Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » ADHD-s gyerekek szüleit...

ADHD-s gyerekek szüleit kérdezném, milyen volt a gyerek csecsemőként?

Figyelt kérdés
Igen, én írtam ki korábban az autistás kérdést is. Szóval van egy 7 hetes kis szöszi fiam, aki alig alszik. Nappal 1,5 órát vagy max. 2 órát, de ezt is sokszor 20 percekben. Este 9-től hajnal 2-ig, de közben megébred 4-5 alkalommal is. Állandóan jár a keze-lába, ébren folyamatos szórakoztatást igényel, ha nem rá figyel, aki vele van, sír. ( most az apja járkál vele fél s alá) erősen, hevesen szopott, harapott, karmolt, húzta a bimbóm,teljesen sebes lett és fájt, ezért leválasztottam és lefejt anyatejet kap, de az etetések se nyugodtak, kapdossa a fejét, morog. A mozgásfejlődésben nagyon előre tart, hasról hátra fordul, tartja a fejét teljesen, hason is 1 percig teljesen felemelve megtartja a fejét, a játékok után nyúl, aztán a szájához viszi őket. Látta gyógytornász, orvos, dévényes, szerintük nincs baj, de tényleg méretre meg képességekre is kb. 3-4 hónaposnak felel meg. ( 52 cm és 3600 g volt a születési paramétere, most 6 kg és 63 cm) A férjem nagyon sokat dolgozik, messze vannak a rokonok, nagyrészt egyedül vagyok vele. Ha elalszik, a macskanyávogásra is felkel. Utálja a hurcit, a babakocsit akkor szereti, ha a gyerek ülés van rajta, múltkor így 1,5 órát nézelődött és gőgicsélt séta közben. Almában is sokat nyög, tekereg. Akinek végül hiperaktivitást diagnosztizáltak, ők milyenek voltak csecsemőként? Szerintetek a viselkedése utalhat rá, hogy baj lesz? Fáradt vagyok és elkeseredett. Nagyon nehéz vele meghitt kapcsolatot kialakítani. Úgy értem, hogy elrontottam valamit és az én hibám.
2020. szept. 13. 08:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Van pár kisebbségi gyerek, az oviban, iskolában, igenis problémások. Menj le Szabolcsba és ülj be az óvónő, tanítónő helyére egy napra. Szerintem ez nem kérdés, hogy egy kisgyereket befolyásol a szülei mentális állapota, melyiknél, hogy jön ki viselkedésben. Valamelyik félős visszahúzodó, valamelyik verkedős stb. lesz.
2020. szept. 13. 11:39
 12/28 A kérdező kommentje:
Tényleg jó a lelkiállapotom. Ma pihi napom van, vettem egy fürdőt, aludtam, mert apa itthon van, ő van vele főként. Persze,hogy 7 hét szinte soha nem alvás után olykor elkeseredett vagyok, amikor tök egyedül tolom itthon. De sose kiabálok, nem teszem le és hagyom ott direkt a síró babát, ha éjjel 25x kel, akkor én is 25x kelek. És ezt kezdem elfogadni, csak aggaszt az a sok más dolga is, amiket írtam. A nem alvása meg szerintem néha már félelmetes. És az apjánál se, anyámnál se aludt el. Képes 6-7 órát sírni előtte. Hízik, pisis, kakis pelus van
2020. szept. 13. 12:06
 13/28 anonim ***** válasza:
73%

Szabolcsba(nyíregy melletti falu) lakik az összes unokatesóm meg a gyerekeik, a fél ovi, bölcsi a falujukban ismerős, sokat jártunk össze, cigánygyerekek is. Uncsitesóm jópárszor elverik a gyerekeiket, kéz, fenékrácsapás, néha pofon, ott is van, aki ugyanúgy balhés, mert olyan típus, nem fogad szót, nem tanul, verekeszik, az is kap, meg az is, amelyik csendes, visszahúzódó, irányítható, ő is ugyanúgy kap. Vannak haver romagyerekek, tökmindegy milyen az anyja, nem függ a gyerek viselkedése tőle. Van olyan, akit áthívtak Vikihez, de az anyja csak lerakja, mert nincsenek jóban a szülők a barát gyerek anyja "kattant", de a nehezebb eset uncsitesóm gyereke és a roma kislány a problémás anyával tök jól kijön, mert a kislány könnyen irányítható, csendes, így a rokongyerekkel könnyen tudnak barátkozni.

A gyermek fejlődésére nincs hatással az őt gondozó érzésvilága! Negatív szülőnek lehet pozitív gyereke, szigorúnak lehet csapongó, verekedős, engedékeny szülőnek lehet jólnevelt, visszahúzódó csendes. Értem én, hogy megnyugtató lenne azt gondolni, hogy van lehetőségem hibátlanul csinálni, és akkor olyan gyerekem lesz, mint amilyet elképzeltem, de az a nagy helyzet, hogy a gyerek kémiai beállítása a génlottótól függ, lesz egy alap típus, amit kapsz, aztán minimális mértékben tudod formálni jó vagy rossz irányba! Nincsenek olyan rossz szülők(bántalmazást leszámítva), akik miatt a gyerek elmarad vagy előrerohan mozgásfejlődésben, vagy akik hátráltatják a beszédfejlődést, vagy akik miatt a gyerek eleven, hangos, heves, verekedős lesz!

