Miért nem beszél?

Figyelt kérdés
Millió vizsgálat,orrmandula műtét ellenére sem, pedig akkor nem hallott. Most 100% a hallása. Tsmt nem akar működni. Logopédus csak melazik felette. Senki nem tudja mi lehet a gond. Pszichológus, nevelési tanácsadó, szakértői stb mind pipa. 4 éves. Okos, értelmes asd gyanús egyébként. Mindent megert és meg is érteti magát. Nem kell az okoskodás, hogy ne találjam ki a gondolatát mert nem is. Pl hozza a poharat hogy inni kér, mire én elmondom hogy nem értem mit akarsz, kérj inni anyától, erre fogja magát és önt magának. Megoldja a feladatokat de nem beszél. Motyog, halandzsázik stb, néha egy értelmes szava van de ennyi.

2022. jan. 25. 17:48
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
75%

8

Ez elég elszomorító, hogy a "szakmában" dolgozol és alapvető kifejezésekkel sem vagy tisztában. Gomdolom a "mélázó" logopédus is hasonló színvonalú "szakember" lehet.

2022. jan. 26. 19:16
 22/37 A kérdező kommentje:

Kedves 19!

Nagyon jó a kapcsolatunk, szeret és én is őt. Teljesen rendezett az életünk. Trauma vagy ehhez hasonlók nem történtek, hal istennek

2022. jan. 26. 19:19
 23/37 anonim ***** válasza:
Nem vagyok mélázó szakember, de nálunk a gyermekpszichiáter sem használja ezt a kifejezést, nálunk az autizmus, autizmus magyarul, kódokkal. Felesleges külföldi kifejezéseket használnunk rá. Amúgy nem én vagyok a leginkább érintett az autizmus vizsgálatoknál.
2022. jan. 26. 19:21
 24/37 A kérdező kommentje:

Egyébként kedves 8as!

En úgy tudom, főleg a pszichiátriai kivizsgálás után, hogy a beszéd hiánya is autisztikus tünet.

2022. jan. 26. 19:21
 25/37 A kérdező kommentje:
Na most mivel halandzsa van és néha néha egy értelmes szó, így gyanú van és nem tünet.
2022. jan. 26. 19:24
 26/37 anonim ***** válasza:
57%

23

Mert te mit csinálsz ott? Takarítasz?

2022. jan. 26. 19:24
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én kérdeztem korábban az ovit. Az én lányom autista, folyamatosan hablatyol, vannak értelmes szavai, mondatai is olykor, tehát tudna beszélni, csak nem akar. Nálatok kettős a dolog, mert ennyi alapján nem kizárható az autizmus sem, viszont ott van a korábbi hallásprobléma is. Nem szakember vagyok, csak anya, viszont én a helyedben két, különböző vonalon indulnék el.
2022. jan. 26. 19:34
 28/37 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerintem súlyosan hangzik, hogy 4 évesen nem beszél. Az én lányom is későn kezdett beszélni, 3 éves kora után, van sni kódja, beszédfogyatékos, de ezt elvileg le is veszik róla, csak azért kellett, hogy kijárjon hozzá logopédus az oviba. A helyedben elvinném akkor megyeszékhelyre egy jó logopédushoz heti két-háromszor, mert lassan iskoláskorú lesz és nem tud beszélni, ha valami egyéb baja van, akkor meg azt állapítsák meg, már 4 éves nagy gyerek megállapítható már róla, hogy mi baja van.
2022. jan. 26. 20:23
 29/37 A kérdező kommentje:

Kedves 27! Mire gondolsz a két különböző vonalról induljunk el mondatod alatt? Mert az hogy maganba és tb alapon is intézkedjek, akkor ez is pipa. Új logopédus kell ez tiszta sor. A pszichológusnàl is azt mondtak igazából semmi baja, egy derűs, kiegyensúlyozott kislány csak nem akar beszélni, önszántából.

Kedves utolsó! Akkora gáz még sem lehet, ha még csak komolyan sem veszik ezt... Nyilván ez így hulyeseget de a gyakorlat ezt mutatja. Persze rossz így de előbb utóbb beszélni fog, ha meg nem akkor lesz arra is B terv... Talán

2022. jan. 27. 07:19
 30/37 anonim ***** válasza:
Csak megnyugtataskepp, apukam se beszelt iskolas koraig. Kiemelkedoen intelligens ember, es nem auti. Egyszerűen nem erezte szukseget addig, de akkor azonnal tudott beszelni, mint akarki kortarsa... Felnőttként diplomat szerzett, 2 nyelvvizsga, vezeto beosztasban is dolgozott egy idoben, embereket is tud kezelni, a csaladunk is harmonikus, 30+ eve hazasok anyammal. Nem feltetlen muszaj a komoly baj emogott... Persze engem is erdekelne, mi lehetett az oka, de ez mar sose derul ki vsz.
2022. febr. 6. 17:00
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!