ADHD-s gyerekek szüleit kérdezném, milyen volt a gyerek csecsemőként?
Nem azt mondtuk, hogy nem autista, hanem azt, hogy túl kicsi még, hogy ilyeneket képzeljen.
A barátnőm kisfia autista 3 éves koráig teljesen normálisnak tűnt.
Szerintem rendben van a babád, vagy legalább is az autizmus nem kifejezetten ilyen, de ilyen korban még nagyon specifikus jelei nincsenek. Ami jel lehet, az az, hogy mozgásában nagyon előre jár. Ez esetleg idegrendszeri éretlenséget jelentHET, erre van speciális mozgásterápia (TSMT torna) Az én lányom már óvodás hasonló baba volt, mint a tied és a mai napig néha megfordul a fejemben, hogy vajon a viselkedése diagnózist igényel-e... Átlagtól fejlettebb a korosztályában, egyáltalán nem problémás az óvodában, kedves,szereti mindenki... De otthon olyan kezelhetetlen, és hiperaktívnak tűnik,hogy tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. Bízom benne, hogy idővel normalizálódik a helyzet, mert azért egyre könnyebb...
Kitartást kívánok és próbálj vele együtt aludni, nálunk az hevált.
3590 grammal mentünk haza, kvázi ő nem fogyott.
Elmúlt a hasfájás, alszik, képzeljetek egy békés, kiegyensúlyozott baba lett. Lehet túlgondoltam az elején a dolgokat. Fokozatosan elkezdett éjjel egyre kevesebbet kelni, most 1x kel. Enni is már csak 3 óránként kér kb nappal, van, hogy 4. Gügyög, nézegeti a kezét, ma 1 órát volt a játszószőnyegen, nappal is alszik, már a babakocsiba és a hurciban is elvan. Úgy látszik kellett neki több idő az adaptálódásra.
Köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!