8 éves gyerek olvasása?
Nem szabad erőltetni. egy kiborult anya mellett én se mernék megszólalni. Majd a tanító megtantja.
Magne B6!!!!
Szia!
Én tanár vagyok! Valószínűleg a gyereket érte egy trauma, ami miatt nem akar olvasni. Ez lehet például: kinevették az iskolában az osztálytársai, esetleg valaki erőszakosabban akarja vele gyakoroltatni. Rengetek játékos készségfejlesztő füzetet lehet venni szinte minden könyvesboltban. Vannak játékok is, melyekkel lehet fejleszteni. Pl: betűtorony. Meg kell figyelni, hogy nem diszlexiás-e és amiatt van benne egy gát, hogy nem tudja kiolvasni a betűket. Minden megyében vannak pedagógiai központok, ahol tudnak tanácsot adni, hogy hol lehet készségfejlesztő játékokat venni. Tulajdonképpen azok a társasjátékok, ahol kártyát kell húzni és értelmezni a rajta lévő információkat, azok is segítenek. A lényeg, hogy nyugodtan, türelmesen és egy ilyen picikénél csak játékosan.
Az tény, hogy az iskolában a tanító átadja az ismereteit, de gyakorolni otthon is kell.
Sok sikert és kitartást kívánok!
Én vennék neki olyan könyveket, ami szívesen, kedvvel olvas. Nem feltétlenül az olvasókönyvből olvastatnék vele. Gondolj bele, hangosan olvasni nem mindenki szeret, sokan leblokkolnak. Az én lányom is kitűnő tanuló, 10 éves, de retteg, nehogy valahol hangosan kelljen olvasni.
Nálunk 1-2 évvel ezelőtt kapott pár könyvet, ami igazán érdekelte, már jópárszor elolvasta. (lovas, hercegnős könyvek)Az is jó, ha szórólapokat, plakátokat, bolti prospektusokat olvasgat hangosan, mindegy, csak legyen kedve hozzá.
Köszönöm szépen a válaszokat! Átadok minden hasznos információt neki! Az a baj, hogy tud ő olvasni, csak nem akar. Vagyis csak nyögdécsel! Ha verset kell tanulnia, nagyon fog az agya, de az olvasás az katasztrófa! Az a baj, hogy egyáltalán nem szeret olvasni! Ami azt jelenti nála, hogy nem érdekli még a mesés könyv sem. Pedig X ezer Ft értékű meséskönyve van már, hogy: Hátha! De megpróbálják a betű tornyot!
Még egyszer: KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!