Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan nevelnétek meg 10 éves...

Hogyan nevelnétek meg 10 éves neveletlenné vált kisfiamat?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 éves és nagyon problémás sajnos. Mindenkinek visszabeszél. Párommal 7 éve élek együtt és nem sikerült összeszokniuk. Édesapja nagyon szigorú és ott mégis könnyedén betartja a házirendet és még jól is érzi magát. Félek, hogy elveszítem, mert Ő az én MINDENEM és válásunkkor is 5 évet harcoltam érte. Apukája szerint szerencsére jó helyen van nálam.

Sajnos nagyon neveletlenné vált, mindenkinek visszabeszél és nagyon tanácstalan lettem, hogy mit tegyek Vele???

Egyébként látszik rajta, hogy nagyon szereti és rendszeresen vágyik a szeretetre, megértésre, programokra és dicséretekre, de ezeken kívűl sajnos nem tudom mivel tudnám javítani még a helyzetet?

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 18. 16:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ne úgy képzeld el a büntetést,hogy sanyargatod a gyereket,az meg szenved!Csak mondjuk a kedvenc elfoglaltságától tiltod el egy kis időre,jelzés szinten.Így tudod jelezni neki,hogy az ilyen viselkedés a mi családunkban nem elfogadható.Ki jelezze ezt neki,ha nem te?!

Eleinte többször kell,de utána már elég lesz ha rászólsz,és abba fogja hagyni,majd idővel már rászólni sem kell,mert megtanulja!

2010. júl. 20. 05:48
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem, hogy miért lenne baj a fegyelmezés/bűntetés?

Végülis ez egy nagyon fontos része a nevelésnek, ugyanúgy, ahogy a jutalmazás is! Egyik végletet sem lehet önállóan alkalmazni (csak büntetek vagy csak jutalmazok), mert akkor nem működik. Sok féle képpen lehet büntetni, vannak fokozatok pl. figyelmeztetés, ha ez nem használ, akkor sarokba állítod, ha az sem használ, elveszed valamijét, stb.

Légy határozottabb, és követeld ki a tiszteletet magadnak és a párodnak is! Igaz, hogy nem a vérszerinti apja a gyereknek, de vele él, ugyanúgy szót kell neki fogadnia. Viszont neked is nevelned kell, mert persze, hogy nem veszi komolyan a párodat, ha te nem csinálsz semmit. Neked kell megtanítanod a gyereknek, hogy ti kettőtöket is ugyanolyan komolyan vegyen, mint az édesapját!

2010. júl. 25. 09:35
 13/13 anonim válasza:
Tapasztalat:Minden gyermeket meg lehet nevelni, nem számít, hogy hány éves...
2010. júl. 28. 16:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!