40 éve pályán lévő óvónők számolnak be róla, hogy egyre több az autista, szellemi fogyatékos, egyéb fogyatékkal élő gyerek. Akiket aztán be kell venni a normális gyerekek közé. Minek köszönhető ez a sok problémás gyerek?
Egyre több problémás felnőtt -> gyereket szülnek mert hát azt fontos meg kell -> egyre több problémás gyerek -> még több problémás felnőtt -> és így tovább
2021. szept. 16. 21:47
2/17 anonim válasza:
Nagyobb eséllyel diagnosztizálják.
Idősebb korban szülnek a nők, nemzenek gyereket a férfiak.
2021. szept. 16. 21:48
3/17 anonim válasza:
1. eközben normális emberek mindezt látva inkább nem csinálnak gyereket, így még tovább romlik a normális/debil arány
2021. szept. 16. 21:50
4/17 anonim válasza:
A nők jóval idősebb korban szülnek, nagyobb az esély a beteg gyerekre.. Szerintem ezért
2021. szept. 16. 21:52
5/17 anonim válasza:
A férfi kora nem számít a lényeg a nő legyen fiatal
2021. szept. 16. 21:56
6/17 anonim válasza:
Ez már a második kérdésed ma az egyre több autistáról, pontosan mi is a probléma az autista gyerekekkel?
Aki igazán problémás köztük, az csak szegregáltba járhat, a többit pedig már leírtuk neked az előző kérdésednél.
2021. szept. 16. 21:57
7/17 A kérdező kommentje:
6. Tévedsz. Integráció van.
2021. szept. 16. 22:00
8/17 Derjaderja válasza:
Mert a 60 éves kiöregedő óvónők imádnak baromi okosnak tűnni. Már ha tényleg tömegével számolnak be ilyesmiről.
Szinte kizárt, hogy több szellemi fogyatékos gyerek lenne. Kromoszómabetegek többségét elabortálják, PKU-sokat kiszűrik, kevesebb a születésnél hipoxiás gyerek, szűrnek TORCH-ra, oltanak meningitis ellen, szóval szerinted mégis melyik értelmi fogyatékosság növekedett és hol van róla a statisztika?
Az autizmust már leírták, ott korrektebb a diagnózis és szélesebb a spektrum.
Egyéb fogyaték, mi? Vakság pl?
2021. szept. 16. 22:05
9/17 anonim válasza:
A-a, gyógypedagógus vagyok, csak tudom mi van és mi nincs 😃 ahol van szegregált óvoda a körzetben ott nem veszik be integráltba, illetve van olyan snis gyerek, aki nem felel meg a feltételeknek, pl szobatisztaság, önálló étkezés viszont már óvodaköteles, ezeket a felvételeket sajnos megtagadják. Ezen kívül van ahol nincs kapacitás, pl van 3 dajka, egyik sincs kiképezve egy snis gyerekre. Így nem veszik be, a Szakszolgálat is oda küldi a gyereket ahol el tudják látni őt. Na mindegy nem magyarázom túl, a kérdésre már itt válaszoltam :
Jól írja a #8, nincs több genetikailag "problémás" gyerek mint régebben volt. Ha igaz is a kérdés címében írt állítás, az biztosan szellemi jellegű, ami pl. rossz nevelés miatt alakult ki. (Én például utoljára azt figyeltem meg nővérem 3 éves lányánál, hogyha 1-2 órát okostelefonozik, akkor utána kezelhetetlen lesz, szabályosan meghülyül. Tehát rá ez nagyon nincs jó hatással. Ez vélhetően nem csak nála van így, és ha a szülő ezzel nem foglalkozik, az óvodában ez nagyon jól ki fog jönni. Ilyesmi miatti problémás gyerekekkel találkozhattak a kérdésben említett óvónők, szerintem, akik valószínűleg nem fogyatékosok, csak legfeljebb az óvónők hiszik annak őket, mert régen ha egy gyerek úgy viselkedett mint most sokan, akkor ő fogyatékos volt.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!