Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » (Értelmi) Sérült gyereket...

(Értelmi) Sérült gyereket nevelő szülők, ti miből merítetek energiát/önbizalmat?

Figyelt kérdés

A napokban egyszerűen pocsék anyának érzem magam. Vannak nagyon szép pillanataink, de nagyon nehéz mostanában a 2 éves gyerekemmel és ha belegondolok, hogy ez idővel valószínűleg romlani fog, akkor elfog a sírás.

Mindketten náthásak vagyunk, napok óta nem aludtunk, kész harc minden ami eddig a napi rutinhoz tartozott. Néhány napja viszont elkezdett indokolatlanul sírni/hisztizni/őrjöngeni. Ma pl 1,5 órán át üvöltött torka szakadtából. Semmivel sem tudtuk megnyugtatni/kizökkenteni. Szétkarmolta a saját arcát és az erőlködéstől bevérzett a szeme. Egyszerűen gyenge vagyok ezeket a rohamokat kezelni. Megbuktam mint anya, pedig a neheze még csak most kezdődik. (egyenlőre nincs konkrét diagnózis, csak szemmel láthatólag elég nagy gond van, ASD és ADHD gyanúval küldtek bennünket kivizsgálásokra)

2020. dec. 21. 04:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez a zenés dolog milyen komoly! Le a kalappal előtted!
2020. dec. 21. 16:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ilyeneket csinál, és azt hiszed hogy értelmi sérült? Egyik kétéves sem ismeri fel ha éhes vagy álmos, normál iqval egészségesen sem elvárt, nemhogy előtte!

Ne aggódj, az értelme egészen biztosan ép és ezek alapján még csak nem is súlyosan érintett, bármit is találnak nála.. utasítások közül van amit ért és teljesít, jó a memóriája, tájékozott, én nem tudom mi a cuccot vàrsz tőle értelmi téren, de ezek alapján simán átlag felett teljesít!

Ti zenészek vagytok, a nálatok látott minta szokatlan(másoknak nem jut eszébe dallamokat kötni cselekedetekhez) a tőletek látott minta alapján teljesen rendben van a gyerek érdeklődése és kommunikációja.

Bármi baja is van, biztosan csak enyhén érintett, az értelme pedig teljesen biztosan ép! Elsőre azt hittem artikulálatlanul üvölt, maga elé bámul, nyáladzik, nem érzi a fájdalmat és nem reagàl rátok, egyáltalán(ismertem értelmileg érintett auti kicsiket), de amiket leírtál átlag feletti dolgok, ért, felfog, emlékezik, összekapcsol, megold, csak amihez kedve van. Nem kell aggódni, szerintem pont azért borul ki így, mint nálunk, hogy nem felelnek meg dolgok a bonyolult elvàrásainak.

2020. dec. 21. 16:59
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Én "eltávolodtam", és magammal, vagyis a számomra örömet okozó tevékenységekkel (pl. olvasás) kezdtem el foglalkozni. A gyerekem "csak" aspergeres, az átlag magasabb tartományába eső IQ-val, DE! még így sem lesz jól soha, ez már nagyon régóta látszik. Ha rengeteg energiát beletolok, az összes időmet és figyelmemet megkapja (sokáig így volt), akkor sem. Akkor miért is csinálnám ki magam még annál is jobban, mint amennyire ő teszi a viselkedésével meg a mindenféle dolgaival?! A kötelező minimumot teljesítem, amibe még nem rokkanok bele, a többit enyhe cinizmussal vegyülő közönnyel egyszerűen lesz*rom. Nem múlhat minden rajtam, sőt, igazából sokkal több függ tőle magától. Van, aki pici támogatásból, megsegítésből is rengeteget hoz ki, és van ő, akinek a világ összes mindene sem lenne elég, mert nem, márcsakazértsem, úgyis ellenáll, és inkább tombol meg rombol...
2020. dec. 21. 17:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól kell lennie, csak jobban. Nekem nem hagyja a lelkiismeretem, hogy letojjam. Most ugye tudatosan hagyom “bukni”, tehàt ha valami nem megy, nem ugrálom körbe és segítek, hanem hagyom megtapasztalni a bukást és felállni segítek.