Eszem megáll, mikor anyuka előttem fenyegette a gyerekét, hogy így meg úgy odacsap, mert lassan öltözött, aztán a gyerekét megdicsérte az óvónő, hogy a kis Petra annyira rendes kislány, sosem verekszik, szépen oldja meg a helyzeteket, látszik, hogy foglalkoznak vele otthon. Fel tudtam volna robbanni.. Anyukának mázlija volt a kis Petrával, aki a verekedés, fenyegetés, feszült légkör ellenére is egy csendes, visszahúzódó szociálisan érzékeny gyerek.

2020. szept. 13. 12:20
 14/28 anonim ***** válasza:
81%
Jesszus, az a gyerek 2 honapos sincs. Miert kell raaggatnod mar most h ilyen olyan beteg. Minden baba mas....
2020. szept. 13. 14:38
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Az a baba MOROG!

Semmit nem aggat rá az anyuka, aggódik, viszi szakemberekhez, akik nem tudnak semmit mondani, nyilván mert ennyire kicsi a gyerek, az meg látszik, hogy nincs testi eltérése, de ez anyukát nem fogja megnyugtatni..

Igazából semmi sem fogja megnyugtatni, csak ha 2 év körül lesz a gyereke, mikor már fixen be lehet lőni, hogy van e durva elmaradása, aztán majd 3 évesen, mikor azt lövik be, van e enyhe elmaradása.. Addig csak nagyon szélsőséges esetek tudnak diagnosztizálni.

2020. szept. 13. 15:00
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
7 hetes gyereknél bármi lehet. Fáj a hasa, nem tud eleget szopni, ki tudja? Attól még nem adhd-s és nem is autista. Nyugodj meg.
2020. szept. 13. 15:40
 17/28 anonim ***** válasza:
85%

Ugyanilyen volt ennyi idősen a lányom. A babakocsit, hordozást nem szerette. Az autóban is a 20 perces utat végig üvöltötte. Sokat nyűglődött, sírdogált. Ő sosem nézelődött el " csak úgy" magában, folyton ölben akart lenni. A pihenőszékben is kb 5 percet bírt. Dúrva egy időszak volt. Folyton dünnyögött, elégedetlenkedett.

Most másfél éves. Sokat szaladgál, nevetgél. A mai napig tud méltatlankodni, de nem vészes. A hisztik is abszolút viselhetők, bár még mindig ilyen nyüzsis természetű. A babakocsi sportrészét imádja, napi 1,5-2 órát simán elnézelődik benne. Ahogy nőtt, úgy lett könnyebb vele. Bár magában még mindig nem igazán van el, csak ilyen 5 perceket, de azért e téren is már könnyebb. Szerintem ilyen fiatalon nem kellene mindenféle nyavaját ráaggatni. Fog még változni a babád.

2020. szept. 13. 15:47
 18/28 anonim ***** válasza:
72%
Ja az lemaradt. Nagyon jó evő, de az etetőszékben is képtelen megülni,így már sokszor odaadom a tányért a falatokkal és játszás/mászkálás közben megeszi. Hú ebédet nem egyszer a földön ülve adtam neki, mert visított, feszült a székben.
2020. szept. 13. 15:50
 19/28 anonim ***** válasza:
83%
Semmi baj nincs vele. Ő ilyen és kész. Az én fiam is hasonló volt, irtó sokat sírt, semmi nem volt jó az első 6 hónapban. Aztán megtanult helyet változtatni és kicsit jobb lett. Már 2 éves de még mindig többemberes.. Egészséges, vidám kisgyerek lett belőle. Csak épp iszonyatos figyelem éhsége van, ilyen típus és ennyi.
2020. szept. 13. 16:33
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Az általatok felsoroltakat minden baba csinálja. A morgást nem!

Kinek a babája morgott?

Nem lehet kijelenteni, hogy nem autista, nem adhds, nem akármi, egyrészt mert nem biztos, ahogy az sem, hogy az lenne, másrészt meg itt senki sem szakorvos! Ha azt mondod, hogy autista vagy adhds, ráhozod a frászt, ha azt hogy nem, akkor megvezeted. Azt lehet csak kijelenteni, hogy ilyen korán nem lehet megállapítani ezeket, csak idővel, de bármi lehet! És megnyugtatni, hogy ő jól látja, a babája viselkedése szokatlan, nehéz gyerek, a morgás pedig abszolút intő jel és rendkívül ritka, de ez sem jelent 100ból 100 esetben rosszat! Egyébként nem csak ez a két betegség van, hanem lehet értelmi sérülés, valamilyen szindróma, gyermekkori skizorénia, egy rakás dolog, ami miatt viselkedhet eltérően egy újszülött, de nem feltétlen az attól, hogy lehet!

Jól veszed észre a dolgokat, nehéz vele, de ez nem azt jelenti, hogy biztosan mindig nehéz lesz, hanem azt, hogy érdemes figyelni!

2020. szept. 13. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!