Boltba jaras 2 evessel, eroltessuk vagy sem?
A nagybevásárlás szerintem egy tipikus példa arra, amikor a mai társadalom irreális és korosztályidegen helyzetbe kényszeríti a gyerekeket.
Biztos van, amelyik bírja.
Az én lányom is pont 2 évesen nem bírta. Igaz, kb akkor járt le az első 2 covid hullám, amikor alig lehetett ilyesmit gyakorolni.
De mi nem erőltettük, hanem kisebb/könnyebb helyzetekkel lassan gyakoroltuk.
Pl nálunk a piac hétköznap de nem zsúfolt és kedvesek az árusok, ha csak pár dolgot kell hozni, érdekes is a gyereknek. Vagy egy-két dologért beszaladni a boltba.
Igazából akkortól hasznos a boltozás, amikor már jó verbálisan és érdeklődik, vmikor 2-4 éves kor között, és tudod tanítani, mi micsoda.
Pont emiatt én nem hiszek a kocsiba ültetésben. A gyereknek egy adott korig a tapintás az elsődleges tanulási forma. Persze hogy utalja a beültetést. Mire megszokja, addigra meg ilyen "zombiszerű" lesz szegény, kikapcsolódik az érdeklòdése.
Az èn lányom ahogy írtam, 2 évesen nem volt könnyen irányítható, de most 3,5 évesen meg rendesen jön, kérdez, felpakol velem a szalagra, végig beszélgetünk pl hogy készül a sajt, mit kell még venni stb.
Gyakran megdicsérik.
A 1,5 éves fiamat is jobban szeretem ha tud segíteni pl a DM-ben mindkettő kap kis kocsit. A kicsi eléggé követi q nagyot így nincs nagy káosz. Nehéz így, de sosem a fél boltot veszem egyszerre. És őt azért inkább hátrakötöm ha irreálisnak látszik hogy jól bírja.
Igaz nálunk a párom nagybevásárol, az valahogy az ő feladata lett, személyisége is neki való inkább mint nekem. Más ha muszáj q gyerekekkel menni.
Csak akkor vittem gyereket bevásárolni, ha nagyon muszáj volt.
Egy normális érdeklődő 2 évesnek pokol egy bevásárlás. Mindent meg akar fogni, pakolni a polcokat és semmit sem szabad. Már nagyok, semmilyen hátrányuk nem származik abból, hogy nem jártak bevásárolni. Nekünk szülőknek meg sokkal könnyebb volt.
Kisboltba vinném csak. Előre megbeszélitek mit vesztek és 1db édességet választhat magának.
Nagy áruházban rengeteg inger éri, sok ember, sok áru, játékok, stb. Érthető, hogy izgága.
Mi vittük bevásárolni (mert nem volt kire hagyni) de ahogyan a 7-es írta: jól lakottan, kipihenten, jókedvűen.
Legyetek vele türelmesebbek, nem baj, ha nem tudtok olyan gyorsan haladni, kalkuláljátok bele az időtökbe, hogy hosszabb lesz a bevásárlás. Segítsen nektek belepakolni a kosárba, vagy tolja ő a bevásárló kocsit. Kérd meg, hogy keresse meg a termékeket. Pl segítsen megkeresni a tejet. Ha elfáradt, vagy unja a dolgot, akkor te szórakoztasd, amíg apuka vásárol és ne húzzátok direkt órák hosszat a bevásárlást (értem ez alatt, hogy nem most kell megállni 5 fajta tejesdoboz címkéjét áttanulmányozni).
Egyébként teljesen normálisan viselkedik a gyereketek, ilyenek a 2 évesek. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!