Kell-e szakemberhez fordulni szerintetek, ha igen, kihez?
Kisfiam 2 éves,és úgy veszem észre, illetve nem csak én, hanem a környezetünk is, hogy "visszafejlődött".
1,5 éves korában kB egyedül evett kanállal, sok szót mondott, kopogott az ajtón, integetett, mutogatta a testrészeit, fürdés előtt hozta a bilit hogy abba pisil stb.
Most egyszerűen semmi. Amit eddig úgymond tudott, semmit nem csinál. Nem hajlandó enni csak ha etetjük, vagy kézzel, ha szólunk hozzá, nem figyel a nevére. Kérünk tőle valamit, semmi. Egy szót sem hajlandó mondani.
Van neki egy fura tikkje is, hogy megfeszíti magát, ha örül, de ezt kivizsgáltattuk neurológussal, szerinte nem probléma. De ez is egyre gyakoribb nála.
Korábban imádta az embereket, most fél mindenkitől.
3 hónapja született a kis tesója, de már előtte elkezdődött a dolog, hogy egyre kevesebbet tudott,egyre kevesebb dolgot volt hajlandó csinálni.
Most már ott tartunk, hogy kB 1 éves korában jobban hallgatott a nevére, és ügyesebb volt.
Nem tudom, mitől lehet... De eléggé aggódok és nem tudom kihez forduljak.
Köszönöm, hogy elolvastad és segítesz.
Regresszió. És a testvér születése miatt alakult ki, úgy érzi, hogy vele már nem foglalkoztok annyit, mint amennyit előtte, hogy babaként újra annyi figyelmet kaphatna, mint a testvére születése előtt, várandósság alatt.
Ilyenkor kétszer annyi figyelmet "érdemelnek" a kistesók, máskülönben kialakul a testvér féltékenység, illetve visszaesik egy korábbi fejlődési szakaszra.
megválaszoltad
3 hónapja született a kis tesója
adj neki időt és türelmet, hadd játszhassa ő is azt, hogy kisbaba. emellett szánjatok rá plusz időt, ami csak az övé. valószínűleg kitaszítva érzi magát a családból. még akkor is, ha ez nagy valószínűséggel nincs így
Valóban aggasztó.
Nevtan, más néven pszichológiai szakszolgálat minden nagyobb településen elérhető, ingyen felmérik, budapesten kerületenként vannak, vagy budapesten van még a korai fejlesztő, de az pénzbe kerül.
Először én is erre gondoltam, de már a tesó megszüntetése előtt kezdődött.
Próbáljuk úgy csinálni a dolgokat, ugyanannyi figyelem jusson Rá, korábban,ami nyilván lehetetlen, főleg hogy a tesó nagyon rossz alvó.
De vannak kifejezetten olyan programok, amin csak kettesben vagyunk.
Sose volt olyan hogy valamit szeretett volna, az ne lett volna.
Illetve egy dolog, hogy korábban ha éjjel felsírt, átjött hozzánk aludni, most az apja megy át aludni hozzá, mert a pici velünk van még egy szobában, és a sírása ne keltse fel a nagyot. De lehet hogy ez hiányzik neki.
És ez mikor "múlik el"?
Tudok valamit tenni, hogy segítsek neki?
Van közös programunk kettesben. Éreztétek vele, hogy nagyon szeretem, extra türelmes vagyok vele. Próbálom bevonni a kicsi körüli teendőkbe.
Aludjon ismét velünk éjjel? Mi csak az ő érdekeit néztük, kapott egy szuper új ágyat is, hogy apa elférjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!