Millió vizsgálat,orrmandula műtét ellenére sem, pedig akkor nem hallott. Most 100% a hallása. Tsmt nem akar működni. Logopédus csak melazik felette. Senki nem tudja mi lehet a gond. Pszichológus, nevelési tanácsadó, szakértői stb mind pipa. 4 éves. Okos, értelmes asd gyanús egyébként. Mindent megert és meg is érteti magát. Nem kell az okoskodás, hogy ne találjam ki a gondolatát mert nem is. Pl hozza a poharat hogy inni kér, mire én elmondom hogy nem értem mit akarsz, kérj inni anyától, erre fogja magát és önt magának. Megoldja a feladatokat de nem beszél. Motyog, halandzsázik stb, néha egy értelmes szava van de ennyi.
Gyermek pszichiáter 3.alkolommal mondta ki. Szakértői bizottsághoz februárban megyünk. A többi eddig pipa, úgy értem minden lehetséges vizsgálaton voltunk.
2022. jan. 25. 20:19
12/37 A kérdező kommentje:
Vicces amúgy ez a Vadaskert is, mert tavaly novemberben kértem volna időpontot, kérdezték miért stb, mire azt mondták ezzel nem foglalkoznak.
2022. jan. 25. 20:20
13/37 anonim válasza:
Én a helyedben elvinném magán helyre. Vagyis én vittem az enyémet már 3 éves kora előtt. Pestiek vagytok?
2022. jan. 25. 20:55
14/37 anonim válasza:
Szia! Nem beszèl vagy nem tud? Nàlunk is hallàsproblèma volt, majdnem 4 volt mire megmütöttèk. 100% osan hall most, de nehezen hozza be a lemaradäst. Nem tanulta ugye meg amit a 2,3èvesek meg h kell artikulàlni.. nagyon lassan haladunk. Most 8 èves, ergoteràpiàra, logopedushoz jàr. Ezen kívül jàr hozzànk a gyógypedagògus is. Az elsö logopèdus, csak a pènzt zsebelte be, a 2. Ajànlotta az ergoteràpiàt, mert nehèz vele dolgozni, koncentràció zavaros. Azóta, ha lassan is de haladunk.
2022. jan. 25. 21:07
15/37 anonim válasza:
10-nek: Austism Spectrum Disorder
2022. jan. 25. 21:08
16/37 anonim válasza:
Szociálisan milyen? Jár oviba? Gyerektársaságban, csoportban hogy viselkedik?
2022. jan. 25. 21:11
17/37 A kérdező kommentje:
Kedves 14! Nagyon hasonló a sztorink. Lényegében ez az artikulacio a lányomnál is probléma. Figyeli ugyan a számat ha mondok valamit, próbálja is de még sem megy. Egyébként perez, jár oviba. N túl barátkozó de próbálkozik. Nyilván a kommunikáció hiánya itt is erősen mutatkozik.
Én is szinte mindent magánùton oldok meg, vagyis csak oldanam....
Nem Pestiek vagyunk sajnos hanem megyeszekhelyhez közel lakó. Itt falun még az oviban sincs integráció, szeptemberben megy az új oviba. Addig nem akarok langyos vízben maradni
2022. jan. 26. 07:29
18/37 A kérdező kommentje:
*persze
2022. jan. 26. 07:31
19/37 anonim válasza:
Huh, nehéz téma
Fontos kizárni a pszichiátriai zavarokat, pszichológust kipróbálni.
Lehet a gyereked csak így döntött. Nem haragszik rád valamiért? Nem történt valami nagy változás az elmúlt időkben, amiért ilyen? Vagy mindig ilyen volt?
Én is mindig feleslegesnek éreztem a beszédet, plusz ha anyamra haragudtam tartósan vagy amikor áttettek másik iskolába, egyszerűen nem beszéltem hónapokig.
2022. jan. 26. 13:38
20/37 anonim válasza:
Utolsó vagyok, nem olvastam a válaszokat eddig, bocsi. Most látom, hogy "szakmaibb" a probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!