Segítség! 11 éves kislányom nagyon keveset eszik és éjjel nem akar aludni egyedül a saját szobájában. Miért? (bővebben lent)
Szia, nem biztos, hogy baj van vele, én még 14 évesen is átbújtam a szüleim ágyába, este pedig nem mertem egyedül elaludni.
Mondjuk nekem attól volt, hogy egy betegségem miatt állandóan gúnyoltak mindenhol, így a nappalaim szinte rettegésben teltek, és így este legalább jó volt biztonságban érezni magam.
A lányodat nem csúfolják esetleg, vagy nem bántja valaki?
Ha úgy érzed, hogy durva a dolog, vidd el azért egy pszichológushoz.
Valami lelki problémára gondolok. Nincs valami gond az iskolában, otthon? Az, hogy nem eszik, éjjel "ellenőrzi", hogy ott vagytok-e még, szorongásra utal..
Jól tanul?
Első vagyok, akkor tisztára, mint én voltam... én is jól tanultam, de nagyon visszahúzódó voltam.
Szerintem engedjétek meg, hogy odafekhessen, és próbálj meg vele beszélni, hogy bántják-e, csúfolják-e, esetleg kérdezd meg az of.-ét, hogy az iskolában milyen a lányod.
Hogyan viselkedik az iskolában, nyitott, vagy magába fordúl ? Vannak barátai, Mert ha nyitott, akor az azt jelenti , hogy jó úton halad , a barátok ebben pedig csak segítenek. Ha magába fordúl, s nincsenek barátai , akorr nagyon nehezen küzdi le félelmét.
Egyébként sokesetben az sem mindegy , hogy este milyen féényeknél van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!