Ajándék óvónőnek névnapra?
Nem, nem viszünk.
És ez óvónéni függő.
Én ha meggebedek, sem szereti a gyerekemet az óvónéni. Mert eddig a legrosszabb gyerekkel barátkozott, aki miatt sokat büntették, pedig magától nem rosszalkodik, csak megy a hülyeség után. Meg ő nem az a típus, aki szeret "nyomulni". Tehát sosem kereste az óvónéni társaságát, amikor valami szabad foglalkozást tart.
Így hamar kiesett a pikszisből. Én hiába vagyok SZMK-s, és hiába segítek, a mi óvónéninknél nem ezen múlik.
AMúgy meg lehet, hogy az az anyuka eleve ismeri, és jóban van vele, ezért vittek névnapra valamit.
Sosem vittem virágot az oviba névnapra, nem éreztem szükségét. Volt szülő, aki vitt, bár jellemzően olyan, akinek nagyobb gyereke korábban szintén őhozzá járt. A gyerekemet ugyanúgy szerették, mint bármelyik másikat.
DE: már iskolás, és így tavaly év elején ugyanez felmerült bennem a tanítónéni kapcsán. Akkor neki vitt a gyerkőc virágot. Nem azért, hogy nyaljunk, hogy kivételezett helyzetbe jöjjön, hanem sziplán azért, mert úgy éreztem, hogy igenis megérdemli az odafigyelést. A gyereket megkérdeztem, akar-e vinni. Ha azt mondta volna, hogy nem, akkor vittem volna én iskolaidő után.
De ettől nem szereti jobban az én gyerekemet a tanítónéni, mint a többit! Nem is ez volt a cél.
Nem adunk ajéndékot, zsebpént, borravalót, vágott tyúkot, kávécsomagot vagy buxust vagy akármit egy óvónőnek.
Ne foglalkozz a hülyékkel.
Karácsonykor egy kis apróság (karácsonyfa dísz) és évzáróra valami"nagyobb" max. 2500-3000 ft értékben. Tavaly egy-egy kézműves babát kaptak, mert az egyik sokat áradozott ilyenről.
Mondjuk az óvónők is szoktak saját zsebből ezt-azt beszerezni a csoportnak, így nem érzem nyalizásnak. De egyéb alkalmakra nem viszünk.
Köszi mindenkinek!
Engem nem zavar ha valaki visz, az ő dolguk miért, csak mivel közöm nem volt ovikhoz eddig arra gondoltam lehet mindenhol ez megy hogy óvónőnek ajándékot illik vinni névnapra. Nem szeretném ha az enyém lenne az egyetlen aki nem visz és aztán majd emiatt nem fogják kedvelni :)
9,
Köszi neked is. Olyan rossz ez hogy rögtön így az elejére esett, eszembe se jutott ilyen hogy névnapok, meg satöbbi. Pedig az óvónő magyon aranyos, nincs vele bajom és nem is sajnálnám tőle azt az egy szál virágot. Na majd jövőre meglátom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!