Tényleg igaz, hogy az autista gyerekeknek csecsemőkorban nagyobb a fejük? És ők már csecsemőkorban is elutasítják a különböző ételeket, püréket?
Minap olvastam valahol és őszinten szólva kicsit furcsállom, mert több babát is ismerek akinek nem volt kicsi feje, aztán mégsem lett semmi
baj velük.
A hozzátáplálás is azért jutott eszembe, mert sok baba nehezen áll át aztán azzal sincs gond.
Nem, nem nagyobb a fejük, hol olvastál ilyet?
Hozzátáplálas más gyerekeknél is sokszor macerás.
"Tényleg igaz ...?"
Gondolj arra, hogy ha így lenne, akkor csecsemőkorban lehetne szűrni az autizmust. De nem lehet.
Nem kell minden hülyeséget elhinni az interneten és a női magazinokban. :DDDD
Nem igaz. Mindenféle fejméretű autizmussal élő gyermek létezik.
A táplálási nehézségek pedig különböző életkorban jelentkeznek, sokszor már a hozzátáplálástól kezdve, mások csak később, fokozatosan válnak extémen válogatósokká. Hallottam olyan gyermekről, aki a tojásrántottát csak az apa jelenlétében ette meg. Mikor először kóstolta, ott volt az apuka, és ennek később is így kellett lennie. Sajnos az apa kamionozott...
# 6: Tanúsítom. Az én lányom a hozzátáplálásnál mindent gyönyörűen elfogadott, később vált extrém válogatóssá. Viszont a kényszeressége már korán jelentkezett, pl. valamelyik plüssállatának "nézni" kellett, ahogy megtöltöttem az ivóedényét, és ha ez elmaradt, akkor nem itta meg az italát.
A feje pedig egyáltalán nem volt nagy.
Ez nem ilyen egyszerű. A fejméretről mondjuk fogalmam sincs (nyilván minden baba feje aránytalanul nagy egy felnőttéhez képest, de lehet az még nagyobb).
A hozzátáplálós dolog valószínűleg onnan jön, hogy az autizmus gyakran társul szenzoros integrációs zavarral. De a hozzátáplálás kezdeti nehézsége önmagában a legkevésbé sem elég a diagnózishoz, és nem is zárja ki azt. Lásd még:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!