Gyermekotthonban dolgozók, mi volt a legdurvább eset/helyzet amivel találkoztatok?
Ti hogy látjátok, általánosságban mennyire gyakoriak ezek az akár 'horrorba illő' történések, helyzetek?
+ Ha valaki tudna mesélni kicsit részletesebben is, akkor hajrá, megköszönném! :)
Igen, tudom, olvastam őket ^^
Onnan kaptam kedvet a pályához!
Gyógypedagógusi végzettséggel (egyetem - ELTE BGGYK) felvehetnek majd nevelőnek, vagy kezdetben 'segítőnek'? (gondolok itt, nappalos stb. - nem igazán tudom mi a hivatalos megnevezése a munkakörnek)
Igazából az lenne a kérdés, hogy milyen gyakoriak az olyan helyzetek amiken a hírportálok csámcsognak?
(gyilkosság, öngyilkosság, szexuális zaklatás /gyerekeknél/ stb.)
Persze az eredeti kérdést sem nevekkel gondoltam, csak úgy nagy áltakánosságban, hogy milyen jellegű veszélyesebb helyzetek lehetnek.
Verekedés, drog stb.
Gyermekotthonban szeretnék dolgozni, a kérdést elsősorban azért írtam ki, mert kíváncsi lettem volna, hogy mi az amire fel kellhet készülni.
De köszi a válaszokat! :)
van egy kis tapasztalatom a gyermekotthonokból. Súlyos problémákat okoz a drog, az alkohol. A cigi itt a jobbak közé tartozik. A rendőr ebbe az otthonba minden másnap jár. Sok a szökés, viszont általában a gyerekek pár napon belül visszajönnek. Gyakoriak a verekedések, viták.
Ugyanakkor nagyon ragaszkodóak a gyermekek, erősen szeretethiányosok, szeretetre, megértésre vágynak, és ezt legtöbbször csakis a nevelőtől kapják.
Nem könnyű munka, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!