Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Küzd itt valaki Elektív...

Küzd itt valaki Elektív mutizmussal?

Figyelt kérdés

Társul mellé emóciós zavar,obszesszív-kompulzív zavar.

Családon kívül nem beszél senkivel.

Hogyan kezeled az ilyen gyereket?

Mi segít,mi árt?

Mik a jogai,kedvezmények?

2010. júl. 29. 14:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
2010. júl. 29. 21:39
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi,de ez sajnos még nem nem oldja meg,hogy mit tegyek,hogy segítsek,és ne ártsak neki.
2010. júl. 30. 06:29
 3/17 anonim ***** válasza:

Persze tudom, én sajnos nem tudok segíteni ezzel kapcsolatban, azért linkeltem be a másik kérdést, mert gondoltam fel tudnád venni a kapcsolatot a másik anyukával, és ő biztos többet tud erről.

De ha már nálatok megállípították a mutizmust, akkor a szakemberek nem mondtak semmit?

2010. júl. 30. 17:04
 4/17 A kérdező kommentje:
Tudod,az a baj,hogy mondanak ezt is,azt is.Az egyik szerint még több figyelem kell,a másik szerint kevesebb.Az egyik azt mondja,finoman kényszerítsem olyan helyzetbe,amikor meg kell szólalni,a másik szerint ne tegyem,úgysem beszél,amíg nem készül fel rá.E felé hajlok én is. Gátoljam e,vagy ne a kényszer cselekvéseit? És hasonló 1000 kétely.
2010. júl. 30. 17:29
 5/17 anonim ***** válasza:
hány éves?
2010. júl. 31. 00:45
 6/17 A kérdező kommentje:
12 éves,lány. De évek óta megvan a probléma,csak eddig nem derítették ki,hogy mi ez.
2010. júl. 31. 05:55
 7/17 anonim ***** válasza:
Pszichoterápiára van szüksége a lányodnak, esetleg családterápiára. A kérdéseid és a tanácstalanságod teljesen érthető, de mégis van olyan helyzet, amiben az egyik a reakció, van olyan, amiben a másik a nyerő. Sok mindent meg kell tárni és érteni a lányod viselkedésével kapcsolatban. Nem rövid terápia, de hidd el, nagyon fontos, magától ez nem fog teljesen rendeződni - lehet csak rosszabb lesz, ha nem foglalkoztok vele.
2010. aug. 8. 13:53
 8/17 anonim ***** válasza:

mármint fel kell tárni és meg kell érteni a lányod problémáit, nehézségeit.

bocsi, elírtam :)

2010. aug. 8. 13:54
 9/17 anonim válasza:
73%

ne basztasd, hogy beszéljen már és beszélgess vele sokat

pszihológus meg családterápia k*rvára semmit nem segít(tapasztalatból mondom) majd kinövi, amig családba beszél nincs nagy gáz(nem fog belebolondulni) szettem ne kényszerítsd semmire

egy 14éves mutista lány vok(én senkivel nem beszélek és már rohadtul bekatantam xD)

2010. aug. 9. 02:13
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Pszichiáterhez,pszichológushoz járunk,sokat beszélgetünk,igyekszem nagyon türelmesnek lenni.

Itthon sokat javult már a helyzet.

A 14 éves mutista lánynak:sajnálom,hogy nálad ennyire rossz a helyzet,talán nem a megfelelő segítséget kapod meg.

Én ezt akarom elkerülni a lányomnál.

És soha nem b*ogatom,de nem fogom magára hagyni a problémájával.Mikor felnőttek lesztek,valahogy boldogulnotok kell a világban,és az kommunikáció nélkül sokkal nehezebb.

Te most hogy éled meg? Suliban? Vagy ha bárhová mész? Vásárolni szoktál? És ha igen,hogyan?

Tényleg érdekel,hogy oldod meg az ilyen helyzeteket.

Azt látom,írásban neked is megy a kommunikálás :-)

2010. aug. 9. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!