Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » ADHD-s gyerekek szüleit...

ADHD-s gyerekek szüleit kérdezném, milyen volt a gyerek csecsemőként?

Figyelt kérdés
Igen, én írtam ki korábban az autistás kérdést is. Szóval van egy 7 hetes kis szöszi fiam, aki alig alszik. Nappal 1,5 órát vagy max. 2 órát, de ezt is sokszor 20 percekben. Este 9-től hajnal 2-ig, de közben megébred 4-5 alkalommal is. Állandóan jár a keze-lába, ébren folyamatos szórakoztatást igényel, ha nem rá figyel, aki vele van, sír. ( most az apja járkál vele fél s alá) erősen, hevesen szopott, harapott, karmolt, húzta a bimbóm,teljesen sebes lett és fájt, ezért leválasztottam és lefejt anyatejet kap, de az etetések se nyugodtak, kapdossa a fejét, morog. A mozgásfejlődésben nagyon előre tart, hasról hátra fordul, tartja a fejét teljesen, hason is 1 percig teljesen felemelve megtartja a fejét, a játékok után nyúl, aztán a szájához viszi őket. Látta gyógytornász, orvos, dévényes, szerintük nincs baj, de tényleg méretre meg képességekre is kb. 3-4 hónaposnak felel meg. ( 52 cm és 3600 g volt a születési paramétere, most 6 kg és 63 cm) A férjem nagyon sokat dolgozik, messze vannak a rokonok, nagyrészt egyedül vagyok vele. Ha elalszik, a macskanyávogásra is felkel. Utálja a hurcit, a babakocsit akkor szereti, ha a gyerek ülés van rajta, múltkor így 1,5 órát nézelődött és gőgicsélt séta közben. Almában is sokat nyög, tekereg. Akinek végül hiperaktivitást diagnosztizáltak, ők milyenek voltak csecsemőként? Szerintetek a viselkedése utalhat rá, hogy baj lesz? Fáradt vagyok és elkeseredett. Nagyon nehéz vele meghitt kapcsolatot kialakítani. Úgy értem, hogy elrontottam valamit és az én hibám.
2020. szept. 13. 08:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
71%
Na jó de vajon amit ő morgásnak nevez az tényleg az? Vagy csak nem talál a hanghatásnak megfelelő jelzőt a kérdező..?
2020. szept. 13. 21:50
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem azt mondtuk, hogy nem autista, hanem azt, hogy túl kicsi még, hogy ilyeneket képzeljen.

A barátnőm kisfia autista 3 éves koráig teljesen normálisnak tűnt.

2020. szept. 14. 16:19
 23/28 anonim ***** válasza:
66%
Mivel még csak 7 hetes, semmi ilyesmit nem lehet kijelenteni. Egy 7 hetes babának még a napi rutinja sem állt be, normális h összevissza alszik vagy nyüglődik. Nem kell az ördögöt a falra festeni. Türelem. Sok embernek van többemberes babája, de az nem jelenti azt h adhd-s lesz feltétlen.
2020. szept. 15. 09:19
 24/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazatok lehet. Türelem kell, lehet sokat várok el tőle, még pici. Csak mindenkitől azt hallom, hogy az ő babája alszik és eszik, átalussza az éjszakát. Az enyém meg mindig kukkol, tekereg, jár a lába, sikít. 😅 De lehet tényleg csak több emberes...😊
2020. szept. 15. 16:22
 25/28 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem rendben van a babád, vagy legalább is az autizmus nem kifejezetten ilyen, de ilyen korban még nagyon specifikus jelei nincsenek. Ami jel lehet, az az, hogy mozgásában nagyon előre jár. Ez esetleg idegrendszeri éretlenséget jelentHET, erre van speciális mozgásterápia (TSMT torna) Az én lányom már óvodás hasonló baba volt, mint a tied és a mai napig néha megfordul a fejemben, hogy vajon a viselkedése diagnózist igényel-e... Átlagtól fejlettebb a korosztályában, egyáltalán nem problémás az óvodában, kedves,szereti mindenki... De otthon olyan kezelhetetlen, és hiperaktívnak tűnik,hogy tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. Bízom benne, hogy idővel normalizálódik a helyzet, mert azért egyre könnyebb...

Kitartást kívánok és próbálj vele együtt aludni, nálunk az hevált.

2020. szept. 15. 23:20
 26/28 anonim ***** válasza:
50%
Nekem morgott. Igaz nem 7 hetesen de nem sokkal utána. Sátánkának hívtuk. elmúlt. Több hónapos koráig csak úgy aludt el hogy hányat fekve ide oda forgatta a fejét, vagy a lábát teljes erőből csapkodta az ágyhoz, éjjel kb 20x kelt, ahogy egyre nagyobb lett egyre több furcsasága lett, de sokat ki is nőtt. 2 évesen folyékonyan beszélt a színeket angolul is tudta, mindent sorba rendezett, na ott már rettegtem hogy nagy gáz lehet, túl okos, biztos auti. Most 3,5 éves nagyfiú. Semmi baja. Én meg végig aggódtam a csecsemőkorát.
2020. szept. 16. 21:26
 27/28 anonim ***** válasza:
7 hét alatt 2400 grammot gyarapodott, (de ezt úgy, hogy a születési súlya van megadva, ami mindig csökken egy kicsit először, szóval valamilvel még ennél is több volt a gyarapodás) egyáltalán nem csodálnám, ha szerencsétlennek inkább diszkomfort érzete lenne, meg hasfájása. Nem a tápszeres gyarapodáshoz mérem, én is nagy híve vagyok az igényszerinti szoptatásnak, de ez a gyarapodás tényleg rengeteg, én inkább arra gyanakodnék, hogy emiatt a rengeteg evés miatt érzi magát kellemetlenül, nálunk volt IBCLC-s tanácsadó az elején előtte héten 400 grammot hízott, mondta, hogy nem csoda, ha szegénynek fáj a hasa.
2020. okt. 9. 18:46
 28/28 A kérdező kommentje:

3590 grammal mentünk haza, kvázi ő nem fogyott.

Elmúlt a hasfájás, alszik, képzeljetek egy békés, kiegyensúlyozott baba lett. Lehet túlgondoltam az elején a dolgokat. Fokozatosan elkezdett éjjel egyre kevesebbet kelni, most 1x kel. Enni is már csak 3 óránként kér kb nappal, van, hogy 4. Gügyög, nézegeti a kezét, ma 1 órát volt a játszószőnyegen, nappal is alszik, már a babakocsiba és a hurciban is elvan. Úgy látszik kellett neki több idő az adaptálódásra.

Köszi mindenkinek

2020. okt. 9. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!