Munkaviszony kell vagy elég a biztosítottság?
“GYED ellátás megigénylésére jogosult az a biztosított szülő vagy szülőnek minősülő személy, aki a gyermek születését megelőző 2 év során minimum 365 napon keresztül TB-jogviszonyban részesült (vagyis hivatalosan bejelentett munkát végzett). A biztosítási jogviszonynak egyszerre egy munkahelyről kell származnia, több munkából szerzett biztosítási jogviszony a GYED esetén nem adható össze! A GYED igénylés szabályai szerint nem számít kereső tevékenységnek a szerzői jog védelme alá tartozó alkotás díjazása és a tiszteletdíj, ami után nem fizetünk SZJA-t.“
Nem tudom mikor fogsz szülni, de ha 2020 szeptember óta dolgozol, akkor idén szeptemberben meg lesz a 365 napod.
Mi az a "tb támogatás"?
Meg ez hogy lehet? "2019 novembertől 2020 szeptemberig voltam simán bejelentve fizetés nélkül," kaptál valamilyen ellátást?
A biztosítotti jogviszony nem feltétlenül munkaviszony, bár a legtöbbször az.
"2019 novembertől 2020 szeptemberig voltam simán bejelentve fizetés nélkül"
Ez a mondat mit jelent? Fizetés nélkülin voltál? Vagy egyszerűsített foglalkoztatás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!