Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Normális ez az ovónő?

Normális ez az ovónő?

Figyelt kérdés
Tehát a következő a szituáció: egy 3 éves gyerek elkezd óvodába járni, amitől eléggé megváltozik a viselkedése, de ezt a szülők az új környezet számlájára írják. Míg egy nap, pár hét óvodába járás után az egyébként vidám, jókedvű gyerek hazaérkezéskor egyből beül a szobája sarkába és csak némán nézelődik. Az anyja megkérdezi tőle, hogy jól érzi-e magát, beteg-e, illetve hogy miért nem játszik és énekelget, ahogy máskor szokott. Erre a gyerek értetlenül néz az anyjára, és elmagyarázza neki, hogy az ovónéni azt mondta neki, hogy húzódjon félre egy sarokba és maradjon csendben, mert ha minden gyerek zajongana az oviban, az milyen lenne már?
2019. márc. 14. 10:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%

Én megkérdezném az óvónő verzióját is, nem pedig szentírásnak venném, amit egy 3 éves mondd.

Mert lehet, hogy előtte valami nagy zajjal rosszaságot csinált, és ezért a reakció, de ez ugye kimaradt a történetből. Hidd el, előtte is voltak gyerekek az oviban, az óvónő tudja kezelni a helyzetet.

2019. márc. 14. 10:36
 2/18 anonim ***** válasza:
51%
Igen, normális az ovono
2019. márc. 14. 10:39
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is ez lehet amit az előző írt.Nyilván rosszalkodott,emiatt megszidta az óvónő.El kell neki magyarázni,hogy nem kell a sarokban ülni,lehet játszani,de viselkedni is kell.
2019. márc. 14. 10:39
 4/18 anonim ***** válasza:
94%
Biztos, hogy csinált valamit a gyerkőc, mielőtt sarokba lett állítva. El kell neki magyarázni, hogy lehet játsazni nyugodtan, de az óviban és minden fajta közösségben vannak szabályok, amiket be kell tartani. Nem visítunk, nem vesszük el azt, amivel más játszik, stb. Rá fog érezni hamar, ne izgulj! 😊
2019. márc. 14. 10:44
 5/18 A kérdező kommentje:
Az ovónő is meg lett kérdezve, ő maga mondta, hogy a gyerek nem csinált semmit, csak énekelt. A sarokba küldés pedig nem büntetés volt, egyszerűen csak zavarta a gyerek.
2019. márc. 14. 10:47
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Szép kamu. Ilyet egyetlen óvónő se fog egy szülőnek momdani
2019. márc. 14. 10:48
 7/18 anonim ***** válasza:
98%
ezt én sem hiszem...
2019. márc. 14. 10:49
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt azért nehezen hiszem el, hogy nem csinált semmit, pusztán a jelenlétével zavarta a gyerek...

Amúgy nálunk is van, amikor a legót is tiltja az óvónéni, mert épp gitározni fog, és együtt zenélnek, akkor meg zavarná a zörgés.

De nem a gyerekemet utálja, csak épp akkor nem enged egy játékot.

2019. márc. 14. 10:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Na azt megnézem, hogy az óvónő bevallja, zavarta a gyerek és ezért sarokba küldte.
2019. márc. 14. 10:51
 10/18 A kérdező kommentje:
Ti tényleg azt gondoljátok, hogy még soha nem fordult elő, hogy egy pedagógus kipécézett magának egy gyereket? Veletek, vagy az ismerősötökkel még soha nem fordult elő? Velem is ilyesmi történt, csak én akkor 6 éved voltam. Egy felnőtt, ha akar, bármibe beleköthet.
2019. márc. 14. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!