Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nincs több energiám, életerőm,...

Nincs több energiám, életerőm, a 2 éves fiam még mindig nem alussza át az éjszakát-mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
2 éve nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, átlag 3x fenn vagyok két-3 órás megszakításokkal, igaz 5-10 percre, de aki átélte már, hogy milyen mikor álmából felrázzák az embert-azt sem tudja hol van az megért.nappal fél-1 órát alszik, 15 órán át le kell foglalnom, egy aktív kisördögöt.Szóval nappal sincs pihenés már 8 hónapos kora óta elég neki ennyi nappali alvás is.Az orvos azt mondta örüljek, mert fejlett az idegrendszere.Már 7 hónaposan egyedül felállt, 8-9 hónaposan lépegetett, 1 évesen focizott.Nem vicc.Csakhogy én már megjártam azóta a kórházat, pajzsmirígy problémával, szívgyógyszert is szednem kell, 2 év alatt 10 évet öregedtem, ez miatt önértékelési problémáim lettek-házaséletünk szar, szóval nagyon nehéz.
2010. aug. 10. 15:44
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
48%

neked pihenés lenne ha elmennél dolgozni és a bölcsibe vigyáznának rá...

nem jó megoldás?

nem hiperaktiv?????????

2010. aug. 10. 15:50
 2/35 anonim ***** válasza:
83%
Éjjel ne vedd fel,akkor sem,ha sír. Tanulja meg,.hogy éjjel aludni kell, Nappal se játsz vele állandóan. Kétévesen már egyedül kell játszania. Elég,ha csak délután vagy vacsi előtt játszotok együtt. Akkor te sem leszel fáradt,és a házaséletetek is rendbejön. Nem kell egy gyerek rabszolgájának lenni.
2010. aug. 10. 15:52
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Járasd bölcsibe ha tudod, v dadát bérelj, esetleg nagyszülők rokon, aki ráér, mástnem napközben, (többször egy héten) hogy pihenj és tedd a dolgod. Dolgozni azért nem lenne jó mert plusz egy probléma és nem hiszem h kipihennéd magad.
2010. aug. 10. 15:53
 4/35 anonim ***** válasza:
91%
Akkor most sokan le fognak hurrogni, de vállalom. Keress egy homeopátiás gyermekorvost. A lányunk 8 hónapos koráig aludta át az éjszakákat, utána pedig egy éjszaka alatt 6-7-8 alkalommal felkelt, játszani akart, és lassacskán átfordult az éjszaka lett a nappal. Elvittük őt a dokinkhoz és adott 3 féle golyócskát. A kisasszony az első(!) éjszakát átaludta, a golyókat 3 hónapig adtuk, most már elmúlt 2 éves és azóta nem emlékszem ,hogy felkelt volna éjjel. Egy próbát megér szerintem. Nem mellesleg a pajzsmirigyedre is tud megoldást és nem kel hormonnal tömnöd a szervezeted.
2010. aug. 10. 15:53
 5/35 anonim ***** válasza:
89%
De amúgy igaz, kétévesen végig kéne aludnia, evés nélkül is birnia kell. Max nézd meg h nincs -e gond, magyarázd el neki lefekvés elött, h éjszaka aludni kell és nem fogsz át járkálni. Nehéz lesz neked hallgatni h sir, de ha mindig ott vagy csak azt erősited h sirnia kell.
2010. aug. 10. 15:56
 6/35 A kérdező kommentje:

A homeopátiában hiszek, nagyon örülök az ötletnek, nem gondoltam, hogy alvásproblémákon is segíthet.

Nagyon örülök a válaszoknak, mindnek.gondoltam már rá, hogy melózni kellene inkább, ott legalább a wc-re elmehet az ember zaklatás nélkül.Csakhogy ápolónő vagyok, éjszakázás, 12 óra egy műszak, nem hiszem hogy kibírnám 12 óra meló után az éjszakai nem alvást, stb, a végén még félregyógyszereznék valakit.Más melót is lehetne nézni, gépelést vállaltam már és kérdezőbiztos is voltam, de mindezt csak a pénz miatt, az ő alvásidejében.tényleg, még hajat is akkor mosok, ha alszik, és futni is akkor megyek el.A férjem 2 melót csinál egyet a munkahelyén egyet itthon.szüleim nem élnek már 20 éves korom óta, anyós van csak, ő másik városban lakik, egy héten egyszerelvisszük hozzá mostanában de addig mi meg a kertet csináljuk nagytakarítás, ilyesmi, szóval nem megy így sokáig.végül is 1 évet kell kibírnom oviig, addig viszont meg kell változnia mindennek, mert azt nem fogom bírni, hogy akkor sem alszom, ha melózok.

