Küzd itt valaki Elektív mutizmussal?
Társul mellé emóciós zavar,obszesszív-kompulzív zavar.
Családon kívül nem beszél senkivel.
Hogyan kezeled az ilyen gyereket?
Mi segít,mi árt?
Mik a jogai,kedvezmények?
Off
Ne haragudjatok, hogy ide tévedtem, kívülálló vagyok a dologban, nem vagyok érintett, csak érdekel a téma.
A 14 éves lánytól szeretném kérdezni, hogy ez az egész hogy van, mármint hogy tudod hogy mutizmusod van, de tudsz írásban kommunikálni, akkor mi gátol meg abban hogy beszélj? Ne haragudj, véletlenül sem szeretnélek sem téged, se senki mást megbántani, csak ez egy laikusnak olyan furcsa, és érdekel a dolog. Köszönöm.
Szia!
Én ugyan csak szülőként látom,de a kislányom is így van vele.Nem tudja megfogalmazni mitől,de fél megszólalni.
Elmondta,hogy olyankor összeszorul a torka,alig mer levegőt venni...
Engem is érdekelne,hogy éli meg ezt az aki mutista.
Az írásban kommunikálás a lányomnak is megy,akár idegenekkel is,pl:msn.
De ő legalább a családban beszél,aztán sehol máshol.
Szia! Én vagyok az offoló. Köszönöm hogy írtál, kedves tőled!
Nekem van egy barátnőm, pánikbeteg, és akkor kap rohamot, amikor több ember előtt kell beszélnie, pl egy szülői értekezleten el kell mondania hogy mit csinált a gyerek nyáron. Egyébként egy vagány, kifejezetten nagyszájú csaj, de ha már egy embernél több őt figyeli, és beszélni kellene, rosszul lesz.
Sajnálom hogy nem tudok nektek érdemben segíteni, de őszíntén remélem, hogy javulni fog a helyzet. Minden jót kívánok nektek!
remélem vki észreveszi,hogy én is írok;
17 éves vagyok,elektív mutista.Teljesen tehetetlen vagyok,és az évek alatt totál kikészültem.Semmi nem segít,nem 1 pszihológushoz,pszihiáterhez jártam,és semmi eredmény.Nem tudok kibontakozni,élni.Nem jó a családi hátterem,egyáltalán nem értenek meg.Mindennel próbálkoztam a javulás érdekében,de semmi.Mindjárt felnőtt leszek,és nem akarok belegondolni,hogy fogok boldogulni...Az egész 1 rémálom.
Remélem vki reagál erre a bejegyzésemre,hasonló sorsú,vagy aki tudna segíteni...
Szia!
Véletlen visszanéztem,és láttam az írásod!
Nagyon sajnálom,hogy evvel a problémával küzdesz te is,elhiszem,milyen nehéz,látom a lányomon.
Van két fórum,ahol hasonló sorsú szülők osztják meg egymással a gondokat,tapasztalatokat.
Nézz be,hátha merítesz egy kis erőt,vagy találsz valamit,ami segít.
Szorítok neked!
Majd figyelek,ha esetleg írsz valamelyik fórumba.
Biztos van valami megoldás,muszáj lennie.
Mi is nagyon küzdünk,hogy a lányomnak megkönnyítsük a helyzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!