív. A szófogadatlanság sem abban nyilvánult meg, hogy visszabeszélt volna, csupán nem akkor indult, nem akkor pakolt, amikor a többiek, ha unatkozott - mert pl már régen tudta a tanulandó verset - akkor felállt és keresett magának más programot.
Magánoviban, ahol fizetsz, soha nem fogják neked azt mondani, hogy a gyereked rossz- max akkor, ha már félholtra verte a másik gyereket.
Mellesleg jól járt volna a gyerekemmel a tiéd, mert tanulásban a legjobb az osztályban...
ha pedig visszanéztél volna a hozzászólásaimra, akkor látnád, hogy a probléma megoldódott, a magatartása sokkal jobb, mint eleinte. (Így zárójelben megjegyezném, hogy az egyik kis osztálytársa elmesélte, hogy nem is szokott rosszalkodni a lányom, csak visszaadja, amit kap az egyik kisfiútól, amit hogy-hogynem a tanítónő sosem vesz észre és nem érdekli az sem, amikor a többi gyerek bizonygatja, hogy nem ő kezdte, hanem a kisfiú. Lehet hogy az a probléma, hogy a kissrác anyja vezető beosztásban dolgozik a polgármesteri hivatalban???)
Na mindegy...
Az értelmes és segítő szándékú hozzászólóknak köszönöm a válaszokat, neked meg kívánom hogy találj jobb szórakozást, mint amit most csinálsz.
Ja, mellesleg az, hogy valakinek van pénze "elit magánóvodára, csupán az anyagi helyzetét tükrözi, nem a műveltségét vagy az értelmi színvonalát, mnint ahogyan az oda járó gyerekekét se...
Ingyenes, nem fizetek érte. És bizony szólnak, mert a kisfiamat összekarmolta egy új kislány és bizony a folyosón a fülem hallatára utasította a szülőket az óvónéni, hogy vagy neveljék meg a gyereküket vagy válasszanak másik ovit, mert ez nem tűrt viselkedés ebben az oviban és csoportban. És a szülők vették a lapot és megnevelték a gyereküket és azóta sem volt probléma.
De mondom, nem kell hallgatni a másikra, nyilván egy kis angyal a kislányod, akire pikkelnek a tanárok (bár nem tudom mire gondoltál, amikor ezt írtad: mindig ilyen volt, sosem fogadott szót)De én a helyedben azért jobban odafigyelnék rá, mert most még talán tudsz tenni valamit, mielőtt teljesen kicsúszik a kezedből. De nekem mindegy, a te lányod a te problémád. De véleményt kértél, én elmondtam a véleményem. És hiába vagdalkozol, én nem kértem a te véleményed a gyerekeimmel kapcsolatban.
Milyen elit magánóvoda az, amelyik ingyenes???
Mellesleg már írtam: javul a helyzet...
Én még javasolnék neked esetleg neveléssel kapcsolatos könyvek olvasását.Én most a Dr Csernus féle Ki nevel a végén címűt szeretném beszerezni.Bár ezt még nem olvastam tőle,de mást igen,és sokat segített megérteni a pszichológiai alapokat.
A 63%-os kommentjeivel meg nem kell törődnöd,mert úgy látom csak felszólított,hogy neveld meg.Bizonyára elkerülte a figyelmét,hogy neveléshez ŐTLETEKET szerettél volna....
Én csak abban reménykedem,hogy a jövőben a körültekintő nevelésében arra is komoly hangsúlyt fog helyezni,hogy a gyermeke ne legyen olyan lekezelő,és érzéketlen ,mint ő....
Hát Dr. Csernus annyira nem szimpatikus... És a könyvből való nevelésben sem hiszek, azért vártam tanácsokat. Ahogy látom, a többség a jutalmazást tartja jónak - én is - nem a büntetést.
Néhány napja sokat javult a helyzet, még a kis füzetébe is beírták hogy jól viselkedett :) a tanulásban meg eddig sem volt gond. Most itthon is "nagylányosan" viselkedik-azt remélem hogy "benőtt a feje lágya". :)
Dr Csernus nekem sem volt szimpatikus,de a könyvei világosak,és a laikusok számára is könnyen érthetők.
Nem könyvből nevelés lenne ez,hiszen nem konkréte módszerek vannak leírva a könyvekben.(igazából pedig azt szeretnéd te is)
Tudod a felnőttek,és a gyermekek viselkedése is egy "tünet" aminek van kiváltó oka...amennyiben csak módszerekkel oldjuk meg a problémákat akkor az csak "tüneti kezelés" az okok megmaradnak.De viszont ha feltárod a okokat,és alapjaiban megérted a viselkedés kiváltóját,akkor sokkal hatékonyabban változtathatsz.
Pl te is leírtad,a kislányod kétféle nevelést kap,nagyon van szeretve.Emellett új közösségbe került,megfelelési vágy van benne,ti is támasztotok tanulmányi elvárásokat vele szemben,ami eddig nem volt.Ez mind egy stressz helyzet a számára.És ugye hiányzik az apa a családból ez vajon már feldolgozta-e a kislány,vagy még ez is bántja?
Biztos hogy valamilyen érzelmét vezeti le agresszióban...
(nem csak egyszerűen állat ahogy az egyik válaszoló volt kedves fogalmazni)
A könyvek megtanítanának megérteni a gyermekedben ,(vagy saját magadban) zajló érzelmi folyamatokat,és sokkal jobban tudnád kezelni a kislányt.Milyen különbség lenne a megértés és a jutalmazásos módszer között...
Ez ilyen pszihoblablának tűnik,de ennek ellenére hasznos.:))
Ne menj sehova:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!