Hogyan lehet kezelni egy nem vérszerinti lány gyerek obszcén viselkedését?
Mostani párom lánya 10 éves, de a stílusa kritikán aluli. Sunyi, önző ráadásul még csúnyán is beszél. Nem aggasztana annyira, ha nem lenne egy 9 éves lányom nekem is, akire egyáltalán nincs jó hatással. Anyja "neveli", de amint a mellékelt ábra mutatja, nem végzi túl jól a dolgát. Mit lehetne tenni?
Elvégre nem az én dolgom lenne helyre rakni. Az apja sajnos ráhagyja.
20#
Semmi "szépítés" nincs a sztoriban, csupán ismeretlen a többi tényező, amit nem óhajtok itt részletezni, főképp olyan ember irányába, akiből hiányzik a segítő szándék legapróbb morzsája is.
De hogy meglegyen a lelki nyugalomad estére, válaszolok.
Az én házamban élünk, és ide jön láthatásra a gyerek.
Kedves Szuperanyuka!
Szerintem dobd ki a házadból a párodat vagy midet, nem kell az neked oda.
És foglalkozz helyette a szupergyerekeddel, nehogy más hanyag szülő csúnya rossz neveletlen gyereke rossz hatással legyen rá.
Na, így kezeld.
Szívesen.
"Kedves" utolsó!
Nem tudom kinek képzeled magad, hogy ilyesfajta stílust vegyél fel bárkivel szemben.
Azt hiszem, kulturált módon tettem fel egy kérdést.
Elég nyomorult életed lehet, ha másokon eléd ki a frusztráltságot.
Kinek az érdekeit kellene szem előtt tartanom, ha nem a saját gyermekemét?
Ezért lennék önző?
Van gyereked? Feltételezem nincs. Ha rossz társaságba kerülne a gyereked, mit tennél?
Ja semmit. Értem!
Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna! 😉
Ha ezen felháborodsz, mi van, ha tényleg bunkó, ordenàré stílusban szólnak hozzád?
"Elég nyomorult életed lehet, ha másokon eléd ki a frusztráltságot."
Nem mondanám.
Elismerem, cinikus voltam, nem így kellett volna. Ezt az hozta ki, hogy minden egyes kommentedben szépíteni próbàltad a dolgot.
Magyarázkodsz, pedig nincs min.
De menjünk sorban.
"Kinek az érdekeit kellene szem előtt tartanom, ha nem a saját gyermekemét?
Ezért lennék önző?"
Nem vagy önző.
Igazad van, minden szülő ezt tenné, ez a dolga.
"Van gyereked? Feltételezem nincs. Ha rossz társaságba kerülne a gyereked, mit tennél?"
Feltételezésed hibás. 3 is van, sőt, mozaik-család vagyunk, mi is nekem van egy hozott, 2 közös a férjemmel (neki nincs másik.)
Ebből következik, hogy az én lányom szintúgy jár láthatásra, ahol az új asszonykának van 2 hozott gyereke, innen talán gondolhatod, hogy nem is annyira idegen a téma, mint ahogy gondolod, nálunk is voltak problémák, most is vannak.
Igaz, én a másik oldalon vagyok, de hangsúlyozom, a problémádat megértem.
"Ja semmit. Értem!"
Nyilván ez sem így van,a gyerekeim az elsők.
A gond ott van, hogy az összes elvált apuka új párja abban a hitben él, hogy mindenért a gyerek anyja a hibás, a felelős.
Az apa semmiért.
Ha apa nem tesz semmit, mikor a saját gyerekéről van szó (mert nem tesz), nem veszi ki a részét jóformán semmiből, hogy egy-egy adott problémát megoldjon, és képes nyugodtan vègignézni, hogy ez másra, másokra is, azért miért az ex-asszony, meg a gyerek a hibás?
Mentegeted a párodat, a neked nem tetsző válaszolókat (akik az igazságot tárják eléd), leszóltad. (Nem magamamról beszélek.)
Ha tetszik, ha nem, 2 választásod van:
-Tűröd tovább a dolgot, és tönkremész a gyerekeddel együtt,
-Vagy szépen elköszönsz a párodtól, mivel a mellékelt ábra mutatja, hogy nem fog történni semmi. Ha a párodnak szándékában állna vàltoztatni, màr megtörtént volna.
A màrtíromság, panaszkodás, majd magyarázkodás értelmetlen....
Ez itt a probléma!
Felsőbbrendűnek hiszed magad, és indokolatlanul adsz életvezetési tanácsokat, azért mert a te családod részét is képezi hozott gyermek más házasságból, holott minden élet más és más!
Nincs ki helyett szabadkoznom, és nem is szépítem a történetet.
Nálunk nem a korrektség és a rugalmasság jellemzi az ex feleség habitusát, hanem az irigység, és a rosszindulat. Ennek okán a párommal közös gyerekeit eszközként használja, hogy fájdalmat okozzon apukának és nekem, mert még nem jött arra rá, hogy a saját gyerekeit fogja ezzel tönkretenni.
Egy olyan apukát felelősségre vonni úgy, hogy havonta 2 hétvége az övé, nemcsak humoros, de hatalmas baromság is. Ez idő alatt mekkora hatást lehet gyakorolni egy gyerekre szerinted? Segítek! Konvergál a nullával ennek az esélye!
A fentebb említett opciók közül egyik sem megoldás számunkra.
De már megoldódni látszik!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!