Volt már, hogy hisztizett a gyerek, ha orvoshoz kellett menni? Ha igen, akkor mi volt az oka a hisztinek?
Nálunk a családban van egy szörnyű gyerek, aki egyszerűen nem viseli el az orvost, akármilyen beteg is, annyira retteg.
Lehet valamit kezdeni vele?
Az én gyermekem 6 hónapos volt, mikor a tanácsadáson belenézett a doktornő a torkába. Annyira megsértődött, hogy utána a tanácsadóba sem lehetett bevinni, nem ült rá a mérlegre sem, a doktornő ajtaját pedig meg sem közelítette.
Vettünk neki doktoros játékot, és sorra gyógyítottuk a játékokat. Amikor beteg lett, mielőtt elmentünk a doktorhoz eljátszottuk, hogy hogyan fogja megvizsgálni a doki. És persze viszünk magunkkal babát, hogy szükség esetén először azon tuja megmutatni a doktornéni, hogy mit akar csinálni. Ehhez persze kell egy együttműködő, jó fej doktornéni.
az én hugom nem ilyen :) ő 3 éves de sosem volt probléma ha orvoshoz kellett vinni.:) mi is itthon megbeszéltük vele, hogy ha a doktornéni meg akarja nézni a torkát akkor nagyra ki kell nyitni és csak bele kukkant, meg a doktornénik mindig ad neki levonót, és múltkor is mennie kellet, és a lelkére kötöttem hogy legyen jó és ha kap levonót akkor kérjen nekem is:D és kért is és haza is hozta nekem..olyan édes volt:)
17/L
ettől a gyerek még nem szörnyű....
a fent leírt javaslatok jók, főleg a babavizsgálós, próbáljátok ki.
az én kislányom is retteg az orvostól, a mérlegre nem hajlandó ráülni...másfél éves múlt. ha bemegyünk, akkor kapaszkodik belém, üvölt, alig lehet megvizsgálni. szerencsére még egy kullancs elleni oltás van hátra, ztán ey jó darabig befejeztük az orvososdit, mert amúgy hálistennek nem beteges.
nála az ok: 14 hósan vérvételen voltunk, ahol a fejéből vettek vért, akkortájt meg amúgy is félt nagyon az idegenektől, le kellett fogni, és ez a kettő jó kis fehérköpeny szindrómát eredményezett nála. lehet hogy az általad említett gyermek is valamij hasonlót élt át, már nem is emlékszik rá, hogy miért, de retteg. ezt csak szép lassan lehet feloldani, mert sztem ez nem hiszti.
ráadásul, én magam sosem féltem az oltástól, orvosi vizsgálattól, vérvételtől, az iskolában is mindig csodálkoztam, amikor oltás volt, hogy a többi gyerek mit bőg, mi ezen a bőgni való...szóval még csak nem is amiatt van nála, hogy én túlparáztam, és átvette tőlem.
Köszönöm a válaszokat :) Igazán jó ötleteitek vannak, majd ajánlom az anyukának ;)
Persze, nem szó szerint értettem a szörnyűt, de amikor a hisztit csinálja (többször is tapasztaltam), akkor aztán tényleg nem a legjobb gyerek. De én emellett is nagyon-nagyon szeretem, tehát az csak képletesen volt értve.
Még1x köszönöm a válaszokat!!
Az én gyerekeim kicsit sem rettegnek az orvostól, miért is tennék? Elmagyaráztam neki, ha betegek azért van a doktornéni/bácsi hogy meggyógyítsa őket és ez nekik jó. Tudják a vizsgálat menetét, bármilyen orvoshoz (ügyeletre, helyetteshez) elvihetem őket, sóhajtanak, nyitják a szájukat stb stb egész kicsi koruk óta. Soha-de soha nem kellett lefogni őket sem oltásnál, sem vérvételnél és egy hangjuk nem volt. És a nagyobbik fiammal már kétszer voltunk kiszáradással kórházban ahol infúziót kapott, nyugodtan végigfeküdte a három adag infuziót. És kettő illetve 4 évesek most.
Lehte persze nem normálisak esetleg hülyék. De szerintem inkább annak köszönhető, hogy újszülött koruktól fogva elmondtam, hova és miért megyünk. Ki az orvos mi a feladata, hogy segít nekünk és hálásak vagyunk neki. És a vizsgálat menetét is mindig elmondom. És így felkészültek. És ők vannak annyira intelligensek, hogy felfogják a doktor néni nem bánt hanem segít. És így nem utájuk, hanem szeretjük és tiszteljük az orvosokat. Ennyire egyszerű.
A 2 éves lányom (és én) nemrég volt kórházban 8 napot. A 8 nap alatt 9 szer szúrtak neki vénát. Minden nap kétszer kapott vénásan antibiotikumot és háromszor Algopyrint szintén vénásan. Minden alkalommal torka szakadtából ordított mire 6 nap után kiderült, hogy törött volt a beépített brandül. Azóta elég ha meglát egy fehér köpenyest már ordít és mászik a nyakamba és azt mondja hogy ne engedjem hogy bántsák. Hiába mondtam el neki ezerszer hogy nem bántják csak meg akarják gyógyítani,akkor is ordít. Ha majd az emlék halványodik talán jobb lesz a helyzet. Egyébként a körház előtt soha semmi baj nem volt vele ilyen téren.
Szerintem a te rokonodnál is valamilyen rossz élmény miatt van a hiszti. Reméljük ha okosodik majd elmúlik.
tegnapi 12:49-es vagyok. ezek szerint az én gyerekem nincs annyira "intelligens", mint itt az egyik válaszolóé- ui. én is mindig elmodom neki mi történik épp, ugyanúgy újszülött korától...ettől függetlenül ő rosszul viseli. tehát akkor azért van, ha egy gyerek hisztizik, mert
1. nem mondják neki, hogy mikor mi történik
2. nem elég intelligens, hogy megértse....
öröm, hogy ezt is megtudtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!