Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellgyulladással milyen...

Mellgyulladással milyen szakemberhez lehet fordulni?

Figyelt kérdés

Szoptatni nem tudok, egyszerűen nem sikerül.

Viszont tejem van és tele a mellem is, kemények és már csomok vannak benne.

Mi a megoldás?

Tapszerrel szeretném etetni és a tejemet elapasztani.

Ha nem csinálok vele semmit, ez így elmúlik és elapad a tej?

2018. jún. 2. 02:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Keress ég, szoptatási tanácsadót, az lll.hu - n van lista. Levélben (email) is leirhatod a gondod, írásban ingyen segítenek.
2018. jún. 2. 06:33
 2/7 anonim ***** válasza:
57%

Miért nem sikerül a szoptatás?

Ha a bimbot nem tudja bekapni, kiemelöre,bimbovédöre van szükséged.

Keress szoptatási tanácsadot,addig pedig állj be a zuhany alá és meleg víz alatt maszirozd ki a tejet, a csomokat mielött belázasodsz.

2018. jún. 2. 06:49
 3/7 anonim ***** válasza:
44%
Végső megoldás, hogy lefejed és üvegből adod neki. Nehogy tápszert kapjon, amikor van tejed!
2018. jún. 2. 07:31
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Van tejed és tápszerezni akarsz? Miért?
2018. jún. 2. 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, egy ismerősöm tejcsatorna-rendellenesség miatt nem tudott szoptatni, hiába volt teje, nem tudott szoptatni, meg fejni is csak minimálisat. Úgyhogy a melle is begyulladt. A nőgyógyász írt fel neki hormonális gyógyszert, amitől elapadt a teje. Nála nem okozott problémát, de úgy tudom, ez a gyógyszer sokaknál mellékhatásokat okozhat. Szerencsés esetben magától is elapad a tej.
2018. jún. 2. 11:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Lefejném és cumisüvegböl adnám. A tej sokkal jobb, mint a tápszer, bérelj, vagy vegyél egy jó minőségű mellszivot. Ha mégis szoptatni akarnád, keress egy szoptatási tanácsadót. Ha el akarod apasztani, van rá gyógyszer és szerintem a nőgyógyászodhoz kell fordulnod.
2018. jún. 2. 11:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Próbáld lefejni és a saját tejedet add neki, de amúgy sokszor lehet ám lelki oka is annak, ha valaki nem tud szoptatni. Hangsúlyozom, nemcsak ez lehet az ok, de ha mégis, hátha segít a történetem:

Szülés másnapján már tudtam volna szoptatni, annyi tejem lett hirtelen, de képtelen voltam rá, hiába volt a baba nagyon ügyes, már akkor kiválóan tudott szívni, érezhetően jó, mégis akadályozott valami.

Kórházat elhagyván, otthon, először meglátogattuk a védőnőt és gyermekorvost. A védőnő végignézett egy szoptatást, mert a babám súlya csak csökkent és csökkent, fejcsóválva nézte, mint össze szerencsétlenkedem, rendesen beleizzadtam a szoptatásba, borzasztóan fájt is még akkor. Aztán hazamentünk, másnap jött volna a védőnő, hogy otthoni körülmények között hátha mégis sikerül szoptatnom.Valami indokkal elhárítottam, éreztem, hogy egyedül kell lennem a babával. és csodák csodája, mellre raktam, rácuppant és kb. egy óra alatt szépe kiürítette az egyik mellemet, bele is aludt. Én addig azt sem tudtam, hogy ja, a babák addig esznek, míg el nem aludnak cicin (lehet, nem mindegyik), ez is kérdés volt bennem, hogy mégis honnan tudnám, meddig etessem? Akkor rájöttem magamtól, hogy a baba elintézi szépen magának a dolgokat, csak hagyni kell, hadd szopizzon.

Akkor valamiféle gát átszakadhatott bennem (pedig nagyon vártuk őt, stb.), mert onnantól kezdve nem volt gond a szoptatás. Pár héttel később a védőnő leesett állal nézte, mennyit gyarapodott a baba, el sem akarta hinni, hogy ez a bénázós szoptatás végül ilyen jóra fordult.

Két évig szoptattam a gyerkőcömet, pedig sem anyukám, sem anyósom nem szoptatott sokáig, sőt, már próbáltak rávenni arra, hogy etessem a babát tápszerrel is, mert nincs elég tejem. Ment a nagy ijesztgetés, de én csak ösztöneimre hallgattam, szoptattam tovább rendszeresen, rendületlenül. Sokszor volt begyulladva is, olyankor masszírozással, majd a szívással (baba és mellszívó) raktam helyükre a dolgokat, persze a folyamat pokolian fájt, amíg gyulladásban volt a mell.

Nem mindenki tud szoptatni, elfogadom, sőt, olyan is van, hogy a baba nem tud (pl. nyelvlenövés), de érdemes kicsit kitartani, hátha mégis összejönnek a dolgok.

2018. jún. 8. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!