Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más hogyan kezeli ezt a...

Más hogyan kezeli ezt a kérdést 2,5-3 éves gyermeknél? Dícséret?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy mások akiknek szintén van egy nagyobb és egy kisebb gyermeke, hogyan, mikor dícsérnek? Pl kisebbik gyermekem felállt kapaszkodva, és lépett párat, nagyon megdícsértük, de ilyenkor a nagyobbik is elkezd sétálni, kiabál hogy "én is tudok menni", és várja a dícséretet. Őt is megdícsérem, de azért ez gagyi. És sok hasonló szituáció van. Ti ilyenkor mindig megdícséritek a nagyot is, vagy megmondjátok hogy az az alap hogy már tud sétálni?
2015. márc. 24. 13:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Ismerős :)

Én mindig megdicsérem a nagyot is, de hozzáteszem, hogy de te már ennél nehezebb dolgokat is meg tudsz csinálni, pl tudsz egy lábon egyensúlyozni, egy lábon ugrálni, vagy páros lábon ugrálni, vagy bukfencezni és olyankor azt is megcsináltatom vele, így észre sem veszi, mikor gyakoroltatom vele ezeket.

2015. márc. 24. 13:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi olyasmit mondunk, hogy: 'Hát persze, hogy tudsz sétálni, hiszen Te vagy a Naaagy és okooos bátyus!!'. Mindezt persze nagyon kedvesen mondjuk, hogy nehogy gúnyolódásnak vegye, sőt, inkább komoly hangon, hogy érezze, hogy komolyan is gondoljuk azt, amit mondunk. Ilyenkor mindig kihúzza magát és valami büszke mosoly jelenik meg az arcán. Meg tudom ilyenkor zabálni!:-)
2015. márc. 24. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Előzővel egyetértek. Ebben nem látok "gagyit". Egy ovis is még pici gyermek. :) Egy csöppet féltékeny a kisebbre. ;) Van ez így. :) Tényleg fontos éreztetni a nagyobbal, hogy ő is ügyes. Ilyen helyzetben ez főleg azt jelenti neki: "rád is figyelünk, téged is elismerünk!"
2015. márc. 24. 18:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megfogadtam azt az ötletet hogy megdícsérem, és hozzáteszem hogy: "te még bukfencezni is tudsz", és egész este bukfencezett :)
2015. márc. 25. 12:58
 5/5 anonim ***** válasza:
igen ahogy az előzők leírták, megdicsérem valami más miatt :)
2015. márc. 26. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!