Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Problémás kiskamasz segítség?

Problémás kiskamasz segítség?

Figyelt kérdés

A 13 éves fiamat semmi nem érdekli a videojátékokon kívül. Egész nap csak az nyomná. Tanulni is csak nagyon felszínesen, mindig a minimumút, a bizonyítványa is ezt mutatja, a tanárok csak azért engedték át mert nagyon szorgalmas és igyekszik órán (ezt nem is értem mert otthon mindig órákat kell veszekednem hogy legalább a házija meglegyen). A tanárokban felmerült a diszlexia gyanú, múlthéten elvittem logopédushoz, azt mondta nem az, minden gond a videojátékok miatt van. Most nem tudnám elismételni pontosan mit mondott, elmagyarázta az agy működését, hogy rá van szűkülve a rövid és hirtelen feladatokra, ezért nem tudd hosszabb dolgokat megjegyezni, mindent leegyszerűsít, semminek nem nézz a mélyére.

Mondta hogy találjunk neki valami hobbit, ami érdekli, ami leköti, lehet az keresztrejtvények, autók, sportok, állatok, teljesen mindegy csak kösse le. De őt minden csak felszínesen érdekli, három mondattal elintéz mindent.

Mit találjak ki, kezdek nagyon aggódni?

Nem tudom hogy ennek mennyire van köze a kamaszkorhoz, és mennyire kell ezt a baj komolyan venni? Tényleg ennyire problémás?

2010. júl. 31. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
vedd el tőle amikor nincs otthon és mond neki hogy változások lesznek mert ez nem mehet így tovább
2010. júl. 31. 11:34
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Csak a tanulás után játszhasson! Ülj le vele segíts neki hátha az a baj, hogy a tanulásban nincs sikerélménye, de a videójátékban meg van.
2010. júl. 31. 11:36
 3/14 A kérdező kommentje:
a videojátékokat eltudom venni tőle, de hogy vegyem rá hogy érdekelje valami. A lányom pl. kutya bolond, mindent tud róluk, nevelés, etetés, betegségek, tenyésztés, rengeteg könyvet, cikket olvasott, filmeket nézett. A fiamnak is kellene valami ami utána érdeklődhet, akár interneten, olvasson utána, ásson a mélyére, csak ne ezek az ostoba lövöldözős, versenyzős játékok.
2010. júl. 31. 11:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok nekem is lett az interneten kívül egy hobbim de az csak úgy jött én pl a trabantokat gyűjtöm kicsibe olvasok róluk már annyi mindent tudok róluk dokumentumfilmeket nézek róla
2010. júl. 31. 12:10
 5/14 anonim ***** válasza:
74%
A játékgép elvételét semmi esetre sem ajánlom, mert attól csak rosszabb lesz szerintem. Esetleg nem érdeklik kicsit extrémeb sportok? Az jó időtöltés és a társak előtt is lehet vele dicsekedni. Bár az kicsit fizikum függő...
2010. júl. 31. 15:49
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyagilag jól álltok akkor vidd el lovagolni, nagyon jó sport, állatokkal van és élvezni is tudja, esetleg legyen saját kutyája amit kötelező sétáltatni, etetni és foglalkozni vele :D a tesója tud neki segíteni a kutyust eltartani és megbeszélik mit kell vele tenni. És még a tesójával is jobb lesz a kapcsolata, azt a játékot meg kidobnám a kukába :D

Sok sikert :)

2010. júl. 31. 23:42
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
ha a videojáték érdekli akkor vedd rá hogy ő maga írjon játékot, vagyis programozzon. jó hobbi, később pénzt is kereshet vele, ha profi lesz...
2010. aug. 1. 02:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam is (15éves) éjjel nappal a számítógép előtt ül és lövöldözős játékokkal játszik.reggel 5körül elmegy aludni, és délután 6kor felkel és kezdődik előről.Semit nemtudok, csinálni vele.Ha elveszem a gépét, akkor veszekszünk és a tv elé vágja be magát.akkormeg tévézik reggel 5-ig.Szóval minden, csak nem valami hobbi vagy tanulás.:S
2010. aug. 1. 23:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

a lovaglás jó ötlet!

Szerintem is sportoltatnod kéne!

Mond meg neki, hogy valamit sportolnia kell. Kezdjen el járni valahova. Ha nem jön be az első amit kipróbál, nem baj. Próbáljon ki párat egy-egy hónapra, aztán válassza ki melyik tetszik legjobban és azt csinálja. Biztos tehetséges valami sportban, és akkor az majd érdekelni fogja, ahol sikerélménye van.

2010. aug. 2. 20:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Hosszas töprengés utána, elhatároztuk hogy akkor legyen még egy kutya. Bár vannak kételyeim, hörcsögért is évekig könyörgött, aztán kapott karácsonyra, na 2 napig tartott, azóta csak én meg a lányom foglalkozunk vele. Nála minden max. 2 napig tart. Próbáltuk már a lovaglást (lányom lóbolond is), de neki nem tetszett. A sportok is csak 2-3 alkalomig izgik számára. De amúgy is terveztünk egy második kutyák, hát belevágunk. Arra gondoltam beíratnám agilityzni. Milyen kutyát ajánlotok? Kis-közepes termetű, ami nem hiperaktív de lehet vele játszani, sportolni?
2010. aug. 4. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.