Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehet egy anya, ha a...

Mit tehet egy anya, ha a huszonéves lánya túlzottan karrierista?

Figyelt kérdés

A féltés a lány miatt onnan alakult ki, hogy tényleg túlzottan karrierista.

Párkapcsolatai sorra tönkremennek, mert a munkának él, mindig és mindenhol azt figyelni, hogy miből, hogyan lehet pénzt csinálni. Ezek a dolgok állnak az első 9 helyen, a társ, család, lelki dolgok csak a tizediken.

Aggasztó továbbá, hogy az anyai ösztön minimális megléte sem látszik...

Mit tehet ilyenkor az anya?

2010. szept. 17. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én vagyok, akitől kérdeztél. Nem teljesen. Az anyuval közös lakásunkat újítottam fel teljesen az évek alatt, oda öltem egy csomó pénzt, most pedig elköltöztünk albérletbe, mert anyunak sok az unoka és a párommal sem hajlandó élni.

Fél lakás az enyém, fél telek az enyém, de anyu nem hajlandó eladni.

Mivel hosszú éveken át tanultam 18 éves korom után, így a munkahelyeimen folyamatosan tornáztam fel magamat. Jelenlegi munkahelyemen már igen jól érzem magamat.

De saját lakást nem tudtam venni, hitelt meg eszembe sem jutott, hisz elvileg van saját tulajdonom. Most pedig eszembe sincs hitelt felvenni.

Iskola: igen, bár még vannak céljaim.

Azokba is folyamatosan beleszólt anyu, hogy miért, ne tanuljak, hanem hozzam a pénzt.

Két felsőfokú tanfolyam érettségi után és egy gazdasági főiskola.

Azért írtam, hogy fogadd el a lányodat, mert én anyut szinte megutáltam azért, mert folyamatosan akadályozott, csak a pénzemre utazott.

Most is idejött, hogy adjak a GYEDemből. Vicc.

Szóval támogasd a lányodat, ahogy tudod, hidd el, ez a legfontosabb.

Ha megtalálja az igazit, hidd el, akar családot, babát majd.

2010. szept. 18. 14:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, sok sikert Nektek! :)
2010. szept. 18. 14:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden nő akar gyereket.
2010. szept. 18. 23:35
 14/19 anonim ***** válasza:

Valamivel jobb,hogy karrierista,mintha munkakerülő lenne.

Próbál előrejutni az életben,és ez nem baj.

Később biztosan megváltozik.

2010. szept. 20. 00:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
25 évesen szerintem nem tragédia, hiszen sokan alig ennyi idősek amikor befejezik az egyetemet, vagy alig egy-két éve dolgoznak, nem akarnak még szülni. Sokan meg sem találják még ilyenkorra az igazit. Ma már eléggé kitolódik a családalapítás, gyerekvállalás, főleg azoknál akik továbbtanultak érettségi után. 30 fölött kezd el igazán ketyegni a biológiai óra, akkor sok mindent átértékel egy nő. Nálam legalábbis így volt és anyagi szempontból megérte későn szülni. Addigra be tudtam pótolni ami a gyerekkoromból és a fiatalságomból anyagi okok miatt kimaradt és most a kicsivel sok mindent megengedhetünk magunknak, amit nem tudtunk volna, ha 25 évesen szülök. Persze áldozattal is jár, mert pl. jóval kisebb az esélyem rá hogy megérjem az unokáimat, amitől már most elszorul a torkom, de 25 évesen még abszolút nem motivált.
2010. szept. 20. 20:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Huszonévesen mindenem volt a munka. S hogy minél feljebb tudjak kerülni. Szinte csak az érdekelt. Gyerekről és hasonlókról hallani sem akartam.

Aztán jött a párom, s fordult minden 180 fokot. Azóta van egy babánk is és nem hiányzik az előző életem. (Na jó egy kicsit igen :))) ) De szerencsére a gyerek az első mindkettőnknek, aztán jöhet a meló.

Szüleim akkor is támogattak és most is támogatnak.

Ha majd nála is jön egy megfelelő "alany", akkor szerintem ő is változni fog.

2010. szept. 24. 20:19
 17/19 anonim ***** válasza:

25 évesen tök normális, hogy még csak a munka és a karrierje, az anyagi haszon gyarapítása a célja. Szerintem örülj neki, legalább megalapozza a jövőjét. Manapság már nem olyan világot élünk, mint régen. Manapság már 30 évesen szülnek a nők, legalábbis a többség és a megfontoltabbak. Persze ez is viszonyítás kérdése.

Az én anyukám is kétségbe van esve, mert még nem tervezünk gyereket. 26 éves vagyok. Nem bírják megérteni, hogy még nem tudunk anyagilag bevállalni egy babát és az is nagy akadály, hogy nem biztos, hogy a mostani munkahelyem hajlandó lenne e visszavenni Gyed után, viszont akkor jó lenne találni egy másik és lehetőleg jólfizető állást, viszont ott is el kell tölteni egy kis időt, hogy bátran tudjunk babát vállalni. Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy még saját házunk sincs. Kérdem én, akkor mire vállaljunk gyereket?

2010. szept. 28. 11:20
 18/19 anonim ***** válasza:
ezt rakd a problémás felnőttek kategóriába:D
2010. nov. 1. 20:30
 19/19 anonim válasza:

azért, mert valaki karrierista, miért kell rögtön úgy gondolkodni, hogy nem lesz családja/gyermeke?

Ha mondjuk "csak" olyan szinten csinálja, hogy nem ismerkedik pasikkal, PEDIG TUDNA, mindenkinek csak azt mondja, hogy nincs időm, nem veszi az energiát, hogy megismerje a másikat, felületes, na akkor a rossz. Tapasztalat, énis ilyen 25L ba botlottam :(

2011. jan. 23. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!