Szakszolgálat álltal biztosított pszihologushoz mennyi ideig kell hordani a gyereket?
Tudom, hogy ez egyén függő. A pszichés gondozást én kértem a gyermekem számára költözés és a kistestvére születése körül történt gondok végett. (Extrém koraszülött és beteg😔). 2 éve járunk heti rendszerességgel ilyenkor el kell hoznom hamarabb az iskolából is. Mindezek mellett a picit is hetente többször hordom fejlesztésekre, orvosokhoz. Ez kezd eléggé "terhes" lenni számomra mert már a mindennapi legfontosabb teendőkre sincs idö (gyalog járunk, autó nincs és közvetlen tömegközlekedés sem). Úgy érzem nekem is jó lenne egy pici pihenő. Nemsokára szeretnék dolgozni is amit már végképp nem tudok össze hozni így. Iskola időben van lehetőség iskola pszichológushoz járni ha szeretne, de ott nem hetente csak 2-3 hetente. Lassan a pici tesó ovis lesz már ott meg tudják oldani a fejlesztést, gondoltam hátha ezt is le lehetne valahogy mondani, mert egy munkahelyről nem fognak ennyiszer el engedni. Volt így valaki? Nyilván nem az a célom, hogy hátránnyal induljon a gyerek csak így nagyon nagy a káosz. Egyébként okos, értelmes osztályelső és jól kezeli a változásokat.7 éves. Mi is többször át beszéltük a testvér dolgot is (imádják egymást, ki veszi a részét a gondozásban is). Rég nem ezzel a gonddal kezelik, teszteket és játékos feladatokat csinálnak vele, amit ő élvez is, mert ilyenkor csak vele foglalkoznak.
Előre is köszönöm a választ.
Ha nem tudod hordani, mert dolgozol, senki sem kötelezhet rá. Egyébként meg nem használ semmit, majd ha beszéltél a pszichológussal, látni fogod.
Én évekig hordtam a gyereket, de a világon semmi változás nem történt, több adhd-s gyereket nevelő ismerősöm ugyanezt mondja.
Ez csak egy látszatmegoldás. A probléma alapvetően ott van, hogy a gyerek nem tud figyelni, beilleszkedni a közösségbe. Ezt mégis hogyan oldaná meg, hogy kettesben beszélget egy felnőttel? A figyelemzavarra gyógypedagógus kell, a társas kapcsolatokat pedig társas helyzetben lehet fejleszteni. Ha alsóban van egy jó osztályfőnök már az is sokat érhet. Ők elvileg igyekeznek a közösséget építeni. A baj ott van, ha a tanár ellenségként kezeli az adhd-s gyereket, és még inkább a kirekesztést támogatja a közösségben. Sajnos nagyon sok helyen ez van. Leginkább a pedagógusokat kéne ilyen irányban továbbképezni, több értelme lenne, minthogy a gyerekeket egyesével elhordjuk pszichológushoz. Gondolom ha te is elmondod neki, hogy hogy illik viselkedni, akkor azt nagyon jól tudja elméletben. Az más kérdés, hogyha van egy konfliktushelyzet, azt ő ösztönösen hogyan fogja lereagálni. Általában nem úgy, ahogy tanították nekik. Ez egy elfogadó közösségben nagyon sokat tud javulni, de ha nem elfogadó a közösség, akkor sokat tud romlani.
Gina!
Nem kerek privát üzenetet. Figyelmesen olvastam. Pont ugyanaz a velem3nyem. Nem ADHD-s, nem figyelemzavaros és nem SNI-s a gyerek, legalábbis nem írt ilyet a kérdező.
🤦♀️ Azért írtam, hátha nem olvasod a későbbi hszt. Sehol nem írtam, hogy az lenne a kérdező gyermeke, de ettől függetlenül nem átlagos, meg van az oka ami miatt járniuk kell. Ennyi a lényeg. 2 éve járnak pszichológushoz, nem a "nem nevelés" a probléma.. Vagy a következetlenség. 3 gyermekem van, nálunk következetes nevelés van az elejétől kezdve. A gyermekem még sem tudja kontrollálni magát,mert veleszületett a probléma.
Csak azért írtam le a mi esetünket, hogy lásd nem minden fekete vagy fehér, nem csak akkor kerül egy gyerek a szakszolgálathoz, ha az ovi jelzi a problémát.
Basszus Te ennyire nem tudsz szöveget értelmezni?
Látom jól össze csaptak az indulatok még nem tudtam fel lépni. Olvastam minden hozzá szólást így szeretnék a kérdésekre válaszolni.
Pontosan úgy történt, hogy sokáig anyukámnál laktunk mert az akkori párom bántott ezért szét mentünk. Majd el költöztünk az új mostani páromhoz. Aztán viszonylag rövid időn belül született meg a kistestvér is koraszülöttként. Akkor ez a körülmény nagyon megviselte a családot. Amikor be kellett iratkozni iskolába én megkérdeztem az óvonőt, hogy mit gondol iskolaérett-e a gyerek. Ő pedig azt mondta, hogy ebben ő nem adhat tanácsot ezért tovább küldött a szakszolgálathoz. Ott el meséltem a történetünket is mert kérdeztél és felajánlották azt a lehetőséget, hogy oda járhatunk, hátha segítség. Mindemellett iskola érett és nagyon okos. Nem ADHD-s ezt is kizárták. Én éltem a lehetőséggel, mivel gondoltam, hogy nem árt. De nem tudtam, hogy ennyire sok ideig el húzzák. Egy idő után azt mondták, hogy szerintük elég rugalmas ebből a szempontból a gyerek, de azért menjünk, csinálnak teszteket és ki tudja beszélni amit akar stb. Ez a helyzet azóta is tart. Mivel iskolán belül is van lehetőség arra, hogy ha nem is hetente de járhat ezért ez megkönnyítené a helyzetünket és ezért tettem fel a kérdést. Megkérdeztem a pszihológust meg próbál helyet csinálni a szülöi konzultációra és akkor meg fogom tőle kérdezni, hogy mi legyen. Mindenkinek köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!