Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Befelé forduló lábfej. Mit...

Befelé forduló lábfej. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szegény babámnak befelé fordul a lábfeje, így amikor megy (kapaszkodva)nagyon útban van neki. Félek, hogy emiatt nem fog tudni elindulni magától.

A gyerekorvos azt mondta, hogy ortopédiára csak akkor ad beutalót, ha már elkezd menni és zavarja. És addig?

Nemrég olvastam olyat, hogy ilyen babáknak még mielőtt felállna, adnak egy speciális cipőt, ami kijavítotja a lábtartást. Nekünk ezt miért nem mondták?

2010. máj. 12. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Magától is helyre állhat még.Nem a cipő segít,hanem a sok mezítlábazás ha elindul.Ha a fix járásnál zavarja,és nagyon nagy a normálistól való eltérés,csak akkor van szükség beavatkozásra,de általában akármilyen ijesztő is a látvány,az idő segít.
2010. máj. 12. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Hány hónapos most?

Kúszik, mászik már?

2010. máj. 12. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi vittük ortopédiára előbb.

És nem csináltak semmit amíg el nem kezdett magától járni.Akkor pedig már nem volt rá szükség, mert magától visszaállt.

Ma már észre sem venni, pedig féltem,hogy majd elesik benne:)

Annyi volt a javaslat,hogy néha a külső lábélt kellett simogatni,hogy fordítsa kifelé a lábát.

2010. máj. 12. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányomnak a bokája dőlt be. Én elvittem dévényeshez, de magától is sokat változott neki, és mire elindult már nyoma sem volt bedőlésnek.
2010. máj. 12. 11:39
 5/6 anonim ***** válasza:
az én babámnak is befelé fordul, már még csak 4 hónapos. A dokinő azt mondta, hogy masszírozzam minden nap a lábfejének a külső részét. Ha masszírozom, tényleg jól tartja a lábfejét. Gondolom, el fog múlni.
2010. máj. 12. 11:57
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugodtam. Remélem elmúlik, masszírozni fogom.

(a kérdésre a válasz: most 11 hónapos ,mászik, kapaszkodva megy, egyedül áll)

2010. máj. 12. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!