Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Én ezt nem akarom nem akarok...

Én ezt nem akarom nem akarok hülye maradni?

Figyelt kérdés

Eléggé látszik hogy erős diszgráfiás vagyok :(

De ha lesz róla papirom nem lehetek olyan diák mint a többi,mert én hülye fogok lenni :(

Az nem megoldás hogy nem kell megtannulnom a német szavakat meg a tollba mondást megtanulni,hanem gyakorolni kellene velem nagyon sokat...:(

De mivel erre más 7. osztáylba késő így ezzel nagyon nagy gondok lesznek :(

Mit csináljak??

Hülye fogok maradni?

2010. szept. 16. 16:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10%
Hú, te betegebb vagy, mint első blikkre tűnt!!
2010. szept. 16. 17:50
 12/23 anonim ***** válasza:

Emiatt nem fognak kiközösíteni, főleg, ha viccesre veszed a dolgot.

Viszont a te dolgod, hogy tégy magadért. Nem igaz, hogy 7. osztályban már késő fejlődni, és mi az, hogy: "gyakorolni kellene velem nagyon sokat?"

Tessék szépen leülni és egyedül gyakorolni, ha senki más nem segít. De ha csak halogatod a dolgot, és azzal takarózol, hogy késő, és egyedül nem megy, a végén te fogsz vesztesként kijönni a dologból.

Az ugyanis tényleg nem megoldás, hogy nem tanulod meg az idegen nyelvet, vagy a tollbamondást. Légy hajlandó, és iktass be napi egy óra gyakorlást.

2010. szept. 16. 17:57
 13/23 anonim válasza:
100%

Olvastam hogy mit írtál, közép suliba járok vannak ugyan ilyen oszttársaim végzősök vagyunk és érettségizünk, nem közösítjük ki őket helyette segítjük őket mert tudjuk hogy néha kell ugyan úgy elvagyunk velük is mint mindenki mással, ezért miért közösítenének ki? aki ki közösít az a hülye, koncentrálj menni fog, de ne így állj a dolgoknak szép és jó hogy tanulni, de ezt az egy dolgot fogadd el, hamar meg tanulsz vele együtt élni menni fog bízz magadban anyádat meg hagyd nem akarja elismerni hogy te ilyen vagy. Láss a jövőbe! Sok szerencsét!!

17/f

2010. szept. 16. 19:42
 14/23 anonim ***** válasza:

Ne izgulj,mert nem a te hibád..

Elég későn vették észre.

Ha jól belegondolok szülő fejjel,és az én gyerekemről is 13 évesen derülne ki,hogy gond van,valószínűleg úgy viszonyulnék hozzá mit anyukád.Bűntudatom lenne,hogy mennyit piszkáltalak a tanulással,és közben nem vettem észre,hogy gondod van.Emiatt szörnyen szégyellném magam,és első körben tagadnám magamnak,és neked is a dolgot.Szerintem anyukád ezért viselkedik így.De ha majd megállapítják,és megemészti a dolgot,akkor biztos lehetsz benne,hogy segíteni fog.

Tudod a szülők sem tökéletesek,és sokszor követnek el ők is hibát,de megbánják,még akkor is ha ezt neked nem mondják.

Egyébként amit bemásoltál abból a 80 % igaz az én kisfiamra is,igaz csak másodikos.Sokat piszkálom az írás miatt,de szerintem nincs semmi baja,csak figyelmetlen...

2010. szept. 16. 20:50
 15/23 anonim válasza:

Gyakorolj sokat ha csak teheted :)! Ha pedig majd a középsuliban cikiznek csak ennyit kérdezz vissza:

"Ez miért zavar bármiben is téged?" ne félj erre úgysem tud mit mondani. Ne foglalkozz mások véleményével,főleg ne a kamaszokéval!! A nevelési tanácsadó pedig biztos,hogy aranyos lesz ha menned kell.Ne félj!Sok sikert! A lényeg,hogy soha ne add fel!

2010. szept. 16. 23:00
 16/23 anonim ***** válasza:

Középiskolában a "tanulók" már annyival érettebbek , hogy ott emiatt biztos nem fognak kiközösíteni.

Gyakorolni meg egyedül is tudsz szerintem.

Ha meg lesz róla papírod, hogy diszgráfiás vagy, tedd a fiók mélyére.

Sajnálom, hogy ilyen traumák értek, de hidd el, sokmindenki mást is..

2010. szept. 16. 23:39
 17/23 anonim ***** válasza:
A fiam diszgráfiás ez nálunk hamar kiderült. Ha ezt megállapitják kapsz állami ingyenes fejlesztést.Ö már túl van az érettségin.Német és magyar is elsőre igaz 2-es. Nem kötelező a teljes felmentést kérni lehet dupla időt kapni a problémás tárgyakból. Soha nem csúfolták ez miatt, talán azért sem mert ö is elfogadta, hogy ez van és nem érezte magát hülyének. Neki egy kicsit segitett a helyesirásnál ha szótagol. Igy kevesebb a betűtévesztés.
2010. szept. 17. 12:06
 18/23 A kérdező kommentje:
Már 1-ős koromban kiderült hogy ez a problémám anyuval nagyon sokáig,jártunk logopédushoz még az iskolába is jártam (mármint logopédushoz
2010. szept. 17. 14:16
 19/23 anonim ***** válasza:
Ne aggódj e miatt nem fognak kiközösíteni középiskolában. Vagy ha igen, akkor nagyon rossz helyre kerültél. Attól, h ilyen problémád van, nem vagy semmivel sem kevesebb a többi embernél. Én diszkalkuliás vagyok, nagyon enyhe diszgráfiával. Nálam elég későn is derült ki, tavaly, amikor 9.-es voltam. Ráadásul elektrotechnikai suliba járok, sok fizika és elektrotechnika óránk van, ahol sok számítás van. Én meg is könnyebbültem, amikor ez kiderült, mert egész általánosban azon görcsöltem, h miért vagyok én ilyen hül.ye matekból, meg stb. A nevelésiben meg biztos, h meg fogják mondani, h igen is ez a bajod, anyukád meg meg fogja emészteni. (Nálam apám nem volt hajlandó elhinni.) Amúgy ha eddig is jártál logopédushoz, meg az iskolában is, miért nem küldtek el előbb a nevelésibe? Ha gondolod, h szeretnél erről beszélgetni valakivel, írhatsz privátot. 16/L
2010. szept. 17. 18:00
 20/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Majd még írok, csak most egy gyors válasszal megjelölöm a kérdést.

A diszgráfia nagyon sok esetben az óvodáskorig vezethető vissza, illetve akár csecsemőkorig. Azt állítja egyre több kutató, hogy a dominancia ki nem alakulása vagy rossz berögzülése áll mögötte. Azaz pl. bal kezes lennél, de már kicsiként rászoktattak a "szép kezed", azaz a jobb kezed használatára, illetve egyáltalán nem sikerült ösztönösen kialakulni a jobb v. balkezességnek. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az agyad, amikor le akar írni egy szót, tudatalatt gondolkodik, hogy akkor most melyik kezedet is kell "beindítani". Totnával kezelhetővé tehető a probléma.

Amúgy más "disz"-ed is van?

2010. szept. 20. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!