Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi szokott lenni a fogyatékos...

Mi szokott lenni a fogyatékos gyerekek sorsa ha meghalnak a szüleik?

Figyelt kérdés
2022. febr. 20. 17:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%
Ezen én is szoktam gondolkodni. Állami gondozás? Nagyon-nagyon kevés az ilyen intézmény, és több éves várólista van, és több százezreket fizetnek érte. Azt ki fogja fizetni? A testvére? És ha nem vállalja?
2022. febr. 21. 14:40
 12/18 anonim ***** válasza:
92%

Már miért fizetne a testvere? Kiskorú gyerek a kérdés. Minden kiskorú gyerek, akinek nincsenek szülei állami gondozasba kerül. Az állam fizeti.

11, itt nem egy felnottrol van szó, nincs semmiféle varolista.

2022. febr. 21. 14:42
 13/18 anonim ***** válasza:
29%
Nem gondolnám, hogy az állam fizeti, és elég hosszú várólisták vannak az állami intézményekre.
2022. febr. 21. 14:47
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

13!

Megegyszer: kiskorú gyermek, akinek nincsenek szülei, állami gondozasba kerül. Nincs varolista. Az állam állja a gondozasukat.

2022. febr. 21. 15:44
 15/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt is "jó" kérdés hogy ha felnőttkorban hallnak meg a szülei akkor mi lesz...

Ráadásul ha gyámság alatt van az jogilag hasonló mintha gyerek lenne...

2022. febr. 21. 18:19
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo!

Ugyanaz lesz. Az állam gondoskodik róla.

2022. febr. 21. 18:21
 17/18 anonim ***** válasza:

Ja, ha te nem gondolnád, akkor az úgy is van.

Kijelölnek egy hivatalos gyámot.

A gyám nem gondozza, hanem ügyel rá, hogy mindene meglegyen.

Első körben átmeneti elhelyezéséről gondoskodik, ha otthonba kerül, akkor is igyekszik nevelőszülőt találni, ha örökbefogadható, akkor azt.

Lehet, hogy a gyermek nagyon távol kerül a korábbi lakóhelyétől, mert oda viszik, ahol épp van üres hely.

A gyám ellenőrzi, hogy a gyerek megkapja a zsebpénzét (igen, 13. az állam még zsebpénzt is a ad a gyereknek) és hogy meglegyen az az alap, ami törvény szerint jár.

Saját ágy, ruha, napi meleg étel, stb...

Ha felnőtt, akkor valószínűleg már gyámság alatt áll.

Ezek legtöbb esetben csak részlegesen dönthetnek felette, de pl. a gyám kezelheti egy ember pénzügyeit.

Értsd: kap valami kis segélyt a fogyatékossága miatt.

Annak csak egy részét költheti el, a többit a gyám befizeti pl. arra, hogy nappali ellátást kapjon, vagy kaját, atb..

Ebédet a rászorulóknak sokszor ingyen ad az önkormányzat. (olyat, amilyet)

Varólista: igen, hosszú.

De vannak helyzetek, amikor a lakóhely szerinti szoc. otthonba helyet KELL csinálni valakinek,mert pl. nagykorú, gyámság alatt áll, de meghalt a szülő (hirtelen) és valahova el kell helyezni.

(A legtöbb szülő mondjuk már akkor várólistára teszi a gyereket, amikor még jól van, mert óvatos.)

Ilyenkor, ha a segély nem fedezi, és nincs örökség, akkor az állam kiegészíti a hiányzó összeget.

Bizony.

De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy luxus, kb. lesz fedél a feje felett, és be fogja venni a gyógyszereit.

Ja, igen.

Dolgoztam fősuli előtt pár hónapig (nem sokáig bírtam) szoc. intézményben.

Részben onnan tudom.

Ja, és nekem ez az első válaszom, mielőtt bárki azt hinné, hogy a korábbiak közül vagyok valaki..

2022. febr. 27. 07:26
 18/18 anonim ***** válasza:
65%
fogyatékos árvaként éli tovább életét.
2022. febr. 27. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!