Nem evő, finnyás gyerekkel kapcsolatban tapasztalata valakinek?
Kisfiam 19 hónapos alapvetőem jó evő volt, súlya is rendben van. De utóbbi pár napban borzasztó az étkezés. Nem hajlandó semmit sem elfogadni amit főzök neki. Csak turkál az ételben, vagy el dobálja. Eddig úgy volt hogy reggel ébredésnél tejcsi (kb 6,fél 6-kor) , aztán együtt reggeli, 10 óraira valami kis keksz, gyümölcs /joghurt, alvás előtt egy kis tejcsi ha nagyon keveset evett, ébredés után ebéd, uzsonna általában útközben egy alma/keksz/banán/kifli/répa, vacsira ebéd maradék vagy szendvics/virsli stb, alvás előtt tejcsi. Nem nagy adagokat evett, inkább gyakran.
Most ez teljesen megváltozott és csak túrkál az ételben, nem hajlandó enni. Csak akkor ha jön megy és közbe majszol ezt azt. Alma, banán, keksz, kenyér, répa, eper akármi csak nem főtt étel. Úgyhogy ma be telt a pohár és semmi majszi nem volt. Se uzsonna se tízórai, gondoltam hátha megéhzik, hát tévedtem. Nem akart semmit elfogadni ebédre, pedig látom rajta hogy éhes. Valakinek van valamilyen be vált módszere? Vagy valami jó tanácsa?
19 hòs a lànyom ès nàlunk a kezdetektől ilyen az evès, mint nàlatok az utolsò időszakban.
Ez van, nem tudok mit csinàlni, majd megvàltozik. Sokat kìnàlom napközben, ìgy lecsùszik minimàlis mennyisègű ètel, de simàn adok neki tàpszert.
Èn is pròbàltam a majd megèhezik mòdszert, de nem.
Szerintem nincs türelme enni, mindig van valami èrdekesebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!