Szerintetek is bunkó volt az óvónő?
Nem volt bunkó. Ebben a sztoriban te voltál az.
Ha engem mindenért felhívna az óvónő, kb fél oránként beszélnénk.
Ha ebéd előtt történt, és jól volt, minek telefonáljon? Telegonaljon akkor, ha betörik a feje, felmegy a láza, megy a hasa, 1 óráha hányik...
Megértem, hogy ijesztő volt a látvány, de az ilyen sérülések jellemzően később lilulnak be, és ha az óvónő azt látta, hogy maga a baleset nem volt komoly, plusz a gyerek is jól van és hamar megvigasztalódik, utána pedig úgy játszik tovább, mintha mi sem történt volna, akkor ez volt a helyes eljárás. Az más lett volna, ha a fejét komolyan beüti, és az agyrázkódás lehetősége felmerül.
Velünk előfordult, hogy kislányomnál már a húsvéti szünetben vettük észre hogy varosodott seb van az állán. Olyna enyhe horzsolás történt az utolsó ovis napon, hogy aznap még semmi nem látszott belőle, a kislányom sem mesélt róla. A seb láttán kérdezgettem, akkor mondta el, hogy a roller kormányának esett neki, kiderült, hogy nem is sírt, nem is szólt róla senkinek, és teljesen jól volt, pedig a seb elég rondán nézett ki két nap múlva.
Úgy tűnik, a GYK népe leszavazta az óvónő "bunkóságát". Megjegyzem abszolút jogosan.
Ha felszakadt volna a bőr, sérült volna a szeme, vígasztalhatatlanul sírt volna, akkor megértem, a felháborodásodat.
1x rohantam a gyerekért, mert hívtak, hogy nagyon sír, feldagadt a szeme, sétálni voltak, homokkal dobálták egymást. A megoldás pusztán annyi lett volna, hogy a visító, tiltakozó gyerek fejét/arcát a folyó víz alá nyomni, hogy kimossák a szemét rendesen -persze ők ezt nem tehették meg, mert akkor meg az a baj, hogy bántják. Hát megtettem én még ott az oviban. Mire hazasétáltunk (3 perc) már kutya baja nem volt a gyereknek.
De számtalanszor szembesültem nap végén lehorzsolt térddel, még most suliban is homlokon éktelenkedő lila púppal, feldagadt szájjal, alig mozgó dagadt, lila ujjacskával... amikor a pedagógus úgy ítélte meg, hogy kellek, mindig hívott. Ezeknél nem kellettem, ő döntése volt, vállalta a felelősséget érte, egyiknek sem lett következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!