Egyik válaszolónak üzenem, hogy tud valamennyit egyedül játszani, nem sokat, de talán egyre többet-most is játszik:-)különben nem tudnék írni.De ez inkább percek.Gyorsan gépelek:-))

Másik válaszolónak.gondoltam már hiperaktivitásra, csak nem tudom a kritériumait, hogy lehet megállapítani egy ilyen idős gyerekről, hogy az.

Abban is igaza van a válaszolónak, hogy nem kell rabszolgának lenni.De mit tegyek, ha annyira hozzám van nőve, hogy még azt sem engedi meg másnak, hogy a székről levegye.Azt mondja:"Nem- - anya!!:-))

2010. aug. 10. 16:04
 7/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt javasolnám hogy kezdj el szedni vitamint az átlagnál nagyobb mennyiségben. A gyerek éjszakai "álomban tartása" nagyon nehéz folyamat. Éjjel nem kaphat enni legfeljebb vizet inni, azt se sokáig. Kérdés hogy az éjszakai ordítás mennyire elviselhető neked, a férjednek, illetve a szomszédoknak, ha lakásban laktok. Egyszerű, gyors, de durva megoldás, ha hagyod sírni amíg visszaalszik. Aztán: Meg lehet vele beszélni, hogy mostantól az új plüssállata vigyáz rá, minden átmenetelkor rábízni a plüssállatra, egyre ritkábban átmenni hozzá. Ezt nehéz következetesen csinálni, és nézni az órát, és mindig 5 perccel később bemenni, és nem foglalkozni vele hogy éppen mit is talált ki (a gyerekek rettentő okosak) csak megmondani neki hogy minden rendben van és a plüssállatka (nevet célszerű adni neki) vigyáz rá. A kérdésednek komoly szakirodalma van, de mindenkinél más-más megoldás hoz eredményt. A felkelés oka is fontos. Éjszaka átmegy hozzátok? Rosszat álmodik? Vagy csak megszokásból hív téged? Sokféle megoldás van.
2010. aug. 10. 16:10
 8/35 A kérdező kommentje:
Ha nem megyek azonnal, jön át hozzánk, de hív az ágyába vissza-úgy hogy a férjem tudjon pihenni, azonnal megyek-na meg a nagylányom11 éves őt se akarom, hogy ne tudjon aludni. szóval rohanok.Megpróbálom vele megbeszélni nem gondoltam erre, mert ugyan mindent megért, nem hittem volna, hogy ilyesmit is és nem akarom ráhozni a frászt, hogy azzal kezdjem az estét, hogy ma hiába kiabál, anya nem megy-akkor képes nem elaludni.Valamit kitalálok ezzel kapcsolatban.Nem működik sajna már, hogy nem megyek hozzá , mert mindenhonnan ki tud mászni, mindent elér, kilincset is, rázárni nem akarom az ajtót, de szerintem amilyen erős és indulatos, még az üveget is kitörné.Megpróbálom megbeszélni az egész családdal, hogy leszoktassuk az éjszakai tejivásról, mert anya nem sokáig lesz itt velünk ha így haladunk.Belegondoltam.Este elaltatom.Majdnem elelszom én is, de /Tegnap 11 kor aludt el./--Elpakoltam, megfürödtem, kicsit beszéltünk a férjemmel-mert délutános volt, elaludtam, 12-kor.2-kor ébresztő.Átmegyek, visszaaltatom, majdnem elalszom én is, de visszamegyek a helyemre ahol újra elalszom. 4-kor ébresztő, ugyanez.7-kor kelés.Már hamarabb is akart, csak nem bírtam mozdulni.Így behozott az ágyamba mindenfélét- még műzlit is:-)))Arra is gondoltam, hogy most szokik rá a incire, zavarja a pelenka.Van hogy végigbírja az éjjelt, pisilás nélkül.na de eddig nem volt ilyen baja, eddig a fogzás volt, vagy front, vagy telehold, valami mindig van amire rá lehet fogni.
2010. aug. 10. 16:21
 9/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát, elég anyás a lelkem. A homeopátiával egyetértek, mondanám a patikában kapható homeopátiás nyugtatót, de ha hiperaktív (ezt persze nem tudni) akkor képes fordítva hatni. Ezt orvos tudja megállapítani. Esetleg ha egyre távolabb vagy tőle amikor visszaaltatod? Csak az ágy szélére ülsz, aztán pár nap múlva az ágy mellé...
2010. aug. 10. 16:52
 10/35 A kérdező kommentje:
gondolhatjátok milyen futás ami művelek-inkább kikpacsolódásnak nevezhető cammogás.Azért kell, hogy éreztem tettem valamit magamért, mert jó lenne ha lenne idő magamra és energia.Szégyen, de itt leírhatom, volt többször hogy 5 napig nem fürödtem, mert ruhástól hullottam az ágyba.Csak mosdottam reggel.Szégyen mert imádok fürdeni és szeretem a tisztaságot, de ki voltam.
2010. aug. 10. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!