Nincs több energiám, életerőm, a 2 éves fiam még mindig nem alussza át az éjszakát-mit lehet tenni?
"Sokkal önzőbbnek kell lenni azt mondod ahhoz, hogy ne mártírnak érezze magát az ember?"
A saját szükségleteidnek eleget tenni nem önzés.Nem??:)
Hajat mosni,enni,tusolni,wc-re menni önzés?:)
Igen a találjuk ki a család szükségleteit,majd elégítsük azt ki,nekem is ismerős.:)
Nagyon nehéz megállni,hogy ne csináljam,mert én is alapból ilyen vagyok.
Még annyit,hogy a gyerekeken önmagukban nem tudsz változtatni.Úgy viszonyulnak hozzád amilyen lehetőségeket te leosztasz nekik.A saját gondolkodásodon,és hozzáállásodon kell változtatni,és a gyerekek ahhoz fognak igazodni.Saját tapasztalat.
Ha készíted a napirendet írd le mit szeretnél TE először is egy nap megcsinálni.Pl jó lenne minden este tusolni,jó lenne Apával minden este beszélgetni,jó lenne néha manikűrözni vagy kilakkozni a körmöm,szerdánként megnézném a Dr Hause-t.:))
Megnézed ehhez mennyi szabadidő kell,ehhez igazítod a gyerekek fürdését,fekvését,vacsoráját.Megnézed naponta hány órát tudsz házimunkára szánni,mikor tudsz főzni.Közte meg kitöltöd a gyerekekre szánt idővel.Ami megjegyzem nem kevés.Én 14 órát vagyok ébren,ennek kb felében csak a gyerekekkel foglalkozom,játszótéren vagyunk stb...Kb napi 1,5 óra az enyém.Ez önzés?
Persze nálunk is van éjszakai kelés,hiszti,meg minden,csak már nem érdekel,mert nem vagyok nekikeseredve.Valahogy sokkal könnyebben megoldom a rázós helyzeteket.És írtad,hogy a házasságod rovására is megy ez a lelkiállapot.Hát persze,de ha javul a közérzeted akkor a párkapcsolat is javulni fog,ugye??Lehet,hogy a párod néz majd rád értetlenül,hogy :mi van? házirend?!Ne törődj vele,egyedül is tudod csinálni,és ha pozitív irányba változnak a dolgok,akkor ő is be fog kapcsolódni.Ez is tapasztalat.
Egy kis segítség:ha jönnek a gyerekek az eget-rengető gondjaikkal miközben te mondjuk főzöl,megnézed nem véreznek,nem lázasak,nem állnak az éhen és szomjan halás küszöbén,tehát nyugodtan várhatnak 10 percet amíg befejezed a kaját,és akkor utána megkereshetitek a piros autót.:))
Sok szerencsét,remélem segítettem.Üdv Rencsi.
sokat segítettél, igen.Tegnap mondtam a férjemnek a házirendet és nagyon tetszett neki, viszont figyelmeztettem, hogy akkor nem fér bele heti többször is, hogy MOST ugorjunk már el a méhecskékhez és elkelne ott egy kis segítség,stb.Persze segítek én, csak tudjam előre hogy mi lesz a következő nap és úgy alakítsam a dolgokat, hogy azért ne boruljon minden.A drágám nem szeret egyedül menni sehova.Egyébként ez a nekikeseredés érdekes téma.Egyik nap még úgy látod, hogy összedől a világ, másik nap már nevetsz a saját nyomorodon, hogy fáradtságodban milyen hülyeségeket csinálsz, stb.Másik nap meg kevesebb gond akad, pihentebb vagy és már nem tűnsz ki a normális emberek közül, te is annak látszol:-))), míg nem jön egy újabb eszméletlen éjszaka utáni gondokkal teli nap és ez a hol fent-hol lent nálam így megy.Szerintem mindenkinél.Első írásomból úgy tűnhet ez a nő kész, ennek annyi.Igen, sokszor úgy érzem, viszont a körforgás nem engedi, hogy ilyen állapotban maradjak, mint ahogy az előbb írtam.Rengeteget segítettetek, kimozdultam a holtpontról.Köszi mindenkinek.
Azért ha van új ötlete bármilyen praktikája, bevált módszere valakinek, én szívesen olvasnám:-))Sziasztok.
Szia! Hirtelen azt hittem, hogy valami tudathasadásos állapotomban én írtam a kommentjeidet. :) Azzal a különbséggel, hogy nálunk 2 év van a gyerekek között. Amikor a kicsi 4 hónapos volt, a "nagy" pedig 2,5 éves, eljutottunk az éjszakánként 23 felkelésig. :( Gyakorlatilag 20 percenként volt "riasztás", egymást ordították fel. Ekkor már csak úgy vettem fel a telefonomat (barátok hívásakor ) : "Tessék, itt a Mengele Intézet, Alvásközpont, Lajos nővér!"
