Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Befelé forduló lábfej 14...

Befelé forduló lábfej 14 hónapos gyermeknél milyen javulási esély van?

Figyelt kérdés

#gyógyítás #lábfej #14 hónapos gyermek
2014. febr. 4. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is ilyen volt, akkor tanult meg járni. Elvittük ortopédushoz, nevetve közölte, hogy ez természetes és ki fogja nőni. Igaza is lett.
2014. febr. 4. 21:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Születése óta ilyen neki, de sajnos csak most kezdtek el foglalkozni vele. Ma voltunk vele ortopédián és sint írtak fel neki a lábara, amit éjszaka kell hordania mindkét lábán. Emellett naponta többször kell itthon tornáztatni. Most tanulgat járni. Nálatok magától elmúlt neki?
2014. febr. 4. 21:44
 3/5 anonim ***** válasza:
14 hónapos a lányom, 10 hónapos korától jár, neki is befelé fordul, de a háziorvos nem mondta, hogy kóros lenne, vagy el kellene vinnem ortopédiára.
2014. febr. 4. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Én fiamnak is befele áll a lábfeje (15 hós), őt babakorában kezelték ezzel (speciális cipőt kellett ráhúzni, ami egyenesben tartotta a lábfejét, hogy ne tapadjanak le az izmok). Most már jár, még mindig sokszor befele áll neki. Holnap megyünk kontrollra az ortopédiára, majd elmondom mi volt.

Az én babám lábfejét muszáj volt kezelni, sajnos nem elég mindig a nevetve rálegyintés, hogy majd kinövi. És hát az sem mindegy, hogy van befele fordulva, az izmok miatt, vagy csak simán csámpás a gyerek. Ha nektek sínt kell használni, akkor feltételezem az izmok befele húzzák a kis lábfejét. Ha rendszeresen használjátok kb 1 hónapig, akkor látványos javulást láthattok majd. De mivel most tanul járni, úgyis egyre jobb lesz.

2014. febr. 5. 07:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én lányomnak is befelé forduló lábfeje volt/van. (a bal lábfeje görbe, állítólag méhen belüli tartás miatt). 8 hónapos kora körül vittem először ortopédiára, akkor elküldtek, hogy fölösleges ezzel foglalkozni, akkor vigyem, ha jár. Visszavittem 1 évesen, akkor már stabilan járt. Írtak fel színes műanyag sínt, amit tépőzárral kellett rögzíteni, és egész nap hordania kellett. Pár hónap múlva visszamentem, hogy eltört a sín, erre közölték velem, hogy persze, mert ez akkorra való, mikor még nem tud járni a gyerek, miért nem vittem hamarabb? Itt picit mérges lettem, és elmondtam a dokinak, hogy hamarabb is vittem, csak elzavartak.Innentől éjszakára kellett a sínt hordania. Most 7 éves és még mindig látszik a görbület a bal lábfején, bár már nem olyan feltűnő, mint régen, de a bal lába 1 számmal kisebb, mint a jobb.Ortopéd szandit kell hordania, meg lábtornázni (már amennyire a tanulás mellett erre van idő) és reméljük, hogy idővel még jobban kiegyenesedik.
2014. febr. 5. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.