5 èves lány nem akar lefeküdbi?
Testvèrèvel egyutt vannak egy szobàban. Este mese es elkoszones utan nem fekszik ke hanem “vergôdik”, mászkàl, cuppog, kalimpàl, zörög valamivel rettento idegesitoen direkt.
Nem segit sem konyorges, sem ràszolas, sem buntetes, plussallat elvonas, sem hegyibeszed, sem kedves beszelgetes, eltereles...otlet?
Ok. Akkor azt gondolom, amit fent írtunk. Ez nem fegyelmi kérdés. Vagy több program, főleg mozgas kell neki, vagy kevesebb az alvásigénye és akkor a du alvást kell elvenni.
De hozzáteszem, hogy az én gyerekem nem aludna el 8-kor, ha négybe vágom se. Egész napos kinti játék, strandolás mellett tegnap 7-kor kelt, 30 perc délutáni alvás utan este extra koránnak számító negyed tízkor aludt el.
A rugalmasságot szerintem nem lehet kikerülni Nálatok sem.
Persze tudom, vki szerint 8-kor ágy és kész.
Már megbocsáss..
De ha gyermeked sni-s akkor foglalkizni kellene vele ahelyett, hogy a tv-t bámulja. Nincs olyan betegség amire a tv a megoldás..
Ha a gyermeked speciális igényű akkor ne akarj olyan alap dolgokat elvárni tőle mint az esti csendben fekvés. Mert akkor nem, hiába 5 éves nem várhatod el tőle, mert másképp működik.
Mondjam erre azt, hogy nekünk is volt beteg gyerek a családban, még se ült /feküdt a tv előtt egész nap.
Ha peidg ilyen jellegű a betegség,még gázabb elvárni, hogy este csendben bambuljon ki a fejéből mikor mást sem csinál egész nap.
🤷♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!