Kezelhetetlen gyerek nevelésére ötletek?
7 éves, most kezdte az iskolát. Okos, de szófogadatlan. Soha, semmit nem úgy csinál, ahogy kellene. Órán beszél, szünetben randalírozik, újabban verekszik is. A verekedést leszámítva mindig ilyen volt, sosem fogadott szót.
Ja, kislányról van szó.
Ötletek?
Ne is haragudj, de ez milyen hozzáállás? Mindig ilyen volt a gyereked, neveletlen, sosem fogadott szót és most a tanárnőnek kéne megnevelni a gyerekedet 7 évesen? Tudod, nekik nem ez a feladatuk, ez a te feladatod lett volna. Na nem most, hanem korábban.És sürgősen tenned kéne valamit, mert elkönyvelik a gyerekedet egy semmire valónak és az is lesz belőle. Mert alsó tagozatban könnyen megél az eszéből, de később már a feladatokat sem fogja megcsinálni és ezt tudják a tanárok is, gondolom nem a te gyereked az első ilyen eset.
Nem nádpálca kell neki, de szigorú, következetes nevelés, büntetés. Ne kifogásokat meg mentségeket keress (egyedül nevelem, meg az anyám hibája és a tanárok is)
Írjátok össze a szabályokat és ha nem tartja be akkor jöhet a nádpálca, na jó nem a nádpálca de szigorú büntetés.
Bocsáss meg, de hozzáértők mondták, hogy az otthoni viselkedésnek és a közösséginek nem túl sok köze van egymáshoz. Ismerek én is személy szerint olyan gyereket, aki otthon "égetnivalóan rossz" az oviban meg kisangyal. Anno amikor én iskolás voltam, volt olyan tanár, aki sírva ment ki a teremből, nem tudott órát tartani, a másik meg nem értette mi a problémája velünk, mert nála sosem volt gond.
Hogy otthon milyen velem, az egy dolog - bocsáss meg, de neveltem eddig is, nyilván hibáztam is benne - de az óvodában, iskolában igenis a nevelőnek, a pedagógusnak kell elérnie, hogy a gyerek tisztelje és megfelelően viselkedjen vele.
Mellesleg nem az én gyerekem az egyetlen "kezelhetetlen" az osztályban: a 21 fős osztályból 18 gyerek szüleinek mondták ezt. Ne viccelj már, hogy egyik se tud nevelni...
de a te gyereked nem ez a kategória, hogy otthon angyal és az iskolában vannak vele problémák. Hanem te magad írtad sehol nem tud viselkedni. Tehát alapvető nevelési problémák vannak vele.
És egyébként el tudom képzelni, hogy egy osztályban ennyi problémás gyerek van, ez a magyar valóság, azt a hetet sajnálom, akikkel foglalkoznak otthon és bekerültek ilyen állat gyerekek közé, akik verekszenek, randalíroznak és visszafogják őket a fejlődésben.
De hibáztasd nyugodtan a tanárokat, és csinálj mindent úgy, ahogy eddig. Ez a legegyszerűbb valóban.
Kedves vagy és nyilván pedagógus :)
Persze hogy mindenért a szülő a hibás. Mondd már meg nekem, hogy lehet hogy annyi problémás gyerek van ebben az osztályban, ahová azért elég sokféle gyerek jelentkezett? "Elit" óvodákból, pedagógus szülők gyerekei is vannak köztük-és nem a "problémamentes" tanulók között vannak a gyerekeik. Nyilván ők tudnak valamit a nevelésről - legalébbis elméletben-ugye?
Egyébiránt megnyugtatlak, hála az égnek a gyerekem változik, rájött hogy jobb neki, ha jól viselkedik az iskolában - itthon is sokat javult a magatartása.
Nem tudom van e gyereked. Ha van és az áldott jó gyerek kategóriába tartozik, hálát adhatsz érte. Ha a rosszabbak közé - amit ezek után nyilván be nem vallanál - akkor tudod, hogy nem csak a szülőn múlik a gyerek viselkedése. átlagosan 3 évig van a szülővel otthon, aztán jön az óvoda, iskola - talán még bölcsödés is volt - és bizony az idő nagyobb részét a szülő nélkül tölti. A környezet pedig igen sokat számít. Kitehetem én szívem lelkem, ha olyan közegbe kerül, ahol a durvaság és a csúnya beszéd a "normális". Reggel 8-tól délután 4-ig nélkülem van/volt, nehogy azt mondd, hogy nem számít...
ÁLLAT GYEREKEK???? Ezt nem is láttam.Hát állatozd le a sajátodat kicsiszívem, meg magadat a hatalmas intelligenciáddal, jó???
Tudod mit, ezek után remélem hogy ha lesz valaha gyereked, az legyen olyan, mint amilyennek ezeket képzeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!