Hogyan zajlik az óvodai beszoktatás azoknál, akik bölcsisek voltak? Van ilyenkor egyáltalán beszoktatás?
Nálunk ez úgy nézett ki, hogy egyszerre kezdett az egész csoport (tehát nem 2-3 gyerekeknként, mint a bölcsiben, hanem egyszerre 18-an). Az első napon reggeli után kellett bevinni az oviba a gyerkőcöket, ott kitereltek mindenkit az udvarra (szülőkkel együtt), ott lehetett velük játszani, felfedezni a játékokat, stb. Ebédelni már egyedül (óvónénikkel) ebédeltek, ebéd után hazajöttünk. Másnap ugyanez, de akkor már bent is reggeliztek, szülők nélkül. A szülőket hazaküldték. Ebéd után 1 óra magasságában bemehettünk az oviba, a folyosón az óvónénik beszámoltak, hogy hogy alakult a nap, és akinek olyan hangulatban volt a gyerkőce, az meg is próbálhatott bent aludni (az enyém probléma nélkül bent aludt már a 2. napon), uzsi után hazahoztam. A harmadik napon már reggel otthagytam, és délután mentem érte. Nagyon jól vette a fiam az "akadályt", pedig egy volt bölcsis társa sem került ebbe az oviba. Szerencsénk volt az óvónőkkel is. :)
Sok sikert nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!