Kéz vagy fenék elverés? Mi használ jobban?
Felnőtt ember esetén a verés, a jogos védelem esetétől eltekintve bűncselekmény.
Fel nem foghatom gyerek esetén miért tekinti bárki is a nevelés normális részének.
11:11 el értek egyet
nem azt írta a kérdező hogy ásó vagy lapát a hatásosabb
gondolom nem letörni akarja a kezét
én is kaptam a seggemre 1x mikor kicsi voltam és nem haltam bele csak nem csináltam tovább a hülyeségem
és normális is vagyok ...
Szerintem egyik sem megoldás semmilyen(!) problémára.
Ha a gyermek még nagyon kicsi,a fizikai bántás kihathat a további életére,később agresszívvá válhat.Ha pedig már olyan korban van,ültesse le,és magyarázza el neki,miért rossz az,amit tett,és kérje meg rá kedvesen,hogy kérjen bocsánatot.Ha nem teszi,büntesse meg,de ne ütéssel,és ehhez hasonlókkal.Például vegye el az egyik játékát két-három napra,és ígérje meg neki,hogy vissza fogja adni.
Szerintem sem hatásos egyik sem, mert ez csak egy tehetetlen szülő utolsó "eszköze", amivel nem ér el semmit, csak félelmet.
És köszönöm, de tőlem ne féljen a gyermekem.
"Apjuk" is ezzel jön nálunk h ez nem verés, de sztem meg az.
Mindenesetre érdekes, h ő is kapott anno verést meg pofont az anyjától.
Átvesszük sajnos, amit hozunk a szülői házból.
Ó, a sok tökéletes anyuka, tökéletes gyerekkel, akiket olyan jól nevelnek!!
Igenis van, amikor a szó már nem használ, és rácsap az ember a gyerek fenekére (nem agyonveri, könyörgöm, hanemegyet rácsap)!!!
Írjak példát: kisgyerek (4 éves) üvölt az anyjának nyilvános helyen: Hagyjál békén, te büdös k*rva.
Erre tökéletesen nevelő anyuka, így szól neki : Ejnye bejnye, mondtam, hogy ilyet nem szabad mondani.
Na, ezért én pl. tuti, hogy indulatosan kikeltem volna magamból, és lehet, hogy fenékbe billentettem volna.Mert azért van egy határ..szerintetek ebből a gyerekből milyen ember lesz?
Biztos, hogy pofon (arcon, vagy fejem) soha nem ütném a gyerekemet, mert az megalázó, és az lehet, hogy okoz lelki sérülést, de egy seggrecsapásba senki nem rokkan bele, ne legyetek már ennyire álszentek!
Lehet lepontozni.
3 gyerekes
Utolsónak maximáslisan igaza van. Szegény kérdezőt meg nem kéne szétcincálni.
Én még a körmöst is visszahoznám a sulikba, amilyen neveletlen gyerekek vannak néha. Egy szegény tanár nem tehet arról, hogy valaki otthon nem tud fegyelmet tartani.
Néha egy jólirányzott fekébenbillentés nemhogy nem árt, hanem egyenesen használ.
Nem kell a gyerek seggét folyamatosan kinyalni, ezért hiszi sok gyerek, hogy ő a világ közepe és pl. ül le a buszon, míg az anyja áll a szatyrokkal.
Lehet lehurrogni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!