Nálatok mennyire megszokott alsóban a dicséret, jutalmazás?
Konkrétan az első osztályban volt. Napközis tanárnéni a jó magatartásért, ügyes napközis tevékenységért adott "pecséteket" ezeket lehetett beváltani péntekenként nála az ún. "Zsuzsiboltban" apróságokra.
Fiam azóta is emlegeti.... hiányzik neki :-)
Menzán pedig szóbeli piros pont illetve csillag van a konyhás nénitől ha megvették mindent :-)
De minden versenyen való részvételért, fellépésért szóban kapnak dícséretet.
Szóval nálunk működik.
Étel mennyiségi evését jutalmazni? A konyhásnő elmebeteg, tuti, hogy beszüntettetnénk.
Igen, nálunk van pozitív megerősítés, magunk is azzal nevelünk, s iskolát is így választunk.
Tavaly elsőben nyomdákat gyűjtöttek, 10 nyomda után színezhetett egy kockát a tudásvárba vezető falon. Amikor felért, kapott egy könyvet (a fiam ért fel először, azért kapott ekkora ajándékot). Egyébként péntekenként kinder játékokból, apró plüssökből választhatott, aki egész héten szépen dolgozott.
A szereplésért az üzenőben dicséretet kaptak.
Idén nincs tudásvár. Helyette már tegnap kaptak mackós lapocskákat (laminálva), azokat kell most gyűjteni. Aki 10et összegyűjt, plüsst kap, aki 20at, az 5öst.
Gyerekeimnél is van jutalmazás kissebik fiamnál még tavaly 6. Osztályba is volt .matek verseny ,irodalom verseny stb osztályfőnöki dicséretbe részesültek +emléklapot kaptak 8 osztályosoknál is aki részt vesz és nyer az is kap emléklapot dicséretet ,
Lányoknál is lesz dicséret ,piros pont stb .
Kedves kettes! Hány éhes gyereket láttál már az iskolában!?
Én egyet biztosan, a válogatós fiamat.
Mivel napközis muszáj befizetnem neki a menzát. Szóval örülök ha rá lehet venni valamivel, hogy megegye az ottani ételt.
És nem. Nem volt mindig ilyen!
Babaként, bölcsisként mindent megevett...
Ráadásul ilyenkor büszkén meséli hogy kapott piros csillagot a konyhás nénitől.
Vagy tán te is konyhán dolgozol, és aggódsz el ne fogyjon az ebéd? :-D
Szakemberként pontosan tudom, mennyire káros, ha egy gyereknek tönkrevágják a természetes evésszabályozását ilyen eszközökkel.
Ahogy szülőként nagyon nem örülnék, ha ezzel zavarnák össze a gyerekem természetes ritmusát.
Az elhízásbetegség, cukorbaj, szív-és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás stb. országában, ugyebár.
S mint kitaláltad: nem, nem vagyok konyhás. Azért sem teszek olyat, amire csak egy konyhás hiheti, hogy normális.
Kedves 9-es!
értem mit írsz, ezekkel a tényekkel nem is akarok vitába szállni. De a fiam pont nem ide tartozik. Most fogta a dr. Nő hízókúrára. Én is örülnék ha több mindent megenne. Ez a díjazás nála motiváció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!