Mellgyulladással milyen szakemberhez lehet fordulni?
Szoptatni nem tudok, egyszerűen nem sikerül.
Viszont tejem van és tele a mellem is, kemények és már csomok vannak benne.
Mi a megoldás?
Tapszerrel szeretném etetni és a tejemet elapasztani.
Ha nem csinálok vele semmit, ez így elmúlik és elapad a tej?
Miért nem sikerül a szoptatás?
Ha a bimbot nem tudja bekapni, kiemelöre,bimbovédöre van szükséged.
Keress szoptatási tanácsadot,addig pedig állj be a zuhany alá és meleg víz alatt maszirozd ki a tejet, a csomokat mielött belázasodsz.
Próbáld lefejni és a saját tejedet add neki, de amúgy sokszor lehet ám lelki oka is annak, ha valaki nem tud szoptatni. Hangsúlyozom, nemcsak ez lehet az ok, de ha mégis, hátha segít a történetem:
Szülés másnapján már tudtam volna szoptatni, annyi tejem lett hirtelen, de képtelen voltam rá, hiába volt a baba nagyon ügyes, már akkor kiválóan tudott szívni, érezhetően jó, mégis akadályozott valami.
Kórházat elhagyván, otthon, először meglátogattuk a védőnőt és gyermekorvost. A védőnő végignézett egy szoptatást, mert a babám súlya csak csökkent és csökkent, fejcsóválva nézte, mint össze szerencsétlenkedem, rendesen beleizzadtam a szoptatásba, borzasztóan fájt is még akkor. Aztán hazamentünk, másnap jött volna a védőnő, hogy otthoni körülmények között hátha mégis sikerül szoptatnom.Valami indokkal elhárítottam, éreztem, hogy egyedül kell lennem a babával. és csodák csodája, mellre raktam, rácuppant és kb. egy óra alatt szépe kiürítette az egyik mellemet, bele is aludt. Én addig azt sem tudtam, hogy ja, a babák addig esznek, míg el nem aludnak cicin (lehet, nem mindegyik), ez is kérdés volt bennem, hogy mégis honnan tudnám, meddig etessem? Akkor rájöttem magamtól, hogy a baba elintézi szépen magának a dolgokat, csak hagyni kell, hadd szopizzon.
Akkor valamiféle gát átszakadhatott bennem (pedig nagyon vártuk őt, stb.), mert onnantól kezdve nem volt gond a szoptatás. Pár héttel később a védőnő leesett állal nézte, mennyit gyarapodott a baba, el sem akarta hinni, hogy ez a bénázós szoptatás végül ilyen jóra fordult.
Két évig szoptattam a gyerkőcömet, pedig sem anyukám, sem anyósom nem szoptatott sokáig, sőt, már próbáltak rávenni arra, hogy etessem a babát tápszerrel is, mert nincs elég tejem. Ment a nagy ijesztgetés, de én csak ösztöneimre hallgattam, szoptattam tovább rendszeresen, rendületlenül. Sokszor volt begyulladva is, olyankor masszírozással, majd a szívással (baba és mellszívó) raktam helyükre a dolgokat, persze a folyamat pokolian fájt, amíg gyulladásban volt a mell.
Nem mindenki tud szoptatni, elfogadom, sőt, olyan is van, hogy a baba nem tud (pl. nyelvlenövés), de érdemes kicsit kitartani, hátha mégis összejönnek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!