Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kell-e szakemberhez fordulni...

Kell-e szakemberhez fordulni szerintetek, ha igen, kihez?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves,és úgy veszem észre, illetve nem csak én, hanem a környezetünk is, hogy "visszafejlődött".

1,5 éves korában kB egyedül evett kanállal, sok szót mondott, kopogott az ajtón, integetett, mutogatta a testrészeit, fürdés előtt hozta a bilit hogy abba pisil stb.

Most egyszerűen semmi. Amit eddig úgymond tudott, semmit nem csinál. Nem hajlandó enni csak ha etetjük, vagy kézzel, ha szólunk hozzá, nem figyel a nevére. Kérünk tőle valamit, semmi. Egy szót sem hajlandó mondani.

Van neki egy fura tikkje is, hogy megfeszíti magát, ha örül, de ezt kivizsgáltattuk neurológussal, szerinte nem probléma. De ez is egyre gyakoribb nála.

Korábban imádta az embereket, most fél mindenkitől.

3 hónapja született a kis tesója, de már előtte elkezdődött a dolog, hogy egyre kevesebbet tudott,egyre kevesebb dolgot volt hajlandó csinálni.

Most már ott tartunk, hogy kB 1 éves korában jobban hallgatott a nevére, és ügyesebb volt.

Nem tudom, mitől lehet... De eléggé aggódok és nem tudom kihez forduljak.

Köszönöm, hogy elolvastad és segítesz.

2020. okt. 18. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%
Pedig aggasztó, hiába pontozzátok le, aki ezt írta. Pont ilyen korban kezdődhetnek a tünetei több mindennek (direkt nem írok kontrétumot). A visszafejlődés nem jelent jót. Vidd szakemberhez. Én hasonló szakterületen dolgozom, azért írom.
2020. okt. 18. 19:13
 12/14 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem FELTÉTLEN vidd el szakemberhez, mert ha CSAK a testvére miatt lett ilyen, az is problémás, ennyire erös regresszió nem elfogadható, de lehetnek igen komoly egyéb problémák is a háttérben, ahogy az elözö is említette. Ezeket idöben felismerve és MEGFELELÖEN fejlesztve a gyerek képes lesz teljes életet élni, enélkül viszont nem, élete végéig "fogyatékosnak" lesz minösítve, és nem lesz alkalams önálló életre.
2020. okt. 19. 08:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Persze én visszahoznám az együtt alvást is, nyilván neki is feltűnt hogy a kistesó miatt nem alhat már ott veletek. Ezt nem kárpótolja az, hogy néha csináltok kettesben programot.

Sok nagytesót nem zavarja a kicsi sírása, neki fontosabb hogy ott legyen anya mellett. Max ha tényleg nagyon zavarja lehet h ő maga mondja h inkább nem akar ott aludni, de ezt nem hiszem.

2020. okt. 22. 09:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Gondoltam megírom, hogy végülis elmentünk a nevelési tanácsadó a, ahol korai fejlesztést írták elő, és neurológiai problémára gyanakszanak.

Szóval nem sajnos nem arról van szó, hogy még született a tesó, ő pedig elhanyagoltnak érzi magát...

2020. nov. 13. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!