Hogyan tanultok ADHD-s gyerekkel?
Persze, hogy nehéz és sokáig tart(az én gyerekem se semmi, auti+adhd) és vért izzadunk, de nem hagyom a jövőjét veszni, mert tudom, hogy később jobb lesz, fejlődik, érik a gyerek a rossz idegrendszere ellenére. Tökéletes sosem lesz, de elég jó lehet! És amit beletolok, az a sok vér és verejték, a sok csesztetés csak javára fog válni. Akkor is, ha órákig tart, megcsináljuk, mert meg kell csinálni(az enyém mondjuk kitűnő), a gyerek érdeke, kicsi ahhoz, hogy belássa, hogy magának tanul. A módszert kell belenevelni, utána csak csesztetni, hogy csinálja. Valószínűleg felnőtt korára, vagy talán tiniként már elege lesz belőlem, de nem is az a cél, hogy örökké ketten legyünk, majd más lesz neki a legfontosabb az életében.
Nálunk is elkalandozik, de percenként ha szólsz, akkor csinálja. Lehet, hogy lesz veszekedés, meg miegymás, de a gyerek önellátása a tét, hogy legyen munkája, amiből meg tud élni. Ha hagyod, egy életen át veled fog élni, mert nem lesz képes önállóan élni.. Én is rámegyek, csak már kevésbé, mint korábban, és fejlődni (még) nem fejlődött.
Nálunk nem az a baj, hogy elkalandozik. Hanem az, hogy egyáltalán nem is akar odaülni, ordít, ha bármit tanulni kell.
A suliban is zörög, csörög, zavarja a tanítást, ezért a hátsó padban ül. Még így is 4 tanuló. Én már úgy vagyok vele, hogy elengedtem ezt a dolgot. Majd tanul egy szakmát, azzal is jól lehet keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!