Mit csináljak, már teljesen tanácstalan vagyok?
Nálunk a szomszédban van egy kislány, decemberben volt 5 éves, már óvodás. Neki is voltak ilyen gondjai (pár éve) - onnan tudom, hogy nagyon sokszor járunk egymáshoz - csak őneki a pisiléssel. Állandóan bepisilt, és csak akkor szólt, amikor már benne volt a bugyijában. Az Anyukája többször rácsapott a popsijára, de nem járt sikerrel... Azt hiszem, ő is akkor "tanult meg" WC-be pisilni, amikor ovis lett. Nem tudom, hogy szoktatta rá az Édesanyja, de a ráütés nem használt, csak megijedt, és újra bepisilt.
Próbáld meg, és mondd neki, hogy ő már ovis nagyfiú lesz, ha nem kakil be, hanem szól, és elmegy a bilbe/WC-re kakilni. Talán, így sikerülni fog! Sok szerencsét.
A verést semmiképen ne kapjon!!! Tudom, bosszantó és elkeserítő a dolog és még türelmetlen is vagy, de ezzel csak rontasz a helyzeten.
(Amikor napi 5-ször kakil, akkor nem hasmenéses? Mert olyankor még annyira sem tudja szabályozni.)
Na, de az alapprobléma nem ez.
Van egy könyv: Alona Frankel Bilikönyv
Esetleg próbálkozzatok meg ezzel. Nem tudom, segít-e, más ötletem nincs.
Sok türelmet!
Előző vagyok.
Ha úgy érzed, hogy csak téged bosszant és direkt csinálja, akkor tegyél úgy, mintha nem érdekelne a dolog. Talán valami miatt ezzel akarja a figyelmedet magára felhívni.
Türelemjáték...
Ebben az esetben szerintem az oviban nem is lesz gond, látja majd, hogy a többi gyerek is a WC-be kakil és nincs ott anya, aki ezen kiakad. Na meg milyen dolog már a többi gyerek előtt, hogy bekakilt, megy inkább ő is szépen a WC-be.
Az oviban más gyerekkel is előfordulnak balesetek, főleg az elején, általában toleránsak az óvónénik, dadusok. (Oviban dolgozom, nálunk ez nem szokott gond lenni, bár többnyire inkább a pisi csurrran be.)
Ha hosszútávú lesz mégis a dolog, akkor segíthet gyerekpszichológus (remélhetőleg kijár az oviba), talán neked is ad tanácsokat
kedves utolsó hozzászóló
Köszönöm, hogy írtál, de sajnos ezeken a módszereken már rég túl vagyunk. Igen wc-szűkítőt használunk, (corában vettem 2700 forintért, párnázott, kapaszkodós). Egyedül szoktam hagyni a wc-n de fél perc és ordít, hogy legyek ott. Már próbáltam kedvesen is, sőt első időszakban ez így volt, de nem volt eredménye. Próbáltam veszekedve is de az sem hatott. Most sehogy sem csinálom, csak próbálom minden egyes gatya cserénél szépen csendesen elmondani neki, hogy ő már nagyfiú, s a wc-be kellene kakilnia. Eddig eredménytelenül. Szeptembertől ovis lesz, úgy vagyok vele mostmár, hátha majd ott hozzászokik, ha látja a többit. De azért köszönöm mindenki hozzászólását.
A középső gyerkőcömnek is volt hasonló gondja. Nála azt vettem észre,hogy fél a wc-n,így megpróbáltuk a bilit. Ez már jobb volt,de nem az igazi.Figyeltem,mikor látom,hogy kakilnia kell(félrehúzódott,libabőr,koncentrálás),gyorsan pelust adtam rá. Ez így ment egy ideig,aztán jött újra a wc.Elmondtam neki,mostmár tényleg ideje hogy ezt használjuk,és addig marad a wc-n míg nem kakilt. Teljes siker!Soha többet nem volt gond.
Ha meg tényleg direkt csinálja,hagyd úgy kakis gatyában (persze ne egész napra),rá fog jönni,hogy ez rossz neki,és remélhetőleg abbahagyja.
Kedves utolsó hozzászóló!
Nem rendellenes, azért csinálja, mert tudja, hogy nem kellene bekakálnia, így amikor benyomja már rájön, hogy nem kéne, így nem nyomja ki az összeset. Igen kifejlődött neki a záróizma rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!