Problémás kiskamasz segítség?
A 13 éves fiamat semmi nem érdekli a videojátékokon kívül. Egész nap csak az nyomná. Tanulni is csak nagyon felszínesen, mindig a minimumút, a bizonyítványa is ezt mutatja, a tanárok csak azért engedték át mert nagyon szorgalmas és igyekszik órán (ezt nem is értem mert otthon mindig órákat kell veszekednem hogy legalább a házija meglegyen). A tanárokban felmerült a diszlexia gyanú, múlthéten elvittem logopédushoz, azt mondta nem az, minden gond a videojátékok miatt van. Most nem tudnám elismételni pontosan mit mondott, elmagyarázta az agy működését, hogy rá van szűkülve a rövid és hirtelen feladatokra, ezért nem tudd hosszabb dolgokat megjegyezni, mindent leegyszerűsít, semminek nem nézz a mélyére.
Mondta hogy találjunk neki valami hobbit, ami érdekli, ami leköti, lehet az keresztrejtvények, autók, sportok, állatok, teljesen mindegy csak kösse le. De őt minden csak felszínesen érdekli, három mondattal elintéz mindent.
Mit találjak ki, kezdek nagyon aggódni?
Nem tudom hogy ennek mennyire van köze a kamaszkorhoz, és mennyire kell ezt a baj komolyan venni? Tényleg ennyire problémás?
border colliet, golden retrievert vagy labrador retrievert ajánlanék
mindig játékosak és nagyon könnyen taníthatóak talán majd a fiad leköti magát azzal ha meglátja hogy milyen okos kutyája van és mennyi mindent meglehet nagyon gyorsan tanítani ezeknek a fajtáknak.
Vigye a fiad a kutyust majd kiképzésekre meghasonló dolgokra egy időmúlva hidd el hogy megfogja kedvelni és szerintem ezt a videójáték mániát hamarosan kifogja nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!