A gyerekek törpeterroristák, akik alvásmegvonással kínoznak a válaszért. Volt úgy hajnali 3 körül, amikor már bevallottam , hogy én öltem meg Kennedy-t, de nem azt akarták tudni... :( 4év után sikerült megoldást találni : Stramonium nevű homeopátiés szer hozta az áttörést, TÁDÁÁM!!! 4 év után MINDEN éjszakát átalszik a lányom. Aki amúgy 9 hónaposan járt, 10 hónaposan napi 4-5 kilométert gyalogoltunk, hátha elfárad annyira, hogy aludjon. Nem fáradt el. A pajzsmirigyem a szoptatás alatt "meghibásodott", gyakorlatilag leállt a működése. Az ízületeim tropára mentek, Tramadoloron éltem, de az sem segített. És végre elmentem a dr.Erdő Gabriellához, aki mint egy angyal, egy csapásra megoldotta a gondjainkat homeopátiás segítséggel. Szóval mindenképp menj el, ne juss az én sorsomra! Vannak gyerekek, akik egyszerűen NEM TUDNAK aludni. Azóta az éjszakázás döntés kérdése, pl. mert a nagy melegben ilyenkor jó vasalni. :) Kitartás!
egy másik méhészfeleség
óóóó Istenem,mennyire együtt érzek veled!!!!!4 " éves a kislányom,és egyetlenegy éjszakát sem aludtam még át a születése óta.De már ott tartok,hogy annak is örülnék,ha csak egyszer kelne fel.Ő még szopizik,mert egyszerüen nem lehet leválasztani,mert ha csak megemlítem,hogy fáj anya cicije,olyan eget rengető sírásba kezd,hogy még a fal is reped,közben meg mondja,hogy meggyógyítom,ne fájjon,szeretem a cicit,stb.Multkor mondtam neki,hogy majd a Mikulással megbeszéljük,hogy te már milyen nagylány vagy,neked már ugysem kell cici,és a ciciért cserébe hoz valami óriási,szuper ajándékot.Erre elkezdett sírni,hogy neki nem kell semmi,sőt,mindent kidob ha kell,csak ne vegyem el tőle a cicit.És ő kel szopizni éjjel 4x,ujjabban ebben a melegben még ezen felül is kel,akkor vizet kér.Nappal rohangál egész nap,mindig vele kell lennem,mert annyira igényli a társaságomat,és végig beszélgetnünk kell,egész nap futok,meg ugye a házimunka.Meg ő is anyás nagyon.Minden mondatát ugy kezd,hogy anya,és ugy fejezi be,hogy anya.Pl:Anya,nézd,itt egy kiscica,anya.-És csak én vagyok neki jó.Már hulla vagyok,szeretnék egyet aludni ugy,hogy nem a legmélyebb álmomból kelt fel,mert mostanában mikor felkelt a legmélyebb,legszebb álmomból,és kelek ki az ágyból,ugy megszédülök,hogy multkor is nekiestem a páromnak.ugyhogy a kisasszony beköltözött közénk éjszakára,és azért igy egy picivel elviselhetőbb.Szerintem próbáld meg te is,lehet akkor jobban alszik éjjel,és te is jobban tudsz pihenni.
Majd írj privit,ha gondolod.Mindig jó sorstársakkal beszélgetni!
nagyon jó válaszok születtek itt a végére.
A homeopátiát én most kezdtem nála egy hete.Aconitum nevű.elég látványos a javulás, de még mindig felébred kb.2x, nappal viszont önnyebben és többet alszik.Eddig fél órát aludt, ha aludt., ma 2 órahosszát.
Átrendeztem a szobáját is(ez egy kicsit bekavart), -de a nagyágy mellé tettem a kiságyat is amiből kiszedtem a rácsokat egyik oldalt így ott alszok vele és begurítom a kiságyba-legalább azt az örömöt megkapom ezzel, hogy úgy terpeszkedek ahogy akarok és nem kell átmennem hozzá-nekimenvén a bútoroknak:-)))
tudom hogy ez a házasélet szempontjából totál rossz döntés volt, de nekem könnyebbséget ad.Amúgy is sokat veszekszünk a férjemmel, keveset beszélünk már tök mindegy.
Nagyon örülök a hozzászólásoknak, mert nagyon jók, tanulságosak és jó tudni, hogy már más is túlélte:-)))
Én is csak biztatni tudlak, 27 hónapos a lányom-mostanában 5 percenként kelünk, és Ő még 2x eszik éjjel. Igaz, engem -már v. még- nem visel meg a dolog.
Ő nappal is csak 30 percet alszik, ha alszik-mert kezdi elhagyni, úgy tűnik.
Én már szülés előtt 1 évvel sem tudtam aludni -szinte- soha, másik gyermekem nagyon beteg volt, aztán a terhességem miatt....
És most ismét babát várok :) 12 hetes leszek lassan. Azt hittem, megkönyörülnek rajtam az égiek--eddig nem tették :)
Úgy látszik, úgy döntöttek inkább edzésben tartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!