Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit gondoltok a jutalmazási...

Mit gondoltok a jutalmazási módszerről?

Figyelt kérdés

Van olyan, akinek a gyerekénél nem válik be? Lehet, hogy túl jó dolga van, ezért nem érez motivációt, hogy még jobb legyen neki?

Se tárgy, se élmény, se édesség, se kedvenc játékidő, semmi sem motiválja arra, hogy megcsinálja a feladatokat, legalábbis nem jobban, mint korábban, se nem gyorsabban, se nem könnyebben. Már kezdem azt hinni, hogy azért, mert túl sokat van vele foglalkozva ezért simán lemond a kütyüzésről, mert helyette társasozunk, vagy lemond a társasról, hogy helyette olvashasson új könyvet, vagy lemond a cukorról, mert úgyis van mondjuk túrógombóc meg mákosguba, vagy nem akar tengerpartra menni mert úgyis jár úszni, nem akar játszóházba menni, mert viszem játszótérre.. szóval inkább lemond valamiről, mert elég jó anélkül is az élete.

2022. febr. 1. 12:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

"Felfogja, hogy az ő érdeke, megérti a dolgokat, tisztában van a következményekkel, de nem képes úgy cselekedni, és már kisgyerekkora óta próbálgattam mindent."

Nem fogja fel, mert 8 éves. Kicsi még ahhoz, hogy logikai döntéseket hozzon, a napja 90%-át ösztönből éli. Az ösztöne meg az, hogy anya mióta az eszemet tudom, csak üvöltözik, hát akkor mindegy.

És igaza is van.

2022. febr. 1. 16:42
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Nekem bevált a jutalmazásos módszer : súlyos kihágásokért fakanál a juss. Nem kell kétszer elővenni ugyanazért
2022. febr. 1. 17:37
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem a jutalmazòs mòdszer sose jò, mert a motivàció nem vàlik belsővè. A büntetes mèg rosszabb, mert akkor fèlelemből engedelmeskedik.

Èrdemes együtt csinàlni dolgokat, aztàn majd ha elèg nagy lesz, akkor csinalja egyedül.

2022. febr. 1. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

10. (16:41)

11. (16:42) és

13. (17:51) válaszoló írt megszívlelendő dolgokat!

Én nem hiszek se a büntetésben se a jutalmazásban. Viszont szívesen dicsérem! Nekem beválik.

2022. febr. 1. 22:08
 15/16 anonim ***** válasza:

És tényleg nem viszed sehova? Olyannal dobálózol amit nem lehet megtenni. Suliba csak kell menni.

Fogadd el hogy lassú. Szólj neki időben, vagy állítson ő egy időzítőt hogy mit mikor kell kezdeni. Aki kiabál, az nem szigorú, hanem stresszes, kétségbeesett.

Van olyan gyerek aki egyből ugrik minden változásra, és van aki nem szereti ha háborgatják. Nekem már felnőtt mindkettő. Nem fogod kitalálni melyiknek van rendben az időérzéke? A nyugikámnak. A másik rendszeresen túlvállalja, túlhajtja magát.

2022. febr. 25. 10:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg nem viszem játszóra, játszóházba vagy moziba, és jöttünk már vissza útközbenről, sőt egyszer kivettem oviból is ilyenért arra a napra, pedig nagyon akart menni. Mindig visszafordulunk vagy épp nem kap játékot, elrakom a cuccát, vagy nincs kedvenc kaja ilyenért. Nem szoktak olyat mondani, amit nem tehetek meg.. Amúgy nem az a baja, hogy lassú. Most időzítős csörgőórát próbálok, kap egy feladatot, ami kb 3 másodperc és nem képes rettenet sok idő alatt sem összehozni, mert nem akarja, nincs kedve, mással foglalkozik. Az én gyerekemnek nem használ a jutalmazás, a büntetés se mindig, se nálam, se az iskolában, se a pszichológusnál, ahova azóta járunk, jó látni, hogy náluk is befuccsol, nem csak nálam, egyben aggasztó is.
2022. febr. 25. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!