Lehet bajom, ha megírom a véleményem névtelenül?
Sajnos az óvodában nagyon rossz óvónőt fogtunk ki. Idősebb, utálja a gyerekeket, állandóan kiabál. Ezt többen jelezték a vezetőnek, akinek nagy haverja, így semmi változás nem történt. Sajnos nincs lehetőség csoportot váltani, sem óvodát, egy kis községről van szó.
Gondoltam, írok egy névtelen emailt a vezetőnek és az önkormányzatnak is, hogy csináljanak valamit, mert a gyerekek konkrétan félnek ettől a nőtől.
Ha névtelenül leírom a dolgait, akkor ő vajon feljelenthet engem rágalmazásért és kiderül, hogy én írtam? Névvel nem merem vállalni, mert a fiam issza neg a levét, attól is félek, ha kiderülne, hogy én árultam be. Nagyon bosszúálló, rosszindulatú nő, biztos nem hagyná annyiban, ha valaki megírná a feletteseinek az igazat.
Patthelyzetben vagyok, úgy érzem, tennem kell ez ellen valamit, de félek is nagyon.
Kamu e-mail címről írj nyugodtan levelet és írd bele, hogy anonim szeretnél maradni, mert félted a gyerekedet. Ebből nem lehet semmi baj és figyelembe veszik. Én anno csendháborítás miatt írtam ilyen levelet és válaszoltak is rá (szóval ne töröld a levél után az e-mail címet). Az ovi lehet, hogy letojja majd az ilyen levelet, de az önkormányzat esetében ez is hivatalos forma.
Egyébként tudom, hogy a mai világban ezt a módszert sajnos már nem lehet alkalmazni, de 25 éve mikor én voltam óvodás, nekünk is volt ilyen óvónénik. Tudni kell, hogy nekünk a lakásunk terasza pont az ovi udvarára nézett, apu kitett egy kamerát és felvette hogyan viselkedik az óvónő a gyerekekkel (kiabált, rángatott minket stb). Nah, onnantól álom óvónéni volt.
NÉzd, megértelek, de félelemmel nem lehet élni, félelemből nem lehet helyesen cselekedni, ezért nem is ajánlom a névtelen levelet. Mit érnél el vele?
Először személyesen a vezető óvónő és ha van, akkor a másik óvónő és dajka, valamint a férjed jelenlétében nyíltan el kell mondanod, hogy mi nem tetszik, és arra is ki kell térned, hogy nem akarod, hogy az őszinte, nyílt és megoldáskereső javaslataid következménye az legyen, hogy a gyerekedet ezek után megkülönbözteti.
MÁsik lehetőség a rendkívüli szülői értekezlet, amire feltétlenül meg kellene hívni a fenntartót is. EZt gondolom, a vezető óvónő indítványozza, ha hajlandó rá. Ha nem, akkor fordulnék ügyemmel az önkormányzathoz, és kérném a javaslatukat, segítségüket.
Kötelességed a gyerekedért mindezt megtenni. És az bosszúállás nem pont lenne a történet végén, hanem annak szankciója lenne a részedről: újságcikk, akármi.
Az önkormányzatoknál egyébként vannak fogadóórák is.
Köszönöm, átgondolom még, hogy legyen.
Valami nagyon félresiklott ebben az óvodában, mert ez a nő szentül meg van győződve róla, hogy ő itt a tapasztalt, sokat látott óvónő, mindenki csak tanulhat tőle. A kollégák is tartanak tőle, a párja pl. annyira kedves, de amikor mind a ketten bent vannak, vágni lehet a feszültséget. Amikor egyedül van a másik óvónéni, olyan jó a hangulat, a kislányok fodrászkodnak vele. Most ment el 3 év alatt a 8. dadus a csoportból, a legutolsó azt mondta, hogy nála ott telt be a pohár, amikor ez a nő rászólt, hogy túl kedves a gyerekekkel, tartsa meg távolságot, mert ez itt nem szokás. Az a durva, hogy olyan rossz híre van, mindenkinek van vele kapcsolatban rossz emléke, valamiért mégsem állnak ki.
Ezt nem szabad hagyni, vannak ilyen nárcisztikus személyiségek, akik mellett valahogy kussban maradunk, de véget kell vetni a dolognak. Botrány vagy nem botrány, de ezek a dolgok a gyerekekben maradandóak lesznek, az meg nem állapot, hogy szakmailag kókler a nyanya.
Én botrányt csinálnék, vállalnám a nevem is, mert az másokat is bátorít beszállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!