Szerintem azért vagyunk anyák/szülők(a gyerektől függetlenül) hogy valamennyi kellemetlenséget nehézséget elviseljünk a gyerekünkért, hogy neki jobb legyen. Nem kell szupernek lennie, de javítgassunk az életén ahogy megy, tanítsunk ezt azt meg ilyesmi. Ha néha nehéz akkor az.. Ha nagyon nem bírjunk tudjunk pihenni is. Mindennel így van egyébként, de gyerekkel pláne, csináljuk amíg megy aztán pihenünk és újra..

Persze lehet csak azért nagy a szám, mert 10 év alatti a gyerekem, tinikorban szerintem kicsit bele fogok bolondulni, aztán lehet, hogy én is eltávolodom.

2020. dec. 21. 19:33
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én teljesen együtt érzek veled.Nekem 2,5 éves itt is van valami de nem tudjuk mi.

Borzalmas hisztis,sikitozik.Nagyon idegörlő,teljesen kivagyok már.Rettegek hogy nagy gondok lesznek es idegileg nem tudom hogy birom majd.

2020. dec. 22. 22:00
 16/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam is borzasztó nehezen kezelhető volt 2-3 évesen. Az oviba laposkúszásban mentem minden nap, hogy már megint mivel fogadnak, mit csinált. Szerintük autista, kivizsgáltattam, adhd. Állították, hogy ne adjam integrált suliba, mert alkalmatlan rá. Megnéztük a speciálist, elvetettük. Oda csak akkor érdemes vinni, ha értelmileg is sérült egy gyerek. Iskolaváltás volt, sajnos, és nem mondom, hogy nem lesz másik, de most 10 éves, és hidd el, hogy könnyebb. Nálatok is az lesz.
2020. dec. 30. 15:05
 17/21 anonim ***** válasza:

Egy kétévestől még teljesen normális hogy nem tud más gyerekekkel mit kezdeni. EGyütt játszani meg 3-4 éves kor körül tudnak csak, már az is tökjó hogy a kérdező gyereke labdázik egy másik gyerekkel.

Én tényleg nem tudom mit vár egy 2 évestől, ráadásul ez a hiszti és dackorszak közepe.

Ha egy 4 évesről írná ezeket hogy miket nem csinál akkor oké, de egy 2 évesnél belefér.

2020. dec. 30. 19:19
 18/21 A kérdező kommentje:

Fél más gyerekektől.

Játszótéren random gyerekek mennek oda hozzá megfogni a kezét vagy csak ismerkedni (tőle fiatalabbak is), az én lányom meg szökik előlük.

Egyébként ha jól emlékszem védőnői státuszon is volt kérdés, hogy játszik/barátkozik-e más gyerekekkel,na az enyém egyiket sem csinálja. Egyáltalán nem. Azért azt látom, hogy más korabeli gyerekek simán elbandáznak együtt.

2020. dec. 30. 19:55
 19/21 anonim ***** válasza:
52%

Az enyémnél pont azt sérelmezték 2 évesen, hogy mi baja lehet, amiért odamegy másokhoz, ez nem normális, hogy meg akarja fogni a kezüket, ölelni őket, mert egy 2 éves gyereknek nyugiban egyedül kellene homokoznia és egy méter távolságban ásni a gödröt a másik gyerektől, mert ebben az életszakaszban az egymás mellett játszás lenne a normális..

A játszón 1,5-4 éves korig elfutottak a gyerekek az enyém elöl, mikor az nevetne ment feléjük és jópár ellökte vagy elszaladt, ha megfogta 2 évesen a kezüket, nekem meg magyaráznom kellett, hogy ez nem jó a többi gyereknek, nem akarnak kézfogást, ölelést meg puszit..

2020. dec. 31. 08:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Uhh, akkor ezek szerint semmi sem jó. 😁

Én mindig irigykedve nézem azokat a gyerekeket akik ilyen közvetlenek (én is nagyon szégyenlős voltam, rámnéztek és sírva fakadtam).

2020. dec. 31. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!