Mit tehet egy anya, ha a huszonéves lánya túlzottan karrierista?
A féltés a lány miatt onnan alakult ki, hogy tényleg túlzottan karrierista.
Párkapcsolatai sorra tönkremennek, mert a munkának él, mindig és mindenhol azt figyelni, hogy miből, hogyan lehet pénzt csinálni. Ezek a dolgok állnak az első 9 helyen, a társ, család, lelki dolgok csak a tizediken.
Aggasztó továbbá, hogy az anyai ösztön minimális megléte sem látszik...
Mit tehet ilyenkor az anya?
Tenni nem tehetsz semmit,adj neki időt.
Bizz benne,hogy idővel megváltozik,és addig is nézd a jó oldalát,legalább dolgozik és nem veled tartatja el magát,megalapozza a saját életét.
Nem írtad hány éves a lányod.
Én például,egyáltalán nem akartam szülni,még 27 évesen.
De most 30 vagyok és van egy fiam,akire nagyon vágytam.
Szóval ő is változhat.
Szia!
Szerintem várj, hátha csak az a célja hogy megalapozza a jövőjét. Huszonévesen még nem késett le semmiről.
Egyébként hány éves???
semmit nem tehetsz. esetleg adsz neki könyveket, filmeket néztek együtt, ami más világot is felvillanthat előtte, mint amiben most él, és hátha feldereng neki, hogy másképp is lehet. de csak ha ő is akarja. már túlvagytok azon, hogy direkt módszerekkel "megneveld". sztem legfontosabb, hogy ezt a témát szőrmentén kezeld, ne akarj beleszólni az életébe, úgyse tudsz, ha erőszakodkosdsz, csak elmérgesíted a viszonyotokat. fogadd el, hogy ő (most) ilyen, és talán majd megváltozik. ha meg nem...ő ilyen, a te lányod. :)
30/L, egy 21 hónapos kislány anyukája
Én is az voltam, munkamániás, maximalista, mind a munkahelyen, mind az iskolákban.
Eszembe sem volt gyereket vállalni, családot alapítani. Amikor 30 éves lettem, megismertem a páromat, szerelem, azonnal és mindennél jobban babát, családot szerettem volna vele.
Változik az ember.
Azóta is a gyerek az első, visszamehettem volna jó pénzért a munkahelyemre, de inkább ezeket az éveket a fiammal töltöm.
Mit tehetsz? Segíted, támogatod, elfogadod a lányodat.
Nekem anyukám semmiben nem segített, nem támogatott, a mai napig fáj.
"A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:31"
Megkérdezhetném, hogy a maximalizmusoddal meg tudtad-e teremteni azokat a dolgokat, amiket elképzeltél régebben?
Köszönöm szépen az összes választ!
25 éves lányról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!