Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit szólnál, ha a kicsit...

Mit szólnál, ha a kicsit visszahúzódó, de egyébként nagyon okos, értelmes, átlagon felüli intelligenciával rendelkező gyerekedre azt mondanák, hogy vizsgáltasd ki, mert lehet, hogy autista?

Figyelt kérdés
2020. jan. 16. 16:25
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
És még mindig 22-es vagyok, kicsit rápörögtem a témára, bocsi :D Még annyit, hogy nálunk például, amikor eldöntöttük, hogy elmondjuk a suliban, hogy mi a helyzet, elsősorban nem az elérhető fejlesztések motiváltak, főleg mivel akkor még nem is tudtuk, hogy az milyen lesz, hanem inkább az, hogy valamennyire tisztában legyenek a gyerek dolgaival, hogy ne könyveljék el bamba hülyegyereknek, amikor például lefagy a többi gyerek zajongásától és a saját nevét is elfelejti, meg hasonlók. Hogy valamilyen képet kapjanak arról, hogy ő egy kicsit speciális eset, van amiben extrém magasan teljesít, más dolgokban meg elmarad a kortársaitól, és amennyire lehet, vegyék ezt figyelembe. Szóval például ezért sem árt megbeszélni a pedagógusokkal, hogy mi a helyzet, már ahol nyitottak rá (tudom, nem mindenhol azok, sajnos...)
2020. jan. 21. 02:51
 32/36 anonim ***** válasza:
53%

Az nem teljesen igaz, hogy senkinek nem kell tudnia, ha körzetes orvos és a papírja a rendszerbe kerül, köteles szólni a felülvizsgálaton, hogy nem tartják be a gyerekre adott utasításokat(spec suli, spec fejlesztés), ez pedig a gyerek veszélyeztetésének minősül!

Ráadásul körzetes pszichiátriai papírt kikérhet állami orvosi szerv!

Ki a csuda akarja, hogy elvegyék a gyerekét?

2020. jan. 21. 03:54
 33/36 anonim ***** válasza:
Amikor mi vizsgáltattuk ki a gyereket, ezt külön elmondták, hogy nem vagyunk kötelesek senkinek elmondani, hogy ez a diagnózis, és arról is tájékoztattak, hogy ha szeretnénk igénybe venni az ezzel járó juttatásokat, akkor mit és hol intézzünk. Igaz, ez nem "körzetes" orvosnál volt, hanem az Autizmus alapítványnál.
2020. jan. 21. 08:34
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Pedig igaz, amit a 30-as leírt, ha egy kórház (Vadaskert pl. ) vizsgálja a gyereket, és ők megállítják, hogy valami gond van, akkor azt a szülő nem köteles elmondani senkinek sem! A körzeti orvosnak sem.

A közoktatás és az egészségügy nem ér össze ebben az országban, és egy csomó fejlesztés elérhető a gyermekpszichiátriákon is, oda is lehet hordani a gyereket, és az iskolának nem kell tudni róla. Ez egyáltalán nem a gyerek veszélyeztetése.

Hallottam pozitív példákat én is az integrálásról, de sajnos ez a ritkább, én még mindig inkább az mondanám, hogyha a gyerek viselkedése nem annyira gáz, akkor nem kell a tanároknak tudni róla.

A lányom csak figyelemzavaros. 135-ös IQ-t mértek nála, csak lassabban dolgozik. Folyamatosan cs.esztették a tanárai elsőben, elvittem kivizsgáltatni, kijött, hogy figyelemzavaros, tanító néni első reakciója:

-vidd el a fogyatékos iskolába.

Egy figyelemzavaros gyereket?!

Ismerősöm kisfiának autista diagnózist adtak, tanító néni első mondata, amíg nem adnak nyugtatót a gyereknek, be sem jöhet az osztályba.

Az én beszédfogyatékos kisfiammal szintén megkaptam, ha nem kap gyógyszert nem jöhet iskolába. Durva kihágások ezek a pedagógusok részéről, de nem számonkérhető. Amikor mondtam az iskolaigazgatónak, szemberöhögött, azt mondta, hogy hiába akarok én ezzel bíróságra menni, ők mindent letagadnak, és hiába hangzott ez el az egész szülőközösség előtt, mindenki félti a gyerekét, és senki nem fog az iskola ellen tanúskodni.

Soha nem szabad megbízni a pedagógusokban, mindegyik csak a saját kényelmét nézi, nyugodt osztályt akar, problémamentes gyerekeket, hiszen őket nem fizetik meg, állítják vehemensen.

Olvasgassátok a tanárok posztjait a FB-on, hogy állnak a gyerekekhez, aztán ennek fényében döntsetek, hogy le kell-e írni, hogy gond van a gyerekkel. A vége az lesz, hogy még iskolába sem járhat, csak ha benyugtatózod.

2020. jan. 21. 19:24
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten és az ilyen tanít? Szégyen komolyan. :((
2020. jan. 21. 20:25
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk - egyházi suli - tök normálisak az SNI-sekkel a tanítók, van külön pedagógiai asszisztens is, sőt a háborgó "normális" gyerekek szüleinek külön szülőit tartottak arról, hogy a többiek mit profitálhatnak az elfogadásból.
2020. jan. 21. 20:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!