Down-szindrómás gyerekkel létezik boldog élet?
Én nem ítéllek el egy pillanatra sem.
Akárhogyan is döntötök férjeddel, ha felnevelitek azért, ha örökbeadjátok akkor azért, hatalmas erőt és kitartást kívánok!
Nagyon sajnálom! El sem tudom képzelni, milyen lehet. Ennyit ér az a sok vizsgálat? Bárhogy döntesz, erőt és kitartást kívánok.
74N
Igenanya instàn.
Nekem ő boldognak tűnik, de nehez csomag ez. Ölelèst küldök.
Nem vállalnám. A Down szindrómás emberek egy része súlyosan értelmi fogyatékos, agresszív, csak intézetben nevelhető.
Akiket mutogatnak a tv-ben, azok mind csak enyhén érintettek.
Nem vállalnám a kockázatot.
Sajnos dolgoztam sérült emberekkel. Nem csupa rózsaszín bárányfelhő az. Csak a sötét oldalát nem reklámozzák....
Down alapítvánnyal felvettétek a kapcsolatot? Érdemes lenne sorstársakkal beszélni, pszichológiai segítséget kérni, körbe járni a lehetőségeket, mielőtt ilyen fontos horderejű döntést meghoztok. Mennyi idős a gyerkőc? Mennyire súlyos állapotú? Kaptok bármilyen segítséget, támogatást?
Mi kislányunknak más, súlyos problémája van, ami miatt halmozottan sérült. Nehéz, nagyon nehéz, de boldogok vagyunk. Tudom, hogy mennyire kétségbeejtő megkapni a diagnózist, idő kell, amíg ezt az ember rendezi magában, átlátja, hogy ez mivel jár, mi várható stb.
Tesomeknak a masodik baba lett down szindrómás. Nekik sem mutattak ki a vizsgálatok. Most 9 éves. A mai napig nem beszél azaz beszél de nem érti senki. Ritkán lehet kivenni egy egy szót vagy mondatot. Speciális iskolába kell járnia, ha néha úgy alakul elfelejti a szobatisztaságot még most is. A mozgás koordinációjaban nincs probélma. Láttam már nála azért súlyosabb eseteket is. Tesom anno azt mondta ha tudta volna nem tartják meg. Most egy kis szeretet gombóc, igazabol jo a társaságában lenni, de teljes mas mint az egészséges nővére. Igazabol most még ahhoz képest kicsi, de nem tudom mi lesz idősebb tinédzser korában. Nekem is van gyermekem most 1 éves. Mi megcsinaltatuk kulon a prena testet. Onnan tudtuk hogy nincs baj a kicsivel. De ha beteg lett volna, nem tudom hogy döntöttünk volna. Azert kemény dolgokon mentek/mennek keresztül.
Egyebkent vannak kifejezetten olyan családok akik sérült gyerekeket szeretnennek örökbe fogadni.
Bárhogy is dontotottok kitartást